‘Moslimbasher Wilders niet staatsgevaarlijk’

Stadsdeelvoorzitter van Slotervaart Ahmed Marcouch is het niet eens met minister Eberhard van der Laan dat PVV-leider Geert Wilders staatsgevaarlijk is.  Dat zei hij gisteravond in het televisieprogramma Pauw & Witteman.

Hij zegt andere associaties bij staatsgevaarlijk te hebben. De stadsdeelvoorzitter denkt daarbij meer aan mensen die geweld niet schuwen en het verheerlijken. Wilders heeft volgens Marcouch wel een eenzijdige islamagenda. ‘Hij is een moslimbasher’.

Lees ook:Broer van: Geert Wilders is uit op macht
Lees ook:Filmpjes van opgepakte criminelen op YouTube
Lees ook:Scheldpartijen, intimidatie, fysiek geweld en discriminatie
Lees ook:PVV: de verborgen agenda van haat en extremisme
Lees ook:VVD vindt geuzennaam: Haagse hufters

41 reacties op “‘Moslimbasher Wilders niet staatsgevaarlijk’

 1. Durendal

  Waarom is het zo moeilijk voor de PvdA en andere om het verschil te begrijpen tussen Moslim-bashen en Islam-bashen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Wijma

   Er is verschil tussen wat de Islam zegt en wat moslims doen. Zie ook wat Durendal hierboven schrijft.

   Vergelijk o.a. met christendom. In Nederland zijn groepen christenen die de bijbel letterlijk nemen en daar ook naar leven. Zij zijn echter ver in de minderheid. De meeste christenen weten de bijbel te interpreteren naar de tijd van 2010 en leven daarna. Met veel moslims (vooral de jongeren) in Nederland is het net zo. Verkijk je niet op de schreeuwers: zij trekken de aandacht, terwijl de grote meerderheid niet reageert en gewoon zijn eigen gangetje gaat.

   Het is triest dat al die moslims die goed willen en goed zijn geïntegreerd, door veel Nederlanders met de nek worden aangekeken. Zij hebben last van die schreeuwers.

   Het zijn dan ook die schreeuwers die moeten worden aangepakt. Zij zijn het die de boel verzieken. Wees daarin a.u.b. genuanceerd.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank bikker

    Fred, volkomen mee eens!!!!

      /   Beantwoorden  / 
 2. Judith

  En kijk eens wat de GVB Amsterdam doet, daar mag een werknemer geen kruisje dragen, terwijl die moslims die daar werken lopen te etaleren met hun geloof…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Judith

  Waar hebben jullie het toch over? Ik zeg alleen dat de islam oprukt in ons land, zie maar, conducteurs mogen geen kruisje meer dragen, om de moslims in ons land niet te ontrieven…
  Oja ook geen sinterklaas met een kruis op zijn mijter om de moslims niet te ontrieven…
  Geen kerstboom op school om de moslims niet te ontrieven,wat blijft er van onze Hollandsche tradities nog over, als al onze Christelijke
  normen en waarden door hen om zeep worden geholpen?
  Is dat geen oprukking van de islam???????????

    /   Beantwoorden  / 
  1. Judith

   Oke oke …

     /   Beantwoorden  / 
  2. Frank bikker

   Dat verbod van het GVB heeft meer te maken met de kleinzieligheid van het GVB en die rechterlijke uitspraak dan met het oprukken van de Islam. Van mij mag een Jood tijdens het uitoefenen van zijn beroep ook een keppeltje dragen als hij daar behoefte aan heeft. En een Sikh zijn tulband. Zal mij een worst zijn, als de trams en bussen maar op tijd rijden en die stomme OVchip geen “kinderziektes”vertoont wat mij geld kost.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Judith

    Je mag het kleinzieligheid van de GVB vinden, of het maakt jou geen moer uit wat ze dragen, feit blijft dat er aan onze tradities wordt getornd, alleen om de moslims niet te ontrieven, moeten wij stapje voor stapje onze tradities inleveren, zo’n angstklimaat heerst er al..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank bikker

     Judith, je kent me nog wel van vorige keren, maar laten we het eens hebben over de positie van de vrouw bij ons. Het is toch nog steeds zo, dat in het huishouden de vrouw 80 tot 90% van het werk doet. Wie gaat er ‘s nachts uit als de baby huilt, terwijl manlief vrolijk doorsnurkt. Wie zie je het meest op ouderavonden op de basisschool, behalve natuurlijk bij het adviesgesprek voor het voorgezet onderwijs? Wie neemt zijn verantwoordelijk als een kind ziek is?
     Die zogenaamde geemancipeerde vrouwen die je op TV ziet behoren allemaal tot de middle class. Voor hen is het allemaal veel gemakkelijker. Zij hebben een werkster, zij kunnen een goede opvang gemakkelijk betalen. Jan en Mien Modaal kunnen dat niet en daarom zie je daar veel meer de klassieke rolverdeling. Kom er maar in, Judith.

