Categorie: "Politiek"

Eindelijk! Balkenende kondigt einde van Postbus 51 aan

postbus51De overheid stopt met het uitzenden van televisiespotjes onder de naam Postbus 51. De nieuwe afzender wordt de rijksoverheid. Premier Balkenende (CDA) heeft dat in een brief (PDF) aan de Tweede Kamer laten weten.

Ambtenaar Blog meldde een jaar geleden al dat de overheid van plan was de unieke naam Postbus 51 overboord te gooien. Dat werd toen in alle toonaarden ontkend door Jeroen Sprenger, projectdirecteur Overheidscommunicatie Nieuwe Stijl.

En de les van vandaag: neem de overheidscommunicatie niet serieus; meestal zijn het leugens en verzinszels.
Transparante overheidscommunicatie heeft nog een lange weg te gaan.
Ambtenaar 2.0 = Amtenaar 0.0.

Kabinet-Bruin1: staatsomroep in de maak

Het nieuws snelt de vorming van kabinet-Bruin 1 vooruit. De ministeries van Algemene Zaken (nu nog Balkenende = CDA) en Buitenlandse Zaken (nu nog Verhagen = CDA) beginnen een staatsomroep.

De rechtse staatsomroep gaat eendagsproducties maken die ‘hard nieuws’ moeten bevatten dat over de Nederlandse burger uitgestort wordt via rechtse media als de Telegraaf en Nu.nl.

Nu krijgen we via die kanalen al genoeg non-nieuws over ons uitgestort, maar daar kan volgens kabinet-Bruin1 blijkbaar nog wel wat indoctrinatie bij.

Wat voor hard nieuws de staatsomroep gaat uitzenden? Geen idee.
Nooit geweten dat er zo veel ‘hard nieuws’ uit Den Haag komt. De meeste (pers)berichten van de rijksoverheid bevatten juist het tegenovergestelde van ‘hard nieuws’.

Daarom zal ik kabinet-Bruin1 een beetje op weg helpen: een filmpje van het optreden van Geert Wilders op Ground Zero, een filmpje van minister-president Mark Rutte in een datingshow, een filmpje van Maxime Verhagen die ontevreden CDA-kiezers toespreekt, een filmpje over de opstand van ouderen tegen de korting op de pensioenen, een filmpje van het ouderenprotest tegen de korting in de zorg, een filmpje over de relatie van Jack de Vries met zijn ambtenaar, enzovoorts, enzovoorts.

Let in de tekst van de advertentie ook op de nieuwe naam van de Telegraaf. Benieuwd wanneer ze dat nieuws naar buiten brengen.

staatsomroep_kabinetbruin1

Eurlings zwijgt over baan bij KLM

camiel_eurlings_klmVerkeersminister Camiel Eurlings blijft vaag doen over zijn overstap naar de KLM, onmiddellijk na afloop van zijn ministerschap.

Zelfs vandaag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer, gaf hij geen geantwoord op de vraag of hij in de markt is voor een topfunctie bij de KLM.

Die geruchten gaan al langer, een overstap van de CDA-minister naar de KLM zou volgens verschillende bronnen al lang beklonken zijn.

En daarmee komen Eurlings besluiten op het gebied van luchtvaar in een ander daglicht te staan.

We zullen binnenkort wel zie hoe integer de voormalige kroonprins van het CDA is.

Jack de Vries moet weg bij Defensie

jack_de_vries_melissa_goedeCDA-coryfee Jack de Vries moet aftreden als staatssecretaris van Defensie.

De man is zo labiel en chantabel als wat na het gescharrel met zijn adjudant Melissa Goede.

Het is toch vreemd dat hij na deze buitenechtelijke relatie geen publieke rol meer mag spelen in de verkiezingscampagne van de gezinspartij CDA, maar wel aan mag blijven als staatssecretaris op Defensie.

De bedgeheimen van Defensie lijken me toch wat belangrijker dan de bedgeheimen van het CDA.

Je zou toch verwachten dat Balkenende het landsbelang zou laten prevaleren boven het partijbelang.

Maar nee. Volgens Balkenende is de vrijage van De Vries een privéaangelegenheid.

Wat een flauwekul! De liefde bedrijven met een collega tijdens werktijd, logeren op een kazerne,  dit overstijgt de privésfeer Jan Peter Balkenende, dus weg met die man op Defensie.  Anders kun je alle bedgeheimen van Defensie net zo goed meteen openbaar maken.

