Categorie: "Verkiezingen"

Wilders en Rutte hebben lach aan hun kont hangen

bananenrepubliek_geert_wildersDe verkiezingscampagne was lang en zwaar, maar ook uw ambtenaar pakt zijn dagelijkse werkzaamheden weer op. De plicht roept!

De verkiezingsuitslag voorspelt een hoog GTST-gehalte deze Haagse zomer met een hoofdrol voor Mark Rutte en zijn secondant Geert Wilders.

Vanavond zitten ze voor het eerst samen bij VVD-informateur Uri Rosenthal aan tafel om een regering te vormen.

Intussen heerst hier in het Haagse vooralsnog de slappe lach.

Als Rutte in beeld is: deze jongen minister-president? Hahahaha, hij is nog niet eens droog achter z’n oren.

Als Wilders weer eens roept dat de PVV een serieuze, betrouwbare regeringspartner is: Hahahaha!

De slappe lach zal ons echter snel vergaan. Onder leiding van Wilders en Rutte glijdt Nederland af naar het niveau van een bananenrepubliek: instabiel, corrupt, gewelddadig en asociaal. 

Nederland loopt weer eens voorop!

Rita Verdonk misbruikt Rode Kruis

Het Rode Kruis eist van Rita Verdonk dat zij beelden van een Rode Kruisvrijwilliger en een Rode Kruisambulance uit een verkiezingsspotje van Trots op Nederland haalt.

Directeur Cees Breederveld zegt niet geassocieerd te willen worden met welke partij dan ook. Volgens Breederveld is oneigenlijk gebruik van het Rode Kruisembleem strafbaar.

In het ontzettend beroerde filmpje – kwaliteit Fitna – wordt onder meer gespeeld hoe twee ambulancebroeders worden aangevallen en met de dood worden bedreigd. ‘Dit is het Nederland van nu’, is het commentaar van Rita Verdonk.

Ze verlaagt zichzelf wel heel erg om toch nog een zeteltje binnen te halen.

Jack de Vries moet weg bij Defensie

jack_de_vries_melissa_goedeCDA-coryfee Jack de Vries moet aftreden als staatssecretaris van Defensie.

De man is zo labiel en chantabel als wat na het gescharrel met zijn adjudant Melissa Goede.

Het is toch vreemd dat hij na deze buitenechtelijke relatie geen publieke rol meer mag spelen in de verkiezingscampagne van de gezinspartij CDA, maar wel aan mag blijven als staatssecretaris op Defensie.

De bedgeheimen van Defensie lijken me toch wat belangrijker dan de bedgeheimen van het CDA.

Je zou toch verwachten dat Balkenende het landsbelang zou laten prevaleren boven het partijbelang.

Maar nee. Volgens Balkenende is de vrijage van De Vries een privéaangelegenheid.

Wat een flauwekul! De liefde bedrijven met een collega tijdens werktijd, logeren op een kazerne,  dit overstijgt de privésfeer Jan Peter Balkenende, dus weg met die man op Defensie.  Anders kun je alle bedgeheimen van Defensie net zo goed meteen openbaar maken.

CDA’er Jack de Vries gedwongen tot sex in kazerne

jack_de_vries_op_straat_gezet_cdaJack de Vries, staatssecretaris van Defensie, woont tijdelijk op de Frederikkazerne in Den Haag.

De Balkenende-fluisteraar zou door zijn vrouw het huis uit zijn geschopt vanwege een relatie met een ambtenaar. Omdat de huizen van politici goed beveiligd worden, kan er voor Jack niet op binnen korte tijd een nieuwe woning worden geregeld.

Maar dat betekent dat alle CDA-politici hem de deur geweigerd hebben.

Zelfs Jan Peter Balkenende, die zijn carriere aan spindoctor Vries heeft te danken, weigert in zijn woning een plekje vrij te maken voor Jack.

Terwijl dat toch wel het minste is wat je zou verwachten uit het oogpunt van christelijk mededogen.

Maar nee, Jack de Vries moet nu met zijn nieuwe lief minnekozen op een kazerne.

Het is me toch wat met onze politici. Dan doen wij ambtenaren het toch beter. Er wordt hier wat afgepeesd, in de bezemkast, het vrouwentoilet, de vergaderkamer, de rookruimte, maar we laten elkaar niet vallen. Iedereen heeft zijn behoeftes. We zijn er voor elkaar. Door dik en dun.

Dus Jack, je bent altijd welkom met je ambtenaar, ik heb een luchtbed voor je klaar liggen. Het is wel een twijfelaar.

Fleur Agema ontbreekt in verkiezing meest sexy politica

sexy_politicusWaarom doet ons Fleur niet mee aan de verkiezing van de meest sexy politicus?

Heeft Geert Wilders zijn veto uitgesproken over haar deelname aan de contest van Veronica Magazine ?

