Kabinet-Bruin1: staatsomroep in de maak

Het nieuws snelt de vorming van kabinet-Bruin 1 vooruit. De ministeries van Algemene Zaken (nu nog Balkenende = CDA) en Buitenlandse Zaken (nu nog Verhagen = CDA) beginnen een staatsomroep.

De rechtse staatsomroep gaat eendagsproducties maken die ‘hard nieuws’ moeten bevatten dat over de Nederlandse burger uitgestort wordt via rechtse media als de Telegraaf en Nu.nl.

Nu krijgen we via die kanalen al genoeg non-nieuws over ons uitgestort, maar daar kan volgens kabinet-Bruin1 blijkbaar nog wel wat indoctrinatie bij.

Wat voor hard nieuws de staatsomroep gaat uitzenden? Geen idee.
Nooit geweten dat er zo veel ‘hard nieuws’ uit Den Haag komt. De meeste (pers)berichten van de rijksoverheid bevatten juist het tegenovergestelde van ‘hard nieuws’.

Daarom zal ik kabinet-Bruin1 een beetje op weg helpen: een filmpje van het optreden van Geert Wilders op Ground Zero, een filmpje van minister-president Mark Rutte in een datingshow, een filmpje van Maxime Verhagen die ontevreden CDA-kiezers toespreekt, een filmpje over de opstand van ouderen tegen de korting op de pensioenen, een filmpje van het ouderenprotest tegen de korting in de zorg, een filmpje over de relatie van Jack de Vries met zijn ambtenaar, enzovoorts, enzovoorts.

Let in de tekst van de advertentie ook op de nieuwe naam van de Telegraaf. Benieuwd wanneer ze dat nieuws naar buiten brengen.

staatsomroep_kabinetbruin1

Lees ook:Politie zet YouTube in: geen tolerantie bij geweld
Lees ook:Kabinet Balkenende scoort matig bij ondernemers
Lees ook:Grote verdeeldheid over positie Balkenende
Lees ook:Hoe vluchtgevaarlijk is Balkenende ?
Lees ook:Balkenende en Verhagen behagen Duitse collega

9 reacties op “Kabinet-Bruin1: staatsomroep in de maak

 1. W.Groeneveld

  Het probleem met Christen democraten (en ècht niet alleen in Nederland)is dat ze altijd uit meerdere ruiven willen eten en men daarom nooit weet waar met dit soort partijen aan toe is.

    /   Beantwoorden  / 
 2. W.Groeneveld

  Waar komt de term “Kabinet Bruin” vandaan??

    /   Beantwoorden  / 
 3. W.Groeneveld

  De naam “BruinI” is afgeleid van de Nazitijd zoals blijkt uit verschillende sites.
  Maar de regering die ons nu te wachten staat heeft niets sociaals.
  In de de èchte Bruine tijd was er wel degelijk aandacht voor sociale problemen zie b.v. de naam Nationaal SOCIALISME.
  Zowel communisme als fascisme hadden (i.v.m. nodige grote aanhang)wel degelijk sociale aspecten.Het “Ziekenfonds”wat wij nog jaren in Nederland hadden was daar een uitvloeisel van.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Sjun Demartelaere

  De term zorgvuldig gekozen en gereciteerde term Bruin I is illustratief voor het fenomeen “goed na de oorlog” en kan worden beschouwd als een verketterende vorm van nieuwspraak. Beoogd wordt daarmee het domein van de waarheid op te rekken door aan gekozen volksvertegenwoordigers diskwalificerende kwalificaties middels geïnsinueerde Godwinnetjes toe te schrijven.

  Het is niet anders dan een poging om maatschappelijke codes op te dringen, waarbij de eigen opvattingen als correct worden beschouwd en alternatieve als incorrect waarvan de vertolkers fascistoïde de mond gesnoerd dienen te worden. Mensen krijgen dat steeds beter in de gaten.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Genevieve Winters

  hoe kun je een manier vinden om dit goed te praten,das hetzelfde kromme dat een pedofiel 2 jaar krijgt want hij was zo zielig omdat die vroeger zelf misbruikt was. en wat er ook vooraf gebeurt is voor dit filmpje maakt niet uit want de meneer doet toch al niks meer! is gepeppert en kan van de alcohol niet meer lopen,en dan na een halve minuut toch nog maar ff trappen? en ik dacht dat de politie opgeleid was? wat zijn dit dan voor straat gevecht handelingen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Piracetam

  simpsonwoman | 04-12-12 | 11:13 | Mercikes, boodschap begrepen (ik ben altijd nieuwsgierig om te weten hoe Belgen anno nu over het CS denken, vandaar – ik weet soms zelf niet of ik er voor of tegen moet zijn, maar ik vrees dat Belgie voor het ertegen zijn volop de prijs aan het betalen is).

    /   Beantwoorden  / 
 7. Rena Maddox

  Yolanthe Nieuws Headliner – het grootste Yolanthe Cabau van Kasbergen nieuws overzicht verzameld uit meer dan 1000 nieuwsbronnen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.