Categorie: "Vrijheid van meningsuiting"

Website broer Wilders platgelegd

paulwildersDe website van de broer van Geert Wilders, Paul Wilders, is afgelopen week aangevallen door hackers.

Het weblog, waarop Wilders zich vaak kritisch uitlaat over zijn broer, werd getroffen door een zogeheten DdoS-aanval.

Volgens Bright raakte de server waarop de site draait,  Dutch Politics, overbelast. Inmiddels is de site weer bereikbaar; ook een mirror is bereikbaar.

De websites van Paul Wilders zijn al eerder door hackers lam gelegd.

Weer een prijs voor Guusje ter Horst

bigbrotherawards2010Minister Guusje ter Horst heeft de Big Brother Award gewonnen.

Deze tweejaarlijkse prijs van de digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom wordt uitgereikt aan personen, bedrijven of overheden die volgens de organisatie inbreuken op de privacy hebben bevorderd.

Andere onderscheiden privacyschenders zijn de nieuwe vingerafdrukdatabank, T-Mobile en Vodafone en mobiele naaktscanners van de politie.
Sophie in ‘t Veld (Europarlementariër voor D66) won de Winston Award, een positieve aanmoedigingsprijs.

Ter Horst en Klink genomineerd voor Big Brother Award

bigbrotherawards2010De jury van de Big Brother Award heeft minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en minister Ab Klink van Volksgezondheid genomineerd voor een Big Brother Award.

Ter Horst is genomineerd om haar gevaarlijke gebrek aan nuance in het privacydebat. Minister Klink vanwege zijn selectieve gehoor als het gaat om kritiek op het Elektronisch Patienten Dossier (EPD). Minister Ter Horst is door zoveel mensen kanidaat gesteld dat ze ook genomineerd is voor de Publieksprijs

Met de Big Brother Awards worden elk jaar personen, bedrijven, overheden en voorstellen te kijk gezet die het afgelopen jaar bij uitstek controle op burgers en inbreuken op privacy hebben bevorderd.

De award ontleent zijn naam aan de totalitaire leider Big Brother uit het boek 1984 van George Orwell. De eerste Big Brother Awards werden georganiseerd door Privacy International. De prijzen worden inmiddels in vele andere landen uitgereikt.

De jury van deze awards heeft in volledige onafhankelijkheid geopereerd. De kandidatuur van mensen en bedrijven en organisaties voor de awards is tot stand gekomen door inzendingen vanuit het publiek. De winnaars worden 5 februari bekend gemaakt.

Afghanistan-ervaringen in Task Force Uruzgan

taskforce_uruzganVandaag is het boek Task Force Uruzgan verschenen. Het boek, met persoonlijke verhalen van naar Afghanistan uitgezonden militairen, is het resultaat van de literaire trainingskampen, verzorgd door Volkskrant-redacteur Noël van Bemmel en de schrijver Arnon Grunberg.

Tijdens deze workshops kregen de militairen tips en schijfadviezen om hun verhaal zo goed en aantrekkelijk mogelijk op papier te zetten.

Doel van de literaire trainingskampen en het boek is om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met de persoonlijke ervaringen van uitgezonden militairen naar Uruzgan. Het geeft een impressie van het leven van een militair tijdens een uitzending.

Vuurgevechten, gesprekken met Afghanen, maar ook het dagelijkse leven op de verschillende kampen zijn onderwerpen die aan bod komen.

Een deel van de opbrengst van het boek wordt gebruikt om de ontwikkeling van een vrije pers in Afghanistan te ondersteunen.

Ik heb een deel van het boek inmiddels gelezen: integer boek, menselijke verhalen en een bijzonder initiatief van de Volkskrant.

‘De Jager hanteert nazi-technieken’

dejager2Telegraaf-columnist B. Smalhout beschuldigt staatssecretaris Kees de Jager  bij de opsporing van zwart geld ‘nazi-technieken’ te gebruiken. Hij doet deze uitspraak in de Telegraaf van zaterdag.

De Jager – hoe toepasselijk is zijn naam in deze – jaagt op zwartspaarders, Nederlanders die hun geheime spaargeld op een geheime buitenlandse rekening hebben staan. Smalhout zegt dat De Jager dezelfde ‘infame technieken’ gebruikt als de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog.

‘Ook die werden met gruwelijke straffen bedreigd. Vluchtelingen werden door de Duitse geheime Gestapo met felle speurhonden opgejaagd. De nakomelingen van die herdershonden zagen we enkele dagen geleden op de televisie. Ze heten nu geldhonden en ze waren op jacht naar landgenoten die via de bossen hun contante spaargeld via Belgie naar Nederland probeerden te smokkelen’.

Krijgt de man betaald voor deze grove beledigingen?

Halal-zoekmachine mag discrimineren van minister

imhalalDe website ImHalal mag van minister Plasterk discrimineren. De zoekmachine van ImHalal filtert op voor moslims onreine zoektermen als homo, gay, porno en alcohol.

PvdA-Kamerlid Samira Bouchibti stoort zich er aan dat de zoekmachine het zoeken naar informatie over homoseksualiteit onmogelijk maakt.

Daarmee stimuleert de website volgens Bouchibti discriminatie van homo’s. Ook jonge moslims moeten volgens haar toegang hebben tot informatie over seksualiteit en homoseksualiteit.

Wie zoekt naar mogelijk ongepaste zoekwoorden krijgt een waarschuwing te zien die drie gradaties van haram (verboden voor moslims) kent. Bij veel verboden zoektermen krijgt de gebruiker een waarschuwing, maar kan er wel doorgeklikt worden naar de zoekresultaten.

De filters van de zoekmachine zijn nog lang niet 100 procent goed ingesteld. Ik klik namelijk zo door naar Geert Wilders’ film Fitna.

‘Moslimbasher Wilders niet staatsgevaarlijk’

ahmedmarcouchStadsdeelvoorzitter van Slotervaart Ahmed Marcouch is het niet eens met minister Eberhard van der Laan dat PVV-leider Geert Wilders staatsgevaarlijk is.  Dat zei hij gisteravond in het televisieprogramma Pauw & Witteman.

Hij zegt andere associaties bij staatsgevaarlijk te hebben. De stadsdeelvoorzitter denkt daarbij meer aan mensen die geweld niet schuwen en het verheerlijken. Wilders heeft volgens Marcouch wel een eenzijdige islamagenda. ‘Hij is een moslimbasher’.

Gratis certificaat van de overheid

certificaatminbzkOveral op internet kom je ze tegen: stempels van het minsterie van Binnenlandse Zaken.

Ik heb nooit geweten dat de overheid ook certificaten uitdeelde.

Maar het staat wel chique. Dit blog is dus bij deze gecertificeerd.

Ook als blogger moet je vooruit denken.

Burgemeester betreurt scheldwoord kutmarokkanen

burgemeestervenrayBurgemeester Jos Waals van Venray betreurt zijn uitspraken over Marokkanen in zijn gemeente. Dat heeft hij de gemeenteraad laten weten.

De burgemeester sprak Waals tijdens een toespraak voor een vrouwenclub over een groep criminele jongeren, die hij omschreef als ‘kutmarokkanen’. Dat leverde hem een storm van kritiek op. ‘Ik betreur het dat door mijn onzorgvuldig taalgebruik de schijn wordt gewekt dat ik de Marokkaanse gemeenschap in Venray criminaliseer’, zegt Waals.

De gemeenteraad heeft de excuses inmiddels geaccepteerd. Ze beschouwen de kwestie hiermee als afgedaan.