Ter Horst en Klink genomineerd voor Big Brother Award

De jury van de Big Brother Award heeft minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en minister Ab Klink van Volksgezondheid genomineerd voor een Big Brother Award.

Ter Horst is genomineerd om haar gevaarlijke gebrek aan nuance in het privacydebat. Minister Klink vanwege zijn selectieve gehoor als het gaat om kritiek op het Elektronisch Patienten Dossier (EPD). Minister Ter Horst is door zoveel mensen kanidaat gesteld dat ze ook genomineerd is voor de Publieksprijs

Met de Big Brother Awards worden elk jaar personen, bedrijven, overheden en voorstellen te kijk gezet die het afgelopen jaar bij uitstek controle op burgers en inbreuken op privacy hebben bevorderd.

De award ontleent zijn naam aan de totalitaire leider Big Brother uit het boek 1984 van George Orwell. De eerste Big Brother Awards werden georganiseerd door Privacy International. De prijzen worden inmiddels in vele andere landen uitgereikt.

De jury van deze awards heeft in volledige onafhankelijkheid geopereerd. De kandidatuur van mensen en bedrijven en organisaties voor de awards is tot stand gekomen door inzendingen vanuit het publiek. De winnaars worden 5 februari bekend gemaakt.

Lees ook:Weer een prijs voor Guusje ter Horst
Lees ook:Wint Ank Bijleveld de Big Brother Award ?
Lees ook:Kies het ict-project van het jaar bij de overheid
Lees ook:Slechte prestatie beloond met nominatie ict-award
Lees ook:Minister Ter Horst schendt onze privacy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.