Categorie: "Mensenrechten"

Balkenende bedreigt vrije toegang internet

internet_in_chinaDe vrije toegang tot internet ligt onder vuur door een concept-wetsvoorstel van de restanten van het vierde kabinet Balkenende.

Dat vindt de digitale burger-rechtenbeweging Bits of Freedom (BoF).

Het voorstel van het kabinet zet volgens BoF  ‘de bijl aan het open internet’  omdat het voor providers de mogelijkheid schept om onder bepaalde omstandigheden websites of online diensten te blokkeren. De voorwaarde die het kabinet stelt, is dat de aanbieders hun klanten hierover informeren.

Is Balkenende zo idolaat van de Chinese benadering van internet?

Excuses OM, Lucia de Berk publiceert ervaringen

rechtbankHet Openbaar Ministerie (OM) vindt rehabilitatie van Lucia de Berk op haar plaats. Aanleiding hiervoor is de definitieve vrijspraak van De Berk door het gerechtshof in Arnhem.

Ze werd eerder schuldig bevonden aan zeven moorden en drie pogingen tot moord in drie Haagse ziekenhuizen en veroordeeld tot levenslang. 

De vrijspraak betekent dat Lucia de Berk bijna 6,5 jaar onschuldig in de gevangenis heeft gezeten. Op verzoek van de voorzitter van het college van procureurs-generaal, Harm Brouwer, heeft inmiddels een gesprek plaatsgevonden tussen hem en Lucia de Berk, in aanwezigheid van haar advocaten. Daarin heeft Brouwer namens het OM zijn excuses aangeboden voor de onterecht ondergane straf.

Daarnaast heeft Brouwer de nabestaanden van de overledenen in deze zaak zijn verontschuldigingen aangeboden. Ook voor hen geldt dat de jarenlange procedures en de veelvuldige publiciteit eromheen, de verwerking van hun verdriet hebben bemoeilijkt.  

Het OM realiseert zich dat het ontstane leed nooit volledig ongedaan gemaakt kan worden, maar wil De Berk zo spoedig mogelijk financieel compenseren.

Lucia de Berk heeft inmiddels een boek geschreven over haar ervaringen.  Het boek Lucia de B.  Levenslang en tbs, met een voorwoord van schrijver Maarten ‘t Hart, gaat over de periode tussen haar arrestatie in december 2001 en de dag dat ze in de gevangenis in Nieuwersluis een beroerte krijgt (maart 2006).

De politie grabbelt, de grabbelaar telt

Aansluitend op het AIVD-bericht: Hoe vaak wil de politie eigenlijk weten wie er achter een IP-adres of telefoonnummer zit?

Welnu: 2.930.941 keer per jaar. Dat is 244.345 keer per maand, 8.030 keer per dag. Iedere 10 seconden. Moeilijk voor te stellen? Tel mee!

Jeroen van der Gun heeft een teller gemaakt – zie hierboven – die je trouwens ook in je eigen website kunt plakken.

De teller laat zien hoe vaak de politie klantgegevens uit het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT) raadpleegt, een thema waar Bits of Freedom regelmatig aandacht voor vraagt.

Onze AIVD-spionnen zijn beetje lui

afluisteren_aivdMinister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) wil de verplichting opheffen dat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) mensen achteraf moet informeren dat ze zijn afgeluisterd.

De reden: de afgeluisterde mensen zijn volgens onze meesterspionnen onvindbaar.

Dus: de AIVD slaagt er wel in mensen af te luisteren, maar het lukt ze daarna niet deze mensen te vinden en te informeren dat ze zijn afgeluisterd.

Onze AIVD is een beetje lui en neemt het niet zo nauw met de mensenrechten.

Gereformeerde mannenbroeders moeten aan de vrouw

mannenbroedersEr is geen ontkomen meer aan voor onze gereformeerde mannenbroeders. De Staatkundig Gereformeerde Partij, aka SGP, mag vrouwen niet langer weren van de kieslijst. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bekend gemaakt.

Het hoogste rechtscollege van ons land oordeelt dat de Nederlandse overheid in strijd met de wet en met het VN-vrouwenverdrag handelt door toe te staan dat de SGP vrouwen anders behandelt dan mannen.

De gereformeerde mannenbroeders hadden dit natuurlijk al lang aan zien komen en hun reactie liet dan ook niet lang op zich wachten: ‘De SGP weet zich in alle omstandigheden van God afhankelijk en gaat onverminderd voort met het uitvoeren van haar taak. Dat is het inbrengen van Bijbelse waarden in het besturen en inrichten van Nederland. Het naleven van deze waarden is onmisbaar voor Nederland en zijn inwoners.’

