Afghanistan-ervaringen in Task Force Uruzgan

Vandaag is het boek Task Force Uruzgan verschenen. Het boek, met persoonlijke verhalen van naar Afghanistan uitgezonden militairen, is het resultaat van de literaire trainingskampen, verzorgd door Volkskrant-redacteur Noël van Bemmel en de schrijver Arnon Grunberg.

Tijdens deze workshops kregen de militairen tips en schijfadviezen om hun verhaal zo goed en aantrekkelijk mogelijk op papier te zetten.

Doel van de literaire trainingskampen en het boek is om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met de persoonlijke ervaringen van uitgezonden militairen naar Uruzgan. Het geeft een impressie van het leven van een militair tijdens een uitzending.

Vuurgevechten, gesprekken met Afghanen, maar ook het dagelijkse leven op de verschillende kampen zijn onderwerpen die aan bod komen.

Een deel van de opbrengst van het boek wordt gebruikt om de ontwikkeling van een vrije pers in Afghanistan te ondersteunen.

Ik heb een deel van het boek inmiddels gelezen: integer boek, menselijke verhalen en een bijzonder initiatief van de Volkskrant.

Lees ook:Herinneringsmedaille voor Afghanistangangers
Lees ook:Al 20.000 Nederlandse militairen naar Afghanistan
Lees ook:Kevin van de Rijdt en Mark Leijsen terug in Nederland
Lees ook:Medaille voor militairen in vredesoperaties
Lees ook:Onderscheiding voor Afghanistan-militairen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.