       /   Beantwoorden  / 
 4. Judith

  Frank ik ben er, en wat het huishouden betreft dat doen mijn echtgenoot en ik samen…net zo goed omtrent zijn werk dat doen we samen…
  Mijn man heeft respect voor de vrouwen in het algemeen, en in het bijzonder voor mij…
  Hij ziet de vrouwen niet als een broedmachine waar vooral veel zonen met de naan Mohammed moet worden geproduceerd…Gr..Judith….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank bikker

   Dan heb jij mazzel, want bij de meeste kerels waar ik kom, die zijn enkel in staat om macaroni en misschien nog net een stamppot te maken. En wat betreft het aantal kinderen per gezin, dat neemt ook af. Trouwens kijk eens 2 generaties terug bij de Nederlanders. Toen waren de gezinnen ook veel groter. We hoeven in Nederland echt niet zo ver terug in de tijd te gaan, dat vrouwen buiten hun man om een spiraaltje lieten aanbrengen of dat mannen in de kroeg of onder de toonbank bij de drogist condooms kochten. Mijn moeder heeft pas op latere leeftijd een baan genomen. (eind jaren 60) en zij was niet de enige. Dat was bij 9 van 10 gezinnen bij ons in de straat het geval. Mijn vader had respect voor mijn moeder, maar hij verdeelde werk wel onder in mannen en vrouwenwerk. Deed mijn moeder trouwens ook!! Trouwens doen vrouwen vaak nu nog. Als er iets zwaars getild moet worden, komen de dames nog bij me terwijl ze weten dat ik iets aan mijn heup heb. Bij mij in de(overwegend autochtone en wat japanse) buurt wordt een grote groentewinkel gedreven door een marokkaanse vrouw en divers personeel (ook nederlands)en ze doet het goed, want die winkel was kwijnende en nu bloeiend, want ze weet kwaliteit en service te leveren. Vele van mijn allochtone ll doen het prima en hebben nu ook een koophuisje in Purmerend. Kijk naar de surinaamse groep. 25 jaar geleden werd daar toch ook van gezegd dat ze hiernaar toe kwamen om WW te trekken. In de participatie aan nederlandse maatschappij zijn ze bijna niet meer onderscheiden van de rest. Dat jullie het werk van jouw man samen doen, is een uitzondering. Dat ligt aan de aard van het werk. Dat weet je zelf ook wel. Mijn vrouw kan niet mijn klas doen. Tot de volgende keer maar weer.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank bikker

    toevoeging
    Trouwens wat zijn onze tradities, behoudens Sinterklaas en de kerstboom van plastic?

      /   Beantwoorden  / 
 5. Judith

  Frank tot de volgende keer…Trouwens Sinterklaas en Kerst bestaan bij ons in Nederland, al uit de tijd van Christus, en die laten we niet om zeep helpen door de PvdA en hun moslims..
  Ik heb niets tegen de islamieten doorsnee in Nederland, maar als er weer eens rellen zijn dan is het weer eens uit die hoek. En als er op dodenherdenking weer eens de kransen kapotgetrapt worden door die aapjes, want met die kransen wordt ook onze traditie kapotgetrapt dan komt het uit die hoek..De geschiedenis herhaalt zich keer op keer..Gr..Judith Oh Frank.. nog een zalig Kerstmis en een goed uiteinde, met een goed begin…..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank bikker

   FF een beetje schoolmeesteren Sinterklaas heette in deze contreien toen Donar of Thor. Christus moest nog zo’n 700 jaar wachten, voordat Hij hier was.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Wijma

    Mag ik dan ook even schoolmeesteren? Sinterklaas, oftewel Nicolaas van Myra, is een vermaard volksheilige van wie betrouwbare historische informatie ontbreekt. Hij zou in de eerste helft van de vierde eeuw bisschop in Myra in Klein-Azië (het tegenwoordige Turkije) zijn geweest. Maar waarschijnlijk zijn er ook gegevens rond Sinterklaas afkomstig van latere heiligen, die ook Nicolaas heetten. Talrijk zijn de legenden (drie kinderen die tijdens een hongersnood om het leven waren gebracht weer tot leven gewekt; drie meisjes geld geven zodat ze konden trouwen; het redden van drie onschuldige ter dood veroordeelde schipbreukelingen). Hoe zijn woonplaats Madrid in Spanje werd en hij een Moorse knecht kreeg die Zwarte Piet heette, is niet echt te achterhalen.