En onder inwoners moeten we dan mannenbroeders verstaan.

Het zou goed zijn voor het bewustzijn van de SGP-heren als deze uitspraak van de Hoge Raad nog consequenties heeft voor de samenstelling van de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Vrouwen grijpt die mannen bij hun ballen!

Nomineer Geert Wilders voor de mensenrechtentulp

mensenrechtentulpWe kunnen weer kandidaten nomineren voor de mensenrechten tulp.

De tulp gaat naar iemand die uitzonderlijk moedig de rechten van zijn of haar medeburgers beschermt en bevordert.

Als er iemand is die uitzonderlijk moedig de rechten van de Nederlanders beschermt dan is het wel onze eigen freedom fighter Geert Wilders. Dus bij deze nomineer ik Geert Wilders.

Volgens minister Verhagen is de tulp ‘een eerbetoon aan mensen die verandering in gang willen zetten en die durven op te komen voor de rechten van hun medemensen, soms in heel moeilijke omstandigheden.’

Helemaal op Wilders van toepassing! Mocht hij de verkiezingen verliezen, die tulp is alvast binnen.

De tulp heeft trouwens meer weg van een ontluikend fallussymbool dan van een tulp. Of slaan m’n fantasie nu helemaal op hol?

Balkenende tevreden over medailleoogst, Poetin niet

annapolitkovskayaKoningin Beatrix en minister-president Balkenende huldigen woensdag de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Spelen.

Beatrix ontvangt de sporters op Huis ten Bosch. Balkenende ontvangt ze in het Torentje en spreekt ze toe in de Ridderzaal.

Dan mag je er van uit gaan dat zowel Beatrix als Balkenende, in tegen-stelling tot de Russische premier  Poetin, tevreden zijn over de medailleoogst.

Vladimir Poetin heeft het hele Kremlin bij elkaar gescholden vanwege de magere medailleoogst van de Russische Olympische ploeg. De Russen staan in de medailleranglijst net onder Nederland.

Poetin heeft een diepgravend onderzoek aangekondigd. De verwachting is dat een groot aantal trainers en bobo’s wordt ontslagen.

Poetin kan beter een diepgravend onderzoek instellen naar de schending van de politieke en democratische vrijheden in zijn land.  Veel journalisten, onder wie Anna Politkovskaya,  zijn vermoord door lieden die het niet zo nauw nemen met de democratie. Al dan niet met medeweten van Poetin.

Rouvoet noemt homo’s een hype

hype_rouvoetMinister Rouvoet noemt homo’s een hype in zijn reactie op de kritiek dat hij de portefeuille  homo-emancipatie niet onder zijn hoede zou hebben willen nemen.

Plasterk deed dat de afgelopen jaren vol overgave en overtuiging. 

Tegen het ANP zei Rouvoet:

‘Dit was geen issue. Er zijn waarachtig belangrijker dingen aan de orde doordat Plasterk en zijn collega’s van de PvdA zijn opgestapt.

De vraag of een boot wel of niet gaat varen (Gay Pride in Amsterdam, WH) is niet wat mij het meeste bezighoudt. Ik laat me niet meenemen in een hype.’

Is de Iraanse ambassadeur een nucleaire boef?

kazem_gharib_abadiKoningin Beatrix neemt morgenochtend op paleis Noordeinde in Den Haag de geloofsbrieven in ontvangst van de nieuwe Iraanse ambassadeur Kazem Gharib Abadi.

Paar prangende vragen aan onze minister van buitenlandse zaken, Maxime Verhagen, en minister-president Balkenende:

Is de nieuwe Iraanse ambassadeur dezelfde Kazem Gharib Abadi die zich de afgelopen jaren  voortvarend heeft ingelaten met het nucleaire programma van de Islamitsche republiek? 

Is dit de Kazem Gharib Abadi die in tal van Iraanse delegaties zat die de nucleaire aspiraties van Iran aan de man probeerde te brengen?

Is deze Kazem Gharib Abadi de man die de Iraanse regering strategische advies gaf – of misschien wel geeft – over hoe president Mahmoud Ahmadinejad zijn nucleaire droom kan verwezenlijken?

En als de ambassadeur Kazem Gharib Abadi inderdaad deze nucleaire boef is, wat doet die man dan als ambassadeur in Nederland?