Halal-zoekmachine mag discrimineren van minister

De website ImHalal mag van minister Plasterk discrimineren. De zoekmachine van ImHalal filtert op voor moslims onreine zoektermen als homo, gay, porno en alcohol.

PvdA-Kamerlid Samira Bouchibti stoort zich er aan dat de zoekmachine het zoeken naar informatie over homoseksualiteit onmogelijk maakt.

Daarmee stimuleert de website volgens Bouchibti discriminatie van homo’s. Ook jonge moslims moeten volgens haar toegang hebben tot informatie over seksualiteit en homoseksualiteit.

Wie zoekt naar mogelijk ongepaste zoekwoorden krijgt een waarschuwing te zien die drie gradaties van haram (verboden voor moslims) kent. Bij veel verboden zoektermen krijgt de gebruiker een waarschuwing, maar kan er wel doorgeklikt worden naar de zoekresultaten.

De filters van de zoekmachine zijn nog lang niet 100 procent goed ingesteld. Ik klik namelijk zo door naar Geert Wilders’ film Fitna.

Lees ook:Zoekmachine zwakke punt van website gemeente
Lees ook:Volg je favoriete lijsttrekker
Lees ook:Gegevens studenten via Google vindbaar
Lees ook:Verslaggeefster opgepakt om Chinees Obama-T-shirt
Lees ook:Geen 1 aprilgrap: website Postbus 51 gesloten

4 reacties op “Halal-zoekmachine mag discrimineren van minister

 1. Babs

  “stoort zich er aan dat de zoekmachine het zoeken naar informatie over homoseksualiteit onmogelijk maakt.”

  Ik stoor mij er ook vreselijk aan dat ik op een website over de Barneveldse kip niks over parkieten kan lezen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Wijma

  Slimmeriken (en die zijn er bij moslims net zo veel of weinig als bij autochtone Nederlanders)weten dat ze op bepaalde godsdienstige sites gekleurde informatie krijgt over onderwerpen als homosexualiteit. Dat is niet alleen zo op Im Halal, maar ook op bijvoorbeeld streng christelijk/fundamentalistische websites. Als je dan toch meer wilt weten, zul je dus verder moeten kijken. Effe googelen?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sjors

  wanneer word PVDA Partij voor de Allochtonen? Wij moeten ons wel aan de moslims aanpassen, en wee je gebeente als je ook maar iets verkeerds over ze zegt, maar zelf mogen ze doen wat ze willen… beetje raar nietwaar?

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Geef dan even voorbeelden en niet uit een kinderprogramma of de burka die misschien in Nederland door 200 vrouwen wordt gedragen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.