Categorie: "Geweld"

Subsidie voor aanpak geweld tegen ambtenaren

geweldHet ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld waarmee organisaties met een publieke taak agressie tegen hun medewerkers kunnen tegengaan.

Het geld wordt verdeeld onder 45 organisaties die nieuwe initiatieven daarvoor hebben ontwikkeld.

Sinds 2008 is ruim 4 miljoen euro subsidie gestoken in plannen van de publieke sector gestoken om werknemers beter te beschermen tegen agressie en geweld. Het gaat om organisaties in de zorg, woningbouw, openbaar vervoer, politie, sociale dienst, onderwijs en gemeenten.

Gewelddadige klusjesman op nationale opsporingslijst

alex_fuachieDe politie heeft een zeer gewelddadige klusjesman op de nationale opsporingslijst geplaatst. Het is de 32-jarige Ghanees Alex Kwame Fuachi.

Hij pleegde in april 2008 met een vriend een gewapende overval op een Bloemendaals gezin. De man des huizes werd destijds bewusteloos geschopt en in zijn buik geschoten.

Zijn vrouw en dochter werden vastgebonden en ook beschoten. Fuachi werkte toen al vier jaar voor het gezin als klusjesman.

De vriend wordt al snel aangehouden en is tot 18 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Alex Kwame Fuachie is nog steeds voortvluchtig.

Criminelen regeren eredivisie

knvbCriminelen maken uit wie er voetbalkampioen van Nederland wordt en verzieken de voetbalsport. Daar kan na gisteravond geen misverstand meer over bestaan.

Over de invloed van maffia en criminele organisaties op de voetbalsport zijn in verschillende landen al publicaties verschenen. Niet over Nederland.

Nederland leek ook brandschoon. Er waren wat geruchten over het omkopen van wedstrijden in de eerste divisie. Dat schijnt erg populair te zijn onder Chinese gokkers. Er was wel eens een schandaaltje.

Maar wat gisteravond gebeurde tart elke verbeelding. De spelersbus van FC Twente, de nummer 1 van de eredivisie, wordt in de buurt van Alkaar vanaf een viaduct bekogeld met stoeptegels. Gelukkig kwamen ze alleen op de zijkant en achterkant van de bus terecht.

Toch gaat een dergelijke aanslag niet in je kouwe kleren zitten; toch stapte FC Twente het veld op om tegen AZ te spelen. Het siert de spelers en de club. 

Zo’n incident beinvloedt mensen, dus ook voetballers. Maar het spelletje moet doorgaan.

En onze nationale voetbalbond, de KNVB, zwijgt als het graf over deze aanslag.

Want niet zij, maar criminelen bepalen wie er voetbalkampioen van NL wordt.

Een ander crimineel voetbalspelletje is de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax, eind april in Rotterdam. De inzet van politie voor die wedstrijd kost de belastingbetaler 1,5 miljoen euro.

Criminelen regeren niet alleen onze nationale voetbalcompetitie, maar ook onze samenleving.

Oh ironie – leve God, weg met Allah – oh geweld

Wat zijn dat voor gevaarlijke gekken om schrijver Benno Barnard te bedreigen. De Nederlandse schrijver, die al jaren in Belgie woont, hield op de Antwerpse universiteit een lezing onder de ironisch bedoelde titel Leve God, weg met Allah.

De ironie ontging de radicale moslims en de bijeenkomst werd vroegtijdig afgeblazen omdat Barnard nauwelijks aan het woord kon komen (zie het YouTube-filmpje hieronder).

Barnard verklaarde zelf op de Belgische tv dat hij is bedreigd. Een woordvoerder van de groep sharia4belgium, die had opgeroepen tot het verstoren van de lezing, verklaarde in dezelfde uitzending dat er niet gelachen kan worden met het geloof.

Nou sharia4belgium-aanhanger, ik vind dat er niet genoeg gelachen kan worden om het geloof en ik hoop dat de Belgische justitie u een tijdje opsluit vanwege bedreiging.

En anders stuur ik Geert Wilders op u af! En ons Fleur!

Condoleanceregister voor Milly Boele

milly_boele_condoleanceDe gemeente Dordrecht heeft in de hal van het Stadskantoor een condoleanceregister geopend voor iedereen die blijk willen geven van zijn medeleven met de ouders, familie en andere nabestaanden van de vermoorde Milly Boele.