    Gezien het vorige (dat ik uit de Winkler Prins encyclopedie heb gehaald) ben ik heel benieuwd hoe jij eraan komt dat Sinterklaas in onze contreien destijds Donar of Thor heette en dat hij kennelijk zo’n 700 jaar voor Christus leefde.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Bob van Munten

     Volgens mij bedoelde frank de kerstman.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Frank bikker

     Het rijden over de daken, het slaan met een roe(vruchtbaarheidsritueel), de rol van Zwarte Piet wordt weleens vergeleken met de raven die Wodan (sorry niet Donar) vergezelden en die zijn boodschappers waren. Wat betreft de bisschop van Myra, daar heb je gelijk in. PS. Ons land werd omstreeks 700 pas gekerstend.

       /   Beantwoorden  / 
 6. Frank bikker

  Mensen, die met kransen gaan voetballen tijdens dodenherdenking zijn onwetende straatschoffies. Ze wisten zelf niet eens dat een groot deel van de Franse stoottroepen gedurende WO2 uit moslims bestonden. Ze hebben zelfs in Zeeland gevochten gedurende de meidagen van 1940. Tijdens de Koreaanse oorlog waren de Turken een soort brandweer aan het front. En als de Chinezen dat wisten werd het vaak weer een stuk rustiger. Afkomst zegt geen bal, maar volgens W. wel en dat is mijn grote bezwaar tegen al dat anti-islam gedoe. Hij scheert alles over 1 kam en dat doet hij bewust met zijn geklets en geprovoceer en zijn gezwam over de joods christelijke traditie. Wij zouden niets weten over de vele vroeg christelijke, griekse en romeinse filosofie zonder de islam. Hijzelf weet dat als geen andere , maar daar praat hij niet over, want het komt niet in zijn kraam te pas. En de mensen slikken dat voor zoete koek, omdat ze niet verder kijken dan hun neus lang is.
  Voor de rest, prettige feestdagen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Bob van Munten

  Hoi Frank, daar ben ik weer ;-)
  Misschien is het handig om je wat meer in ‘taqiye’ te verdiepen. Dan krijg je misschien een iets genuanceerder beeld dan wat je nu steeds uitdraagt. En het zet zogenaamde zelfkritiek die je bij sommige moslims ziet wel ff in een heel ander daglicht. Vooralsnog hoor ik je weinig argumenten bezigen. Leer eens wat meer over de islam en z’n volgers, dan kom je misschien wel tot een iets andere conclusie dan het geknuffel wat ik aan jou kant steeds waarneem: nee hoor het zijn maar schoffies en dat soort antwoorden, soms heb je hier wel gelijk in maar in een groot aantal gevallen denk ik toch dat je het niet helemaal goed ziet. Zoek dan gelijk even het verschil op tussen wat een moslim moet doen om zeker te weten dat ‘ie in de hemel terecht komt en wat men in de andere geloven hiervoor moet overhebben. Dit is volgens mij ook een heel belangrijk punt voor alle moslim-agressie tegenover niet- en andersgelovigen. De enige zekerheid voor een moslimse hemelgang is namelijk het vermoorden van tegenstanders van de islam en daarbij zelf om het leven komen. Voor chistenen en katholieken bijvoorbeeld is biechten en zo nu en dan een schietgebedje al genoeg zekerheid om hemels verder te leven. Verklaart volgens mij een (groot) deel van de agressie.
  Groet

    /   Beantwoorden  / 
 8. Frank bikker

  Wat doen onze aalmoezeniers,dominee’s en rabbi’s dan in onze westerse legers. Bidden voor een behouden terugkomst. Maar eerst moesten ze nog even……… Het is overal ter wereld hetzelfde.
  Godsdienst wordt overal misbruikt. Sla de geschiedenis van de koloniale oorlogen er maar eens op na. Turken tegen Armeniers, Duitsers tegen Herrero’s en Joden, Amerikanen tegen indianen enz. enz. Sjiieten tegen Soennieten, protestanten, katholieken. De rij is eindeloos.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Judith

