Categorie: "Werk"

Sympathieke actie: Duim omhoog voor politie, brandweer en ambulance

duimomhoogHulpverleners krijgen steeds vaker te maken met agressie, bedreigingen en geweld.

Het is de hoogste tijd voor een tegenbeweging. Steek je duim omhoog als je een hulpverlener aan het werk ziet. En laat je steun blijken door je naam achter te laten op de site duim omhoog.

Hoe meer duimen, des te krachtiger het signaal voor een vriendelijker Nederland!

Ambtenaren sluiten klagende man op

Vier Chinese ambtenaren zijn ontslagen omdat ze een klagende man jarenlang hebben opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis. De ambtenaren fabriceerden bewijsmateriaal, waardoor de boer Xu Lindong van 2003 tot 2010 kon worden opgesloten in een inrichting.

Xu Lindong klaagde jarenlang bij ambtenaren van de stad Daliu namens een gehandicapte vriend. De grond van de vriend was in beslag genomen en Xu wilde dat de ambtenaren daar iets aan deden. Maar die fantaseerden bewijsmateriaal bij elkaar en sloten Xu Lindong op

Ter compensatie van zijn opsluiting heeft hij van de stad kleding, rijst, bloem, olie en wat geld gekregen. De stad heeft gezegd hem te zullen blijven ondersteunen.

Rechter raakt strafdossier en USB-stick kwijt

rechter_verliest_kofferEen koffer van de Rechtbank Haarlem is maandag in de trein blijven liggen.

In de koffer zat een deel van het dossier van een strafzaak en een beveiligde USB-stick.

Een Haarlemse rechter reisde afgelopen maandagavond met de trein van 18.07 uur van Haarlem richting Den Haag CS. Bij het uitstappen in Hillegom heeft de rechter de koffer laten staan.

Er is aangifte van vermissing gedaan bij de politie en navraag gedaan bij de Nederlandse Spoorwegen. De koffer is echter nog niet boven water. De procespartijen in de betrokken strafzaak zijn voor zover mogelijk geïnformeerd.

De rechtbank zegt het kwijtraken van de koffer heel vervelend te vinden ‘omdat de burger ervan uit mag gaan dat de rechtbank zorgvuldig met de aan haar toevertrouwde stukken omgaat.’

De rechtbank stelt het op prijs als de eerlijke vinder de koffer terugbrengt. Deze kan daarvoor contact opnemen met het hoofd veiligheidszaken van de rechtbank Haarlem, telefoon 023 – 888 4001.

Jack de Vries zoekt materieel in Uruzgan

jackdevriesEen groep militairen gaat het Nederlandse materieel op de militaire kampen en buitenposten in de Afghaanse provincie Uruzgan inventariseren. Het zogeheten telteam is vandaag naar Afghanistan vertrokken.

Ze moeten alle spullen inventariseren, waaronder de inhoud van de honderden containers, en ook aangeven hoe de onderhoudsstaat ervan is.

Maar wachts eens even.

Betekent dit dat staatssecretaris Jack de Vries van Defensie, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en het materieel, niet heeft bijgehouden welke spullen waar staan in Uruzgan?

Minpuntje bij de verkiezingen!

Ambtenaar maakt carriere als spion

robert_ludlum_bourne_identityEen loopbaan als ambtenaar biedt ongekende carriere-mogelijkheden. Dat blijkt maar weer uit dit voorbeeld uit de Verenigde Staten.

Daar runde een ambtenaar op het ministerie van Defensie, Michael Furlong,  een eigen spionagenetwerk dat zaken deed in Afghanistan en Pakistan.

De ambtenaar, een luchtmachtofficier buiten dienst, had het netwerk zelf opgebouwd.   Furlong huurde ex-medewerkers van Amerikaanse geheime diensten en ex-commando’s in, die in Pakistan en Afghanistan vermeende extremisten hielpen op te sporen en ze eventueel vermoordden.

Volgens The New York Times gebruikte de ambtenaar hiervoor geld dat hij had weggesluisd van een programma om Amerika te voorzien van informatie over de sociale situatie in Afghanistan.

Furlong noemde zijn spionnen zijn eigen Jason Bournes. Jason Bourne is de hoofdpersoon uit de Bourne-trilogie van thrillerschrijver Robert Ludlum. Het eerste boek, The Bourne Identity,  is wereldwijd bekend en werd twee keer verfilmd.

Op welke afstand komt Balkenende eigenlijk uit?

olympische_spelen_schaatsenIk hoorde vanochtend een opgewonden stem uit Vancouver roepen dat de Oranje-sfeer er al helemaal in zat. Dat de Nederlandse sporters er helemaal klaar voor waren.

Dat hij geen uitspraak wilde doen over het aantal medailles dat WE gaan halen.

Na die laatste bijna politieke uitspraak herkende ik de stem: premier Balkenende is geland in het Heineken Holland House.

Bom op station van Den Bosch

Volgens de NS ligt er een bom op het centraal station in Den Bosch. De omgeving van het station wordt intussen ontruimd, terwijl het station al is ontruimd.

De politie ontkent nog dat er een bom ligt, maar er wordt wel naarstig naar gezocht. Het treinverkeer rond Den Bosch ligt intussen stil. Dat wordt thuis werken vandaag.

bomophetstation

Ambtenaren zijn een beetje dom

abctje1Driekwart van de rijksambtenaren heeft volgens minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken moeite om zijn vakkennis bij te houden.

De dames en heren ambtenaren schijnen er geen tijd voor te hebben!

Daar kan ik me iets bij voorstellen.

De dames en heren zijn onder elkaar te druk met getwitter en andere modieuze social media. En dan heb je geen tijd meer om je vakkennis op peil te houden.

Ter Horst gaf daarom de journalist Max de Bok de opdracht een aantal staatsrechtelijke begrippen te vertalen in gewone mensentaal. Dat leverde een boekje op van 150 pagina’s met als titel Van Abdicatie tot Zetelroof.

Zo kunnen onze dames en heren rijksambtenaren tijdens het getweet onder andere leren wat een begroting is, wat een burgemeester doet en wat het parlement en wat de derde dinsdag in september is.

Ruim 300 begrippen vertaalde De Bok zodat ook ambtenaren weten waar ze mee bezig zijn.

Maar even serieus: het is toch ten hemelschreiend dat onze Haagse ambtenaren niet eens over deze basiskennis van onze staatsinrichting beschikken.