Het Stadskantoor is hiervoor van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend en op donderdagavond tot 19.30 uur.

Ook is het mogelijk je medeleven te uiten via het nationale condoleanceregister.

Gezocht: gewelddadige mensenhandelaar

durim_gremajDe nationale opsporingslijst is uitgebreid met de gewelddadige mensenhandelaar Durim Gremaj. Hij is in Abanie veroordeeld voor gewelddadige verkrachting en in Italie en Nederland wordt hij gezocht voor mensenhandel.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en het Openbaar Ministerie publiceren sinds begin dit jaar de nationale opsporingslijst, een lijst met de meest gezochte criminelen van Nederland..

Ze zijn veroordeeld voor zware misdaden, maar nergens te vinden. Met de ‘most wanted’-lijst volgt Nederland het voorbeeld van een aantal andere landen, waaronder de Verenigde Staten.

Wie kent deze laffe tasjesdieven?

tasjesdieven_dordrecht

De politie in Dordrecht heeft beelden vrijgegeven van de vermoedelijke daders(s) van een beroving van een 82-jarige vrouw. Het slachtoffer deed vrijdag 26 februari met een andere vrouw boodschappen bij een supermarkt op het Rivierenplein in Dordrecht.

De twee liepen de winkel uit rechtsaf richting de kapper. Plotseling beroofden twee jongens het slachtoffer van haar zwarte boodschappentas met daarin een portemonnee met geld en pasjes. Je moet maar durven. De tas werd later teruggevonden in de buurt. Het geld was eruit maar de pasjes zaten er nog in.

Mensen die de vermoedelijke daders(s) herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie (team overvallen en berovingen) via telefoon 0900-8844.

Blonde bom made in Holland

blonde_bom_geert_wildersVolgens de Engelse Times is in Nederland een blonde bom ontploft. Een blonde bom die deze week Mohammed een pedofiel, barbaar en massamoordenaar noemde.

En zo beledigde en schold de blonde bom nog even door.

De blonde bom zaait haat en geweld.

Het is een fragmentatiebom die ontelbare slachtoffers maakt.

Ik voel het op straat, in de trein, in de winkel, in onze residentie Den Haag en in onze hoofdstad Amsterdam.

De blonde bom wil zichzelf nu als merk registeren.

Zodat iedereen zeker weet dat het de blonde bom is die overal haat en geweld zaait.

PVV’ers dreigen met geweld in verkiezingsstrijd

almere_vandaagEen aantal jongeren in Almere, die zich de ‘voorlopers van de stadscommando’s van Wilders’ noemt, heeft een groep winkeliers in Almere bedreigd. Dat meldt de website Almere Vandaag.

Volgens Cor Valies, kandidaat-raadslid van de Nationaal Democratische Partij (NDP)  en eigenaar van een kledingzaak, stonden vier blanke jongens in de winkel van een collega met de mededeling dat de posters van de Nationaal Democratische Partij (NDP) weg moesten, anders zouden ze ‘de tent kort en klein slaan’.

Valies zou zelf gebeld zijn dat hij de posters weg moest halen, anders zou er een steen door zijn ruit gaan. De bedreigers deelden hem mee dat Almere voortaan een PVV-bolwerk is.

De winkeliers hebben, na twee dagen van fysieke bedreigingen, besloten de verkiezingsposters van de NDP van de winkelruiten te halen.

Volgens Valies wordt er ‘een opgefokte sfeer’ gecreeërd door Geert Wilders en lijsttrekker Raymond de Roon. ‘Misschien komt dat wel door die PVV-bijeenkomst van afgelopen week in Almere. Die twee weten niet wat zij bij sommige mensen losmaken. Ik denk dat Wilders de boel ernstig onderschat. Zijn partij trekt blijkbaar ook imbecielen aan.’

Beveiligers Balkenende hebben weer losse handjes

stemmenMoeten vorig jaar enkele journalisten het ontgelden, vanmiddag was het Friese SP-statenlid Ad van der Kolk slachtoffer van de dadendrang van de beveiligers van premier Balkenende.

ToenVan der Kolk in de buurt van Balkenende een groot kartonnen bord met daarop de tekst ‘Balkenende – leugenaar – Irak’ liet zien, werd hij door de beveiligers in zijn kladden gepakt en een steeg in gesleurd.