‘De Jager hanteert nazi-technieken’

Telegraaf-columnist B. Smalhout beschuldigt staatssecretaris Kees de Jager  bij de opsporing van zwart geld ‘nazi-technieken’ te gebruiken. Hij doet deze uitspraak in de Telegraaf van zaterdag.

De Jager – hoe toepasselijk is zijn naam in deze – jaagt op zwartspaarders, Nederlanders die hun geheime spaargeld op een geheime buitenlandse rekening hebben staan. Smalhout zegt dat De Jager dezelfde ‘infame technieken’ gebruikt als de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog.

‘Ook die werden met gruwelijke straffen bedreigd. Vluchtelingen werden door de Duitse geheime Gestapo met felle speurhonden opgejaagd. De nakomelingen van die herdershonden zagen we enkele dagen geleden op de televisie. Ze heten nu geldhonden en ze waren op jacht naar landgenoten die via de bossen hun contante spaargeld via Belgie naar Nederland probeerden te smokkelen’.

Krijgt de man betaald voor deze grove beledigingen?

Lees ook:Stasi kidnapte 400 mensen uit Westen
Lees ook:RDW discrimineert Duitse automobilisten met spits actie
Lees ook:Gemeenten: veel geheimen voor burgers
Lees ook:Politie maakt einde aan ontgroening
Lees ook:De relatie tussen kristallnacht en kopvoddentaks

13 reacties op “‘De Jager hanteert nazi-technieken’

 1. beanbag

  deze professor vergeet gemakshalve dat 200.000 personen, die elk ‘slechts’ 200.000 € zwart geld in het buitenland hebben, samen 200.000 x 200.000 = 40.000.000.000€ in het buitenland hebben staan. Stel dat men hierover elke jaar 2% belasting zou moeten betalen, dan is dat per ‘arme drommel’ 4.000€ per jaar. Voor al deze zwartgelders samen wordt dat 4.000 x 200.000 = 800 miljoen extra aan belastinginkomsten!!!
  Ik walg van mensen als deze Samlhout, die dergelijke wantoestanden af doet als niets bijzonders en hen of in dit geval hem, die er iets aan probeert te doen voor nazi uit maakt. Jammer dat de Telegraaf niet ingrijpt en deze meneer zijn colum ontneemt, want hij is deze opinieplek niet waardig.
  Overigens ben ik van mening dat als Samlhout uit gaat van 200.000 € per persoon er duidelijk meer aan de hand is en dat het dus om veel meer geld gaat dan de 40 miljard waar hij geringschattend over doet.
  Wie heeft 200.000€ en kan die even op een buitenlandse rekening zetten? Ik in ieder geval niet. En toch betaal ik elk jaar netjes mijn belastingen.
  Wat een onfatsoenlijk stuk, zelfs de Telegraaf onwaardig.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerrit Veenstra

   In principe mee eens, maar als de staat ervan uit gaat dat je op je eigen kapitaal 4% per jaar maakt en daarvan 30% moet betalen, dus zo’n 1,2% van je eigen kapitaal en je op een gewone spaarrekening niet veel meer krijgt dan 2,5, dan wordt het verschil toch in werkelijkheid wel erg groot he?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Wijma

    Ik kan me jouw reactie wel voorstellen Gerrit, maar toch …! We hebben nog niet zo lang geleden een periode gekend waarin de rente zon’n 5,5 à 6% was. En toen bleef de belasting op spaarcentjes boven de ca. € 20.000,– ook gehandhaafd op 4%.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank bikker

     Dat is gedurende een korte periode geweest. Zeker als je het op de bank zette of obligaties van kocht. Voor de kleine spaarder toch de veiligste en beste belegging. Als je dat niet doet ren je alleen achter de grote jongens aan en ben je dus te laat.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Martijn

  Die rijke mensen zullen evengoed van arme drommels als jou balen. Waarom moeten zij bijvoorbeeld meer betalen voor eenoorlog in Irak of Afghanistan of een Europese grondwet waar ze tegen hebben gestemd.
  En ik denk dat ze al helemaal niet snappen waarom hun zuurverdiende belastingcenten gebruikt worden om banken als ING etc te redden omdat ze hebben geinvesteerd in leningen aan arme sloebers die de betreffende leningen niet konden betalen.
  Los daarvan zou het ook zomaar kunnen dat ze het überhaupt niet eens zijn met een belanstingdruk van meer dan 50% procent en zich verzetten tegen een te invloedrijke overheid.

    /   Beantwoorden  / 
  1. rooie sien

   Ik wou dat ik 50% moest betalen, want dan had ik een lekker hoog inkomen. Je zult er best wel hard voor werken hoor, maar dat doen mensen in de huishoudelijk hulp ook! DRUILOOR!!!!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
 3. Fred Wijma

  Sorry Martijn, maar wat jij daar schrijft is naar mijn mening echt kletskoek. “Armen” balen net zo goed van het moeten meebetalen aan Afghanistan of het overeind houden van ING. Waar het in feite om gaat, is dat hier de belastingwet ontdoken wordt. Waarom zouden de rijken weg kunnen komen met het stallen van hun geld in belastingparadijzen? Nee, dit vluchtgedrag moet worden bestraft. Punt, uit!!

  Bovendien komen jouw opmerkingen nogal denigrerend over: alsof de “rijken” min of meer overal boven staan. Ik zou denken dat sterke schouders best wat meer kunnen dragen. Ze houden daarna nog genoeg over om “hemels” van te leven.

    /   Beantwoorden  / 
 4. AINND

  Mooi , kan ie gelijk Kijken of het Waar is dat sinds de jaren zestig tot nu , meer dan 400 miljard euronen rechtstreeks van uit de staat naar israel is overgemaakt en via de EU naar israel ?
  http://survivors.yolasite.com/

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Is de hier aangehaalde site geen werk voor de BVD.
   Te walgelijk voor woorden. De opstellers hiervan zijn echt nazi-tuig.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank bikker

    Een nabestaande van een slachtoffer. De dader was arisch om in jouw terminologie te blijven. Lafaard, waarom verspreid je je smerigheid anoniem?

      /   Beantwoorden  / 
 5. Willem Hofs

  @Frank: AINND verziekt en beledigt regelmatig anderen. Ik heb al tientallen reacties van hem verwijderd. Het IP-adres staat geregistreerd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Wijma

   Hallo Willem,

   Advies: alle berichtjes van die AINND als de gesmeerde bliksem verwijderen. Alleen deze melding van jou laten staan, dan weten we allemaal om wie het gaat.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Frank bikker

  Beste hr. Hofs,
  Als je een IP-adres hebt weet je dan niet zijn echte naam, dan kan hij aangeklaagd worden wegens smaad en haat om voorgoed aan de schandpaal genageld worden?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.