CDA’er Jack de Vries gedwongen tot sex in kazerne

jack_de_vries_op_straat_gezet_cdaJack de Vries, staatssecretaris van Defensie, woont tijdelijk op de Frederikkazerne in Den Haag.

De Balkenende-fluisteraar zou door zijn vrouw het huis uit zijn geschopt vanwege een relatie met een ambtenaar. Omdat de huizen van politici goed beveiligd worden, kan er voor Jack niet op binnen korte tijd een nieuwe woning worden geregeld.

Maar dat betekent dat alle CDA-politici hem de deur geweigerd hebben.

Zelfs Jan Peter Balkenende, die zijn carriere aan spindoctor Vries heeft te danken, weigert in zijn woning een plekje vrij te maken voor Jack.

Terwijl dat toch wel het minste is wat je zou verwachten uit het oogpunt van christelijk mededogen.

Maar nee, Jack de Vries moet nu met zijn nieuwe lief minnekozen op een kazerne.

Het is me toch wat met onze politici. Dan doen wij ambtenaren het toch beter. Er wordt hier wat afgepeesd, in de bezemkast, het vrouwentoilet, de vergaderkamer, de rookruimte, maar we laten elkaar niet vallen. Iedereen heeft zijn behoeftes. We zijn er voor elkaar. Door dik en dun.

Dus Jack, je bent altijd welkom met je ambtenaar, ik heb een luchtbed voor je klaar liggen. Het is wel een twijfelaar.

Geen 1 aprilgrap: website Postbus 51 gesloten

postbus51nl

Nee, het is geen 1 aprilgrap. Postbus 51 bestaat niet meer. De website is vandaag op zwart gegaan en verwijst door naar de nieuwe website van het Rijk.

De informatie van Postbus 51 is overgezet naar deze site, maar is voor burgers lang niet zo goed vindbaar als op Postbus 51.

De sluiting van de website van Postbus 51 gaat dan ook ten koste van de dienstverlening aan de Nederlandse burger.  Maar daar liggen ze in Den Haag niet wakker van.  Ze hebben wel wat anders aan hun hoofd. 

Het wachten is op Antwoord voor burgers.

Playmate Meike Schulte krijgt kapsones

deborstenvanmeikeschulte

Ik was niet van plan er aandacht aan te besteden, maar ze krijgt te veel kapsones.

Meike Schulte, een Zeeuws-Vlaamse die regelmatig naakt poseert, schopt stennis. Ze is verbolgen omdat de lokale partij Sociaal Delfzijl een poster gebruikt waarom haar borsten staan.

Beste Meike, eerst gooi je je naakte lichaam in de publiciteit, wordt er een politieke foto van je borsten gebruikt, schreeuw je moord en brand. Terwijl niemand wist dat het jouw borsten waren.

Meike je bent gewoon geil. Geil op publiciteit, geil op geld. De manier waarop je de Sociaal Delfzijl afserveert vind ik beneden alle peil:

‘Naast het feit dat zowel de opdrachtgever als ik van niks weten wens ik niet te worden misbruikt door een lokaal politiek suffertje dat niet eens in staat is om zelf een campagne kan bedenken. Zowel De Vrije Pers als ik gaan juridische stappen ondernemen en laat duidelijk zijn dat ik hier niks mee te maken heb of wil hebben.’

Beste Meike, heb je zelf wel eens iets origineels bedacht, behalve naakt poseren?

Balkenende moet aftreden

balkenende_irakMinister-president Jan Peter Balkenende is met zijn toenmalige kabinet achter een onbezonnen oorlog tegen Irak gaan staan en heeft niet geluisterd naar de Militaire Inlichtingendienst (MID).

Zelfs oud-VVD-leider Frits Bolkestein kreeg als eurocommissaris in een half uurtje van de MID te horen:
- dat er geen banden waren tussen Irak en Al Qaida
- dat Irak geen bedreiging vormde voor de buurlanden
- dat de chemische wapens van Irak waren vernietigd
- en dat Irak ‘noch de kennis, noch de splijtstof’ had om een kernwapen te kunnen produceren.

[ Het enige wat de inlichtingendiensten niet wisten, was of Sadam Hussein over biologische wapens beschikte. ]

Maar Balkenende begon een oorlog; genoeg reden om die man naar huis te sturen. Zeker nu hij al heeft toegegeven dat hij de Tweede Kamer slecht, onjuist en onvolledig heeft geinformeerd.

Het debat over het rapport van de commissie Davids gaat vanavond om 21 uur verder.