Categorie: "We worden weer rechts"

Manifest tegen de vaderlandse treurnis

treurnis_in_NederlandEen dienstreis is een effectief middel om af te kicken van de dagelijkse treurnis in het vaderland. Maar ik ben nog niet geland op Schiphol of ik zit er weer middenin:

- Geert Wilders klampt zich vast aan homofobe Amerikaanse christenen omdat ze een film over hem maken, een soort ‘In de hoofdrol’ van de Amerikaanse Mies Bouwman;
- Wir haben es nicht gewusst, zegt kardinaal Simonis over het seksueel misbruik in de katholieke kerk; waarom stelt het kabinet Balkenende geen onderzoek in tegen dit soort misdaden tegen de mensheid?
- Er is een manifest van Almere; komt de PVV eindelijk uit de kast? Roept de PVV de polder uit als Vrijstaat? Nee, de PVV is als vanouds weer ergens tegen;
- Tineke Huizinga, de chick van de CU, is geen kandidaat voor de Tweede Kamer, lonkt dan toch de Playboy?
- CDA-raadsleden zien het niet zitten in Balkenende: wat een gezeur! In alle geledingen van het CDA wordt gemokt over brokkenpiloot Balkenende, maar actie: ho maar! Zet die man dan gewoon aan de kant! Of incasseer gewoon je verlies bij de verkiezingen op 9 juni. Je kunt nu eenmaal niet alles hebben.

Je kunt inderdaad niet alles winnen, maar de politieke treurnis in ons land tart alle verbeelding. Een gevaarlijke gek en een impotente dominee bepalen de toekomst van ons vaderland.
Hoogste tijd voor een manifest tegen de vaderlandse treurnis! Maar de Nederlandse ambtenbaar gedraagt zich als een slippendrager, een sloof.

Laat Marco Pastors stemmen hertellen in Rotterdam

stemmenIk ben het helemaal eens met de oud-burgemeesters Ivo Opstelten en Bram Peper:

in Rotterdam zijn bij het stemmen voor de gemeenteraad zo veel onregelmatigheden ontdekt, dat er een hertelling moet komen.

Ik stel burgemeester Aboutaleb voor de hertelling te laten uitvoeren door Marco Pastors, de gefrustreerde lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam.

Zo houden we de spanning er nog een tijdje in.

En tijdens Pastors’ hertelling blijkt natuurlijk dat er gestemd is met ongeldige stempassen en verkeerd en onvolledig ingevulde machtigingsformulieren.

Pastors zal moord en brand schreeuwen en Leefbaar uitroepen tot de grootste partij van Rotterdam.  Hij zal eindelijk, eindelijk weer wethouder worden en burgemeester Aboutaleb ontslaan.

En daarna zal Leefbaar fuseren met de PVV van Geert Wilders en samen zullen ze de haven van Rotterdam weer de grootste ter wereld maken.

En de Rotterdammers zijn de twee zo dankbaar dat ze hen een vrijheidsbeeld schenken: een tweekoppige draak met een hoofddoekje.

Treedt Balkenende dan toch af?

balkenende_in_crisis1Minister-president Balkenende houdt dinsdag in de Grote Kerk in Den Haag de Hofstad-lezing.

Daarin staat de MP volgens organisator Ernst & Young stil bij ‘de waarde van eigen initiatief in de samenleving’.

Zou Balkenende dan toch aftreden, of is dat weer te veel eigen initiatief gevraagd ?

De organisatoren beloven een lekkere mix van beschouwing en actualiteit: dus het zou kunnen, dat aftreden.

Want waarom anders juist nu een lezing van Balkenende?

Zouden Ernst & Young er soms op gerekend hebben dat Balkenende nu in Brussel zou zitten?

Welke andere actualiteit dan vier mislukte kabinetten heeft brokkenpiloot Balkenende te bieden?
Zou hij zijn eigen gebrek aan leiderschap en visie voor het voetlicht brengen?

Wat kan Ernst & Young bezield hebben Balkenende te vragen voor de Hofstadlezing?

Of is het een soort wederdienst? Ernst & Young mag namelijk fikse cashen uit de overheidsruif.

Nee, ik hou het op het eerste: Balkenende analyseert zijn eigen capaciteiten als premier, geeft zichzelf een rapportcijfer (dikke onvoldoende!) en maakt zijn aftreden bekend.

Wat een timing! Wat een show! Voor de laatste keer ligt Den Haag aan zijn voeten. En Ernst & Young schrijft geschiedenis en doet eindelijk afstand van zijn visieