Categorie: "Koninklijk huis"

VVD regelt lintje voor relnicht Albert Verlinde

albertvRelnicht Albert Verlinde, die in RTL Boulevard dagelijks straffeloos de privacy van Nederlanders aantast, heeft een lintje gekregen.

Beatrix’ gedachtenkronkels lijken ondoorgrondelijk.

Lijken. Want het is natuurlijk niet Beatrix die vindt dat de grootste paparazzo van Nederland een lintje moet krijgen.

Dat is een initiatief van Onno Hoes, levenspartner van Albert Verlinde, gedeputeerde in Brabant en hoog in de VVD. 

Dus met wat duw- en trekwerk van VVD-leider Mark Rutte heeft de nationale relnicht eindelijk een koninklijke onderscheiding.

Zo gaat dat in de hoogste Haagse ons-kent-ons-kringen. Daar maakt zelfs de grootste boef met de juiste connecties kans op een koninklijke bonus. Je haalt elke dag een aantal Nederlanders door het slijk en wordt beloond met een lintje.

Helaas moet ik u meedelen dat uw ambtenaar geen lintje heeft gekregen.  En de bijeenkomst over Antwoord voor Burgers was een ramp

Ik zal koninginnedag 2010 daarom in grote treurnis doorbrengen. Voor mij geen oranjebitter dit jaar.

Nederland houdt van Maxima, minder van de Oranjes

populariteit_koninklijk_huisNederland houdt van prinses Maxima maar veel minder van prins Willem-Alexander en koningin Beatrix. Dat blijkt uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond.

Van de ondervraagden vindt 27 procent de prins de sympathiekste van de leden van het koninklijk huis. Vorig jaar was dat nog 42 procent. Beatrix is het meest sympathiek bij 26 procent van de ondervraagden. Dat was vorig jaar nog 32 procent.

Prinses Máxima breekt alle records en wordt steeds populairder. Haar populariteit steeg van 65 naar 72 procent.

Het percentage Nederlanders dat vindt dat Beatrix snel moet aftreden, is licht gestegen van 20 naar 24 procent. Van de ondervraagden verwacht 35 procent voor 2013 een troonsafstand.

Als Nederlanders mogen kiezen tussen koningin Beatrix op de troon of Willem-Alexander als staatshoofd met Máxima aan zijn zijde, dan kiest 51 procent voor het duo en 34 procent voor Beatrix.
Als prinses Máxima koningin wordt, moet ze afstand doen van haar Argentijnse paspoort, vindt de meerderheid van de Nederlanders.

Lintjesregen onder criticasters van Beatrix

koning_beatrix_2010Ik heb een dienstopdracht gekregen. Ik moet naar een bijeenkomst waar ik niets te zoeken heb.

Onderwerp is een nieuw project van het ministerie van Binnenlandse Zaken: Antwoord voor Burgers.

Ik ben allergisch voor dit soort bureaucratische, tot mislukking gedoemde projecten.

Toch moet ik er heen. De bijeenkomst wordt niet op de gebruikelijke plek gehouden. Dat maakt me achterdochtig.

Ligt er misschien een lintje op me te wachten?

Ik leg de kwestie voor aan mijn grote lief. Ze proest het uit over zoveel naiviteit en slaat met haar handen op haar mooie blote knieen. Wat hou ik toch van haar knieen.

‘Jij een lintje? De gedachte alleen al. Jongen denk eens na! Je geeft elke dag af op de overheid. Je bent auteur van  ‘De  Oranje Orgie, seks en overspel aan het hof’, je moeder heeft rookbommen gegooid bij de kroning van Beatrix, dertig jaar geleden. Je sympathiseert met het Republikeins Genootschap. Je hebt het opgenomen voor de Dwaze Moeders. Denk je dat de koninklijke familie zoiets vergeet?’

‘Maar zelf gaan ze toch ook regelmatig in de fout. En dat wordt ze toch ook vergeven?’  Geen sterk verweer, maar toch.

‘Ja, maar zij vergeten niets. Ze nemen alles zeer persoonlijk op. Met iedereen die ze dwars zit, rekent het koningshuis genadeloos af. Als het moment daar is. Kijk naar Edwin de Roy van Zuydewijn.’

Ik droom nog even verder over dertig jaar koningin Beatrix.

Zou het niet van koninklijke klasse en humor getuigen als Beatrix alle criticasters van het koninklijk huis, alle republikeinen, alle gossip-journalisten, alle paparazzi, ja zelfs relnicht Albert Verlinde , ja zelfs factionschrijver Tomas Ross, in haar dertigste jaar op de troon zou verrassen met een lintje.

Ze zou zich er onsterfelijk mee maken.

En ik zou - eindelijk! – m’n lintje krijgen.

Vlag halfstok op verjaardag Willem-Alexander

marc_harder_jeroen_houweling_vliegbasis_eindhovenDe vlaggen op alle gebouwen en terreinen van Defensie gaan halfstok op de dagen van de uitvaarten van de omgekomen mariniers Jeroen Houweling en Marc Harders.

Hierdoor hangt ook morgen, op de verjaardag van prins Willem-Alexander, de vlag halfstok.

Minister Eimert van Middelkoop heeft dit in overleg met het Koninklijk Huis besloten uit respect en eerbied voor de gesneuvelde militairen en hun families.

Houweling en Harders kwamen op 17 april in de Afghaanse provincie Uruzgan om het leven toen hun rupsvoertuig op een bermbom reed.

Tomas Ross: Karst Tates werkte voor Willem-Alexander

story_karsttatesHet boulevardblad Story meldt dat Karst Tates als beveiliger voor kroonprins Willem-Alexander heeft gewerkt en door hem is ontslagen.

Nu roddelt Story er meestal maar wat op los en neemt het blad het niet zo nauw met de feiten.

En de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en het Openbaar Ministerie (OM) schreeuwen om het hardst dat Tates, die vorig jaar op koninginnedag in Apeldoorn voor de ogen van de hele koninklijke familie in volle vaart met zijn auto dwars door een mensenhaag reed, niet voor Willem-Alexander heeft gewerkt.

Waarom dan toch aandacht besteden aan deze roddel?

Ik ben getriggerd door een van de bronnen die Story noemt: factionschrijver Tomas Ross.

Ross, die onder andere boeken schreef over de moord op Pim Fortuyn, de Greet Hofmans-affaire en de val van Srebrenica, zegt van een ‘vooraanstaand persooon met contacten in de allerhoogste kringen’ gehoord te hebben, dat Tates in 2003 door prins Willem-Alexander zou zijn ontslagen als beveiliger van villa Eikenhorst.

Aanleiding voor het ontslag zouden de foto’s zijn die een ander boulevardblad, Privé, afdrukte van de verbouwing van landhuis Eikenhorst. Tates zou namens een  beveiligingsbedrijf verantwoordelijk zijn geweest voor de bewaking van de villa.

Motief van Tates: wraak. Intrigrerend verhaal.

Willem Alexander lonkt naar Google

googlePrins Willem Alexander heeft vanochtend een bezoek gebracht aan Google Nederland in Amsterdam.

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst stond het bezoek in het teken van nieuwe trends op internet. 

Ik vraag me af of onze toekomstige koning niet wat anders heeft te doen. Koop een boek over Google, of koop een pc, dan zie je alle nieuwe trends aan je voorbij komen.

Was koningin Beatrix in haar laatste kersttoespraak nogal sceptisch over internet, Willem Alexander lijkt de nieuwe media hartstochtelijk te omarmen.

Drie maanden na de befaamde woorden van Beatrix beschikt het koninklijk huis over een eigen kanaal op  YouTube, is de website van de Oranjes opgepimpt en staat de kroonprins te lonken naar Google.

De oranjes zijn helemaal om. Ik zie Alex binnenkort nog wel twitteren en Amalia op Hyves.

En laat Maxima eens een paar filmpjes op YouTube plaatsen, die saaie meuk van de RVD ben ik nu wel zat.

Assistent prinses Irene op kieslijst D66

mieke_ansemsMieke Ansems, de personal assistant van prinses Irene, staat op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Ze ondersteunt onze prinses onder andere bij haar werkzaamheden van het Natuur College (Lippe-Biesterfeld Foundation).

Ansems was eerder voor D66 actief als adviseur van de toenmalige minister Roger van Boxtel en medewerker van de Tweede Kamerfractie.

Ansems staat 18de op de kandidatenlijst, volgens de huidige peilingen een dikke kamerzetel.

De kans is dus groot dat prinses Irene van Lippe-Biesterfeld op zoek moet naar een nieuw hulpje.

Wat hebben die D66′ers toch met het koningshuis? Als het niet zulke fervente Oranjeklanten waren, was de partij van Alexander Pechtold best een redelijk alternatief.

Koninklijk huis zwicht voor social media

socialmediaDe Rijksvoorlichtingsdienst(RVD) heeft vandaag een kanaal op YouTube geopend met filmpjes over het koninklijk huis. De RVD heeft ruim honderd filmpjes geplaatst.

Het kanaal biedt zowel historisch als actueel beeldmateriaal over alle leden van het koninklijk huis. Naast reportages over koningin Beatrix, prins Willem Alexander en Máxima zijn er ook filmpjes van troonredes, huwelijken, kersttoespraken en is er historisch beeldmateriaal te zien.

Met de ruim honderd filmpjes is het kanaal niet af. De RVD wil regelmatig nieuwe filmpjes toevoegen.

Koningin Beatrix zei in haar laatste kersttoespraak nog dat internet de vervreemding in de samenleving versterkt: ‘De moderne technische mogelijkheden lijken mensen wel dichter bij elkaar te brengen maar ze blijven op ‘veilige’ afstand, schuilgaand achter hun schermen. Wij kunnen nu spreken zonder te voorschijn te komen, zonder zelf gezien te worden, anoniem. Domweg, grofweg emoties uiten is makkelijk geworden. Op spreken zonder respect wordt niemand meer afgerekend.’

Nog geen drie maanden later blijkt het koninklijk huis gezwicht voor een van de social media-uitingen, YouTube, die het eerst zo verfoeide.

Het koninklijk huis lijkt zo dichter bij ons te komen, maar blijft op veilige afstand.Heeft prins Bernhard een tweelingbroer?

Een jaar geleden concludeerde Cees Fasseur dat prins Bernhard in de jaren vijftig de monarchie redde, door koningin Juliana uit de handen van de toverkol Greet Hofmans te bevrijden.

Nu constateert Annejet van der Zijl het tegenovergestelde. Bernhard was volgend haar een grote boef, een aanfluiting voor de monarchie.

Ik begrijp het niet meer. Of is er inderdaad die tweelingbroer in Argentinie? Misschien kan Peter R. de Vries zijn contacten in Zuid-Amerika nog eens aan het werk zetten.

Prins Willem-Alexander tegen de doodstraf

kroonprins_willem_alexanderPrins Willem-Alexander is tegen de doodstraf. Hij sluit daarom niet uit dat hij als koning een wet voor invoering van de doodstraf vanwege morele bezwaren niet zal ondertekenen.

De kroonprins deed deze uitspraak in zijn eerste belangrijke tv-interview, op 11 september 1997,  met Paul Witteman. De uitspraak haalde de tv-uitzending echter niet.

Premier Wim Kok liet de passage schrappen, omdat hij anders aan de Tweede Kamer had moeten uitleggen waarom de kroonprins een democratisch tot stand gekomen wet niet zou ondertekenen.

Dat wordt onthuld in de vandaag verschenen biografie Willem IV, van prins tot koning  van de journalisten Remco Meijer en Jan Hoedeman.

In Nederland gingen de afgelopen jaren steeds meer stemmen op, vooral onder aanhangers van de PVV van Geert Wilders en TON van Rita Verdonk, voor invoering van de doodstraf.