De abonnees van het Veronicablad kiezen de komende weken de meest sexy politicus. Er zijn acht kandidaten. Veronica vroeg alle partijen om een ‘mooie’ politicus of politica voor te dragen voor een fotoshoot en te reageren op een aantal stellingen over de doodstraf, over Wilders, over het koningshuis en over de hypotheekrenteaftrek. Andere stellingen waren: ‘mooie politici krijgen meer stemmen’, ’politici zijn ijdele mensen’ en ‘van de politiek word je niet knapper’.

fleuragema1Inkoppertje voor Fleur Agema zou je denken. Maar de PVV doet niet mee aan de verkiezing.

Ook Trots op Nederland – kan ik me iets bij voorstellen als ik aan Rita Verdonk denk – en de gereformeerde mannenbroeders van de SGP doen niet mee.

De Veronica-abonnee moet kiezen tussen Cora van Nieuwenhuizen (VVD), Lea Bouwmeester (PvdA), Sabine Uitslag (CDA), Wassila Hachchi (D66), Mariko Peters (GroenLinks), Joel Voordewind (ChristenUnie), Renske Leijten (SP) en Marianne Thieme (PvdD).

Ik kies voor Fleur!

Wat een gemiste kans voor de agenda van haat en extremisme van Geert Wilders.

Nederland wil Job Cohen als premier

stemmenNederland wil Job Cohen als premier. Dat blijkt uit de laatste peiling van Maurice de Hond, zes weken voor de verkiezingen. De huidige premier Balkenende is vooral populair bij zijn eigen partij, het CDA.

Ook D66-stemmers zien het nog wel een beetje in de brokkenpiloot zitten. De rest van de Nederlanders is uitgekeken op Balkenende. Job Cohen scoort een 5,8 als rapportcijfer; Jan Peter Balkenende een 4,1. Alleen rechtsextremist Geert Wilders doet het nog slechter.

Alle rapportcijfers op een rij:  Job Cohen 5,8 - Neelie Kroes 5,7 -  Mark Rutte 5,3 – Ivo Opstelten 5,0 – Gerd Leers 4,9 – Jan Peter Balkenende 4,1 -  Geert Wilders 2,9.

Rita ontkent: Trots op Nederland op zwart zaad

rita_verdonk_geldgebrek

Primeur van NRC: Trots op Nederland, de partij van Rita Verdonk, heeft bijna geen geld meer in kas. Door de economische crisis lukt het de partij volgens NRC niet om  donaties van ondernemers op te halen om de verkiezingscampagne te financieren.

NRC-journaliste Marie-Louise Schonewille baseert zich op uitspraken van Arthur van der Putte. Volgens de nummer twee op de kandidatenlijst van TON is de kas zo goed als leeg.

In de maanden na de oprichting wist Trots op Nederland onde andere geld los te peuteren bij Nina Brink (ja, DE NINA BRINK) en John de Mol, maar dat geld is bijna op en er zijn weinig nieuwe sponsoren bijgekomen. Mogelijke oorzaak voor het uitblijven van sponsoring is de slechte score in de opiniepeilingen.

Medio 2008 stond Verdonk nog op 24 zetels in de peilingen, maar sinds een jaar schommelt de partij tussen één en nul zetels.
Intussen ontkent Rita Verdonk in alle toonaarden dat haar partij in financiele problemen verkeert.

Tip voor Rita: ga eens buurten bij collega Geert Wilders. Die heeft vast nog wel een extremistisch fonds in de aanbieding.

Kandidaat van PVV-lijst geschrapt vanwege brogten

arjan_brogtOndernemer Arjan Brogt is van de kandidatenlijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen gehaald. Het is de derde keer dat er een kandidaat van de lijst is gehaald.

Afgelopen zaterdag haakte de nummer vijf, Gidi Markuszower af. Eerder al trok de nummer negen, Mellony van Hemert, zich terug.

De 27-jarige Brogt heeft een negatieve carriere opgebouwd. Zo zat hij in het collegejaar 2003-2004 in de Centrale Studentenraad (CSR) van de Universiteit van Amsterdam. Hij incasseerde elke maand een bestuursbeurs van 500 euro, declareerde er lekker op los, maar voerde niets uit.

Brogten was in studentenraadkringen een veel gebruikt werkwoord: het betekende zakken vullen zonder dat er iets tegenover stond.

Wilders wil niets kwijt over het afvoeren van Brogt. Ik ben benieuwd of ik nog een reactie krijg op mijn verzoek voor een interview.

VVD hijgt PvdA in de nek

stemmenWanneer er nu landelijke verkiezingen zouden zijn, zou de PvdA volgens de nieuwste peiling van Maurice de Hond uitkomen op 33 zetels, de VVD op 32. 

Bij de vorige peiling van De Hond stond de partij van Mark Rutte nog op dertig. Verder alleen een paar kleine veranderingen. Het CDA scoort opnieuw 27 zetels, de PVV zakt een zetel en staat op zeventien. D66 staat op twaalf, GroenLinks en de SP beide op tien.

De ChristenUnie staat in de peiling op zes, de SGP en de Partij voor de Dieren staan op twee en Rita Verdonk op een zetel. De landelijke verkiezingen zijn op 9 juni.

Ik wacht met spanning op de ideologische GTST-campagne die Balkenende ons heeft beloofd.