Categorie: "Misdaad"

Crimineel kan niet zonder mobieltje

bonfuturoTachtig telefoons, zeventig steekwapens, dertig slagwapens, patronen, drugs, pepperspray, handboeien, het nodige gereedschap waaronder een snijbrander, een nepwapen, zie daar de opbrengst van de schoonmaakactie in de Bon Futuro gevangenis op Curaçao.

Vijftig Nederlandse Justitie-medewerkers hebben met het Antilliaanse gevangenispersoneel twee weken lang de cellen van de ruim 500 gedetineerden uitgekamd.

Maar het blijft natuurlijk water naar de zee dragen, zo’n actie. Want een beetje crimineel kan niet zonder mobieltje, zelfs niet in cel, en binnen de kortste keren heeft hij er weer een.

Nieuw onderzoek moord op Pim Fortuyn nodig

mat_herbenHet is morgen, 6 mei, acht jaar geleden dat Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum werd vermoord.

BNN maakte er een documentaire over, vanavond uitgezonden, die volgens de omroep een heel ander licht op de zaak zou werpen.

Ik heb de documentaire gezien en zag vooral veel losse eindjes. Een los eindje dat erg veel nadruk kreeg, was Mat Herben en zijn relatie met de wapenindustrie en het Amerikaanse gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF).

Fortuyn wilde dat vliegtuig niet, Herben was er door bezeten. Fortuyn werd vermoord, Herben werd de leider van de LPF en de JSF kwam er.

De documentaire suggereert van alles over de betrokkenheid van Herben en stelt veel vragen.

Ik mis het ambachtelijke onderzoek. Waarom een aantal van de belangrijkste vragen uit deze documentaire niet verder onderzocht? Waarom Herben niet aan een kruisverhoor onderworpen?

Waarom niet veel diepgravender onderzoek gedaan? Nu blijft het allemaal wel erg suggestief en vrijblijvend.

Pleidooi voor een nieuw onderzoek naar de moord op Pim Fortuyn. En pak die Herben eens flink aan!

Gewelddadige klusjesman op nationale opsporingslijst

alex_fuachieDe politie heeft een zeer gewelddadige klusjesman op de nationale opsporingslijst geplaatst. Het is de 32-jarige Ghanees Alex Kwame Fuachi.

Hij pleegde in april 2008 met een vriend een gewapende overval op een Bloemendaals gezin. De man des huizes werd destijds bewusteloos geschopt en in zijn buik geschoten.

Zijn vrouw en dochter werden vastgebonden en ook beschoten. Fuachi werkte toen al vier jaar voor het gezin als klusjesman.

De vriend wordt al snel aangehouden en is tot 18 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Alex Kwame Fuachie is nog steeds voortvluchtig.

Overvallers gooien zwangere vrouw uit raam

politie2Twee criminelen hebben begin dit jaar bij een overval in Amsterdam een zwangere vrouw van het balkon gegooid. Zij raakte daarbij zwaargewond.

Volgens de politie is de vrouw inmiddels bevallen van een gezond meisje, dat het volgens de Amsterdamse krant Het Parool ‘naar omstandigheden goed maakt’. De vrouw zou nog veel pijn hebben en te kampen hebben met een zwaar trauma.

De overvallers drongen op maandagochtend 11 januari de woning in Amsterdam Zuidoost binnen. Een man en een zes maanden zwangere vrouw lagen daar te slapen. Toen de man de inbrekers zag, sprong hij direct uit het slaapkamerraam naar beneden. Hij brak daarbij een ruggenwervel.

De overvallers pakten de vrouw en gooiden haar van het balkon van één hoog naar beneden. Daarna gingen ze er vandoor. 

De politie brengt de zaak nu pas naar buiten, in de hoop op tips van het publiek.  Opsporing Verzocht besteedt morgenavond (dinsdag) aandacht aan de zaak,  Ter Plaatse woensdagavond.

Zijn vader is vermoord, haar vader is de moordenaar

rechtbankZe zijn broer en (half-)zus. Zijn vader is vermoord.  Haar vader is de moordenaar.

Beide kinderen leven in hetzelfde gezin, bij de moeder. 

De jongen zal zijn vader door toedoen van haar vader nooit leren kennen.

De dader stak 16 augustus vorig jaar bij station Naarden-Bussum, in het bijzijn van z’n dochter,   zijn hoogzwangere ex-vrouw neer en vermoordde de nieuwe vriend van zijn ex.  

De rechtbank Amsterdam veroordeelde hem vandaag tot 18 jaar gevangenisstraf.

De man stak eerst zijn ex-vrouw neer en verwondde haar op haar borstbeen, onder haar linkerborst en één in haar zij.

Vervolgens stak de man met hetzelfde mes in op de partner van zijn ex-vrouw. Deze schoot te hulp, maar werd zondanig gestoken dat hij anderhalf uur later in het ziekenhuis overleed.

De rechtbank acht bewezen dat de dader zijn besluit enige tijd tevoren genomen heeft en er dus sprake is van voorbedachte rade.

Er was volgens de rechters geen sprake van een situatie waarin de verdachte zich moest verdedigen. De rechtbank sluit zich aan bij de conclusie van de medisch deskundigen dat verdachte als enigszins verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd.

De rechtbank vindt de daden van de man ‘buitengewoon ernstig en schokkend. Door op klaarlichte dag bij het station Naarden-Bussum in het bijzijn van anderen, onder wie zijn eigen dochter en ook andere kinderen, met messteken zijn hoogzwangere ex-echtgenote te verwonden en haar partner te doden heeft verdachte van een volstrekt gebrek aan respect voor het leven van zijn medemens blijk gegeven, niet alleen van dat van de beide slachtoffers.’

Ratzinger raus, van social media naar seksueel misbruik

paus_benedictus_ratzingerGoogle’s wegen zijn, evenals die van God en Allah, ondoorgrondelijk. Via het zoeken naar social media press release kom ik op de website www.smpr.nl. Geen website over social media,maar over seksueel misbruik in pastorale relatie. SMPR komt voor voor mensen die misbruikt zijn.

Dat kan geen toeval zijn, nadat Joseph Alois Ratzinger, beter bekend als paus Benedictus, in alle talen zwijgt over het seksueel misbruik van kinderen binnen rooms-katholieke instellingen.

Het is de hoogste tijd dat minister-president Balkenende onze ambassadeur in Vaticaanstad, drs. Frank, terugroept .

De paus probeert deze  misdaden tegen de menselijkheid van zijn kerk af te doen als roddels en geklets.  De Nederlandse overheid moet nu laten zien dat ze aan de kant van de slachtoffers staat. De tijd van ‘ich habe es nicht gewusst’ is voorbij.

Bedreiging van politici vooral via e-mail

hatemailEr zijn vorig jaar in het Haagse minder politici bedreigd dan in het jaar ervoor. Het Openbaar Ministerie  in Den Haag liet noteerde vorig jaar 386 meldingen van bedreigingen, tegen 424 meldingen in 2008.

De meeste bedreigingen worden per e-mail gedaan of anoniem op internet gezet. Dan gaat het meestal om filmpjes of raps.

Van de 386 meldingen bleek het in 186 gevallen te gaan om strafbare bedreiging, waarna de betrokken politici aangifte deden. In 2008 gebeurde dat nog 304 keer. De politie kreeg meldingen binnen van ministers, staatssecretarissen, leden van de Eerste en Tweede Kamer en van burgemeesters.

Politici die in de de regio Den Haag werken en die bedreigd worden, kunnen terecht bij het Team Bedreigde Politici – een grap? nee geen grap, dat team bestaat echt! – van de politie Haaglanden.

Momenteel zijn van de 186 bedreigingen uit 2009 er nog 68 in onderzoek. Politie en justitie losten er 79 op, vijf zaken zijn geseponeerd.

Gezocht: gewelddadige mensenhandelaar

durim_gremajDe nationale opsporingslijst is uitgebreid met de gewelddadige mensenhandelaar Durim Gremaj. Hij is in Abanie veroordeeld voor gewelddadige verkrachting en in Italie en Nederland wordt hij gezocht voor mensenhandel.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en het Openbaar Ministerie publiceren sinds begin dit jaar de nationale opsporingslijst, een lijst met de meest gezochte criminelen van Nederland..

Ze zijn veroordeeld voor zware misdaden, maar nergens te vinden. Met de ‘most wanted’-lijst volgt Nederland het voorbeeld van een aantal andere landen, waaronder de Verenigde Staten.

Welzijnswerkster verduistert 900.000 euro

Een medewerkster van de Utrechtse welzijnsorganisatie Portes heeft door een administratieve fout 900.000 euro van de gemeente Utrecht ontvangen. De vrouw verzweeg de fout en behield het geld.

Portes heeft de vrouw ontslagen en de gemeente heeft beslag gelegd op haar bezittingen.

De fout van de gemeente kwam pas aan het licht toen Portes de jaarrekening over 2009 opmaakte en constateerde dat de gemeente te weinig had overgemaakt.

Volgens de gemeente was het persoonlijke rekeningnummer van de medewerkster per ongeluk gekoppeld aan de welzijnsorganisatie. Die fout werd gemaakt toen de vrouw een declaratie indiende bij de gemeente. Verder is bij het overmaken het rekeningnummer niet goed gecontroleerd.

Belastingambtenaar steelt 85.000 euro

Een oud-belastingambtenaar uit Oudenbosch is opgepakt voor het verduisteren van 85.000 euro. Dat maakt het Openbaar Ministerie bekend.

De man werkte op het gemeentschappelijke belastingkantoot dat de gemeentelijke belastingen voor Goes, Kapelle, Borsele en Tholen regelt. Hij sluisde het geld weg naar een privérekening en besteedde het geld aan reizen naar Mexico en Rusland. De man heeft bekend.

Het OM verdenkt de man ook van witwassen en valsheid in geschrifte. In eerste instantie werd de man op staande voet ontslagen, omdat zijn werkgever hem verdacht van het verduisteren van 60.000 euro in de afgelopen twee jaar. Na onderzoek van de politie bleek dat nog meer te zijn.