  Net nog in de krant gelezen,,de meeste AUTOCHTONEN krijgen steeds meer weerzin tegen de islamitische vreemdelingen, en dan met name tegen,de marokkanen…
  Ik kan er ook niets aan doen hoor Frank, dat het nu open en bloot in de krant staat..
  Zelfs de Volkskrant heeft het door…
  Mensen nog een paar prettige dagen met maar een heleboel VREDE..aan de autochtonen zal het niet liggen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Bob van Munten

   Misschien wel een beetje aan onze autochtone soldaten die in een land vechten waar ze helemaal niets te zoeken hebben en waar ze door onze leugenachtige regering heengezonden zijn…verder hebbie wel gelijk hoor

     /   Beantwoorden  / 
   1. Judith

    Beste Bob … Nederland heeft idd niets te zoeken in verre tropische oorden, maar je weet, ze willen zelf. ..
    Wat betreft Balkenende daar kleeft bloed aan zijn handen, om jonge pubers met een avontuurlijke inslag naar het moordfront in Afganistan te sturen
    Allemaal om zijn positie te promoten over de rug van die dode soldaten..zijn dochter zal hij echt niet daar naar toe sturen hoor..als ze wat ouder was.. Prettige feestdagen rondom onze Christelijke en grote KERSTBOOM..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Bob van Munten

     Helemaal mee eens, ze willen alleen om de verkeerde redenen, het boeit ze geen ene zier wat er daar gebeurt zolang ze maar mee mogen praten met de ‘grote’ landen. Het gaat om hun eigen egootje. Wat betreft de christelijke kerstboom moet ik je helaas teleurstellen er is niets christelijks aan: De kerstboom (een spar, en geen dennenboom) gaat terug op een vruchtbaarheidssymbool. Over de ouderdom van het gebruik als kerstboom lopen de bronnen zeer uiteen. Waarschijnlijk hadden reeds de Germanen voor de kerstening rond de tijd van winterzonnewende (het joelfeest of Yule) een altijd groene boom in huis of op het erf. Vanwege deze heidense wortels heeft de Rooms-katholieke Kerk de boom lange tijd geweerd uit het christendom.
     Fijne dagen!

       /   Beantwoorden  / 
 10. Bob van Munten

  Godsdienst is misbruik: het is ‘uitgevonden’om mensen te onderdrukken en in de laatste 2000 jaar is dat helaas alleen maar erger geworden. Zeker als je het geloof tegen het licht houdt van wat we tegenwoordig meer weten dan in vroeger tijden. Ik begrijp idd niet wat dominee’s rabbi’s enzo in het leger te zoeken hebben, behalve dat hun eigen geloof in hun ogen dan als overwinnaar uit de strijd zal komen…? Tja, gods wegen zijn ondoorgrondelijk is misschien een goeie dooddoener die hier wel op z’n plaats is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank bikker

   Ja, dat godsdienst wordt misbruikt is zo klaar als een klontje, maar dat het is uitgevonden? Ik denk eerder dat het een mens eigen is. Overal heb je godsdienst, ook atheisme is een soort godsdienst. Mensen willen het, het geeft structuur. Maw het kan dus ook iets goeds zijn.

   Op terug te komen op het negatieve aspect
   Noem jij het een christelijke daad/of zelfs militaire noodzaak dat indertijd de weg van Kuweit naar Irak volledig plat gebombardeerd is door een zich christelijk en democratrisch noemende natie. Ga toch weg. Het is gewoon heel cynisch een zaak van terreur en contra-terreur omkleed met mooie redenen. Dit soort zaken vind je in het Midden-Oosten bij de islam, maar evengoed in Zuid-Amerika. Als ze ons 2en tegenover elkaar zetten en ze zeggen jij of ik, dan weet ik wel wat er gebeurt. De echt machtige jongens spelen de Jan Punten tegen elkaar uit en die eikels geloven er ook nog in.

     /   Beantwoorden  / 
 11. Judith

  Ik heb nu voor het eerst WEL een kerstboom gezet om de PvdA en HUN moslims te ontrieven…..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank bikker

   Ik ook, maar ik vind het gewoon leuk.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Wijma

    Ik ook, al jáááren!!! ;-)

      /   Beantwoorden  / 
 12. Bob van Munten

  FF on topic mensen,

  Wat vinden we eigenlijk van het artikel waar we op reageren? Zijn we het eens met uber-dhimmie Van der Laan, met Ahmed ‘taqiye’ Marcouch of met none of the above?
  Ik denk iig dat de term ‘staatgevaarlijk’ echt zwaar overdreven stemmingmakerij is. Dat is toch de vorm van politiek bedrijven waarvan ze zelf Wilders (soms terecht) beschuldigen? B-tje pot verwijt de ketel verhaal.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Wijma

   Staatsgevaarlijk lijkt me inderdaad wat overdreven. Ik denk dat je moet uitkijken voor grote woorden, want het ene woord lokt het andere weer uit en zo blijf je aan de gang.

   Beter is het om met argumenten aan te tonen waarom je iets fout vindt. Daarbij mag je best op het scherpst van de snede debatteren, maar houd wel de R van respect in de gaten.

     /   Beantwoorden  / 
 13. Frank bikker

  Ik ben het met Marcouch eens. Het moet eerst maar eens bewezen worden dat hij staatsgevaarlijk is, maar ik vind het wel een feit dat GW moslims steeds in het verdomhoekje zet, waardoor echte gevaarlijke rascisten zich misschien gelegitimeerd voelen om tot actie over te gaan. De voedingsbodem waarop GW floreert wordt alleen gevoed doordat de staat niet reageert op zogenaamde alle straatterroristjes. De staat heeft de wet aan haar kant, maar kan enkel bezuinigen op de hanghaving daarvan. En dit machtsvacuum stapt dan allerlei tuig van oude vrouwtjes berovende Marokkaantjes tot extacy exporterende mafia.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Judith

   Nog steeds zijn het GW moslims, maar dan daarna als het tot een climax komt, zetten zij hun maskers af, en staan zij dan toch hun broeders bij, of vechten zij voor onze democratie??????????

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Wijma

    Judith,

    Als jij bij bijvoorbeeld een discotheek autochtone jongeren ziet vechten tegen allochtone jongeren (om maar even deze categoriën aan te houden), en je weet dat de autochtonen de oorzaak zijn en dus fout zitten: wiens kant kies jij dan als je ziet dat allochtonen (o.a. Marokkaanse jongens) met succes de autochtonen op hun donder geven?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Judith

     Ik kies de kant van de Rechtvaardigheid, maar onze normen en waarden worden met voeten getreden…

       /   Beantwoorden  / 
 14. Fred Wijma

  Hallo Judith,

  Jij kiest de kant van de rechtvaardigheid en dat is (uiteraard) terecht. Maar, of je het nou wel of niet wilt geloven, veel moslims doen dat ook. Ik heb zelf een paar keer meegemaakt dat, dank zij het beheerste optreden van Marokkaanse jongens van een jaar of 20, ruzie tussen diverse jongeren werd voorkomen.

  Het “gekloot” (sorry voor het woord) met waarden en normen geschiedt bij alle bevolkingsgroepen. Plaatselijk, in bepaalde wijken van de grote steden, wellicht veel door allochtone jongeren, maar landelijk ligt dat anders. Ga eens praten met politieagenten op het platteland hoe onze brave autochtone jongeren zich in het weekend gedragen als ze gaan stappen. Dan gaat er toch een beerput open…..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Judith

   Nu weer in Gouda…En steeds door dezelfden, waar zijn de ouders, als hun ellendelingen het weer op ons heeft voorzien?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Judith

    Fred nog Prettige feestdagen …

      /   Beantwoorden  / 
   2. Fred Wijma

    Terecht dat de politie in Gouda er boven op zit. Ik lees zojuist op teletekst van RTL-4 dat er al 23 opgepakt zijn, van wie er nu nog 7 vast zitten. Dit gedrag is natuurlijk te gek voor woorden en het is duidelijk dat er hard tegen opgetreden moet worden. Je zal toch zo’n ijsbal in je gezicht krijgen en vervolgens je mobieltje kwijt zijn aan die schoffies.

    Maar laat je de kerstdagen er a.u.b. niet door verpesten: ik wens jou ook van harte fijne feestdagen!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Judith

     Fred …Die ijsballen die ze gooien, dat zijn in mijn ogen moordwapens…Wat moet je nu met die marokkaantjes, niemand weet er raad mee, deze aapjes zijn een blok aan het been..geen wonder dat het merendeel van de NL bevolking die marokkanen haten…
     Nog prettige dagen, en zorg dat je uit die buurt blijft van die aapjes…want voordat je het weet……

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.