Categorie: "Politie"

Identiteit aanrander bekend door inzet Twitter

twitter1De politie Eindhoven heeft deze week veertig bruikbare tips binnengekregen in een aanrandingszaak van een meisje van 13. Driekwart van de tips zijn direct herleidbaar door de inzet van Twitter.

Politiechef Gerard Goossens zegt op zijn weblog zich niet te verbazen als binnen twee of drie jaar de zogeheten social media als opsporingsmiddel belangrijker zijn dan TV en kranten.

Door de vele tips is de identiteit van de dader inmiddels bekend. De politie verwacht binnenkort zijn aanhouding te kunnen melden.

Politie toont beelden verdachte brandstichting

De politie heeft een nieuw filmpje op internet geplaatst met beelden van een mogelijke verdachte van brandstichting in Veendam. Op het filmpje zijn beelden te zien van een mogelijke verdachte van een brand in december vorig jaar.



Veendam wordt al enige tijd geplaagd door brandstichting. Op het filmpje is een man te zien die in de nacht van 20 op 21 december bij discotheek Rumors in het centrum een steeg in gaat en er enige tijd later weer uit komt. De volgende dag werd ontdekt dat er brand was geweest bij de deur van de discotheek.

De politie brengt de beelden nu pas naar buiten omdat eerst intern is onderzocht of er verband zou kunnen zijn met de branden in de nacht van 7 op 8 maart. Bij die branden kwam een brandweerman om het leven en werd er ook brand gesticht bij dezelfde discotheek.
Uit het politieonderzoek is echter niet duidelijk geworden of er een verband is met de andere branden. De politie hoopt nu dat kijkers van het filmpje met de gouden tip zullen komen.

Eerder plaatste de politie beelden op YouTube van een mogelijke verdachte die een bewakingscamera in het centrum van Veendam maakte in de nacht van 7 op 8 maart.

Politie zwijgt over gestolen documenten

Bij een kraak in de privé-auto van een politiemedewerker van het korps Limburg-Noord zijn afgelopen dinsdag vertrouwelijke politiedocumenten gestolen.
De politie wil niet zeggen wat voor soort documenten er zijn gestolen. Ook de plaats van de diefstal is niet bekend gemaakt.
Intussen zoekt de politie naarstig naar de daders en de documenten.

Dertien politiekorpsen onder curatele

Minister Hirsch Ballin heeft dertien van de vijfentwintig regionale politiekorpsen onder versterkt financieel toezicht gesteld.

Het gaat om de politiekorpsen Groningen, Friesland, Drenthe, Gelderland-Zuid, Utrecht, Noord-Holland-Noord, Zaanstreek-Waterland, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid, Midden- en West-Brabant en Limburg-Zuid.

De korpsen hebben slechte financiële vooruitzichten en onvoldoende reserves. Door de maatregel mogen de korpsen alleen maar gewone uitgaven doen die passen binnen hun lopende begroting voor de komende maanden. Per korps wordt vastgelegd voor welke andere uitgaven speciale toestemming van de minister nodig is.

Het ministerie gaat in overleg met de korpsen onderzoeken hoe hun financiële positie verbeterd kan worden.

Wie weet waar Millie Boele is?

milly_boeleSinds vorige week woensdag, 10 maart, wordt de 12-jarige Millie Boele uit Dordrecht vermist. Ze heeft die middag rond half zes de ouderlijke woning verlaten en sindsdien is niets meer van haar vernomen. Voor een misdrijf wordt gevreesd.

Millie is 1 meter 65 lang en heeft een normaal postuur. Ze heeft blond haar tot over haar schouders en een vaag litteken bij de linker wenkbrauw. In tegenstelling tot op sommige foto’s draagt zij nu geen beugel meer.
Zij was die woensdagmiddag gekleed in een rode sweater met grijze capuchon, een zwart/wit geblokt vest en een grijze spijkerbroek. Verder droeg zij camelkleurige laarzen van het merk UGGS.
Millie spreekt met een Dordts accent.

Wie het meisje na die woensdagmiddag nog gezien heeft of weet u waar zij momenteel is, wordt verzocht de opsporingstiplijn van de politie te bellen: 0800-6070.

Wie kent deze laffe tasjesdieven?

tasjesdieven_dordrecht

De politie in Dordrecht heeft beelden vrijgegeven van de vermoedelijke daders(s) van een beroving van een 82-jarige vrouw. Het slachtoffer deed vrijdag 26 februari met een andere vrouw boodschappen bij een supermarkt op het Rivierenplein in Dordrecht.

De twee liepen de winkel uit rechtsaf richting de kapper. Plotseling beroofden twee jongens het slachtoffer van haar zwarte boodschappentas met daarin een portemonnee met geld en pasjes. Je moet maar durven. De tas werd later teruggevonden in de buurt. Het geld was eruit maar de pasjes zaten er nog in.

Mensen die de vermoedelijke daders(s) herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie (team overvallen en berovingen) via telefoon 0900-8844.

Ambtenaar Justitie vernietigt bekeuringen tegen betaling

bekeuring1Een medewerker van het Openbaar Ministerie wordt er van verdacht tegen betaling opgelegde bekeuringen te hebben vernietigd.

De ambtenaar werkt bij de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) in Utrecht, een landelijke dienst van het Openbaar Ministerie waar beroepen tegen bekeuringen worden afgehandeld.

De medewerker is geschorst en wordt verdacht van valsheid in geschrifte en het aannemen van steekpenningen.

Vakbond: ICT bij de politie is catastrofe

ictpolitieDe ICT-voorziening bij de politie is een grote chaos. Volgens politievakbond ACP moet minister Guusje ter Horst daarom snel ingrijpen.

De situatie is volgens de politiebond op dit moment zo urgent dat het noodzakelijk is om ingrijpende maatregen te nemen om de veiligheid te garanderen.

Door de technische problemen ontstaat er achterstand bij het importeren van dat, terwijl hieruit juist informatie wordt gehaald die essentieel is voor de veiligheid van burgers en politiemensen.

Op basis van deze informatie worden bijvoorbeeld keuzes gemaakt over inzet van politiemensen, of over de prioriteit die aan een melding gegeven wordt.

De vakbond krijgt al maanden uit het hele land meldingen over de systeemproblemen. Het is volgens de ACP een landelijk en structureel probleem dat snel ingrijpen van de minister noodzakelijk maakt.

Overvallers op mobiel, Twitter en YouTube

De politie probeert via de website Dader Gezocht, Twitter , filmpjes op YouTube en mobieltjes de overvallers van supermarkten in Leeuwarden op te sporen.

Nieuw is de inzet van de posters en flyers met daarop een zogeheten tag. Een tag is een barcode die met een mobiele telefoon ingescand kan worden.

Na het scannen kom je op de mobiele website van Dader Gezocht waarop informatie over de overvallen te vinden is. Het is voor eerst dat de politie in NL gebruik maakt van deze techniek.

Politie vent met snoeppot in plaats van urn

snoeppotDe urn waarmee de politie Drenthe gisteren de publiciteit zocht, blijkt bij nader inzien een oude snoeppot. De eigenaresse van de pot meldde zich nadat de politie in de  media beelden van de ‘urn’ had getoond.

De politie, die de pot voor een asvaas aanzag, wilde hem niet openen, omdat ze na hem te hebben geschud vermoedde dat er as in zat. In werkelijkheid ging het om een pot met oude snoepjes.

Het deksel zat aan de snoeppot vastgeplakt omdat de eigenares hem een keer had overgeschilderd. Ze zei dat ze de pot had willen weggooien. Ze was echter vergeten dat ze hem in het trappenhuis van haar flat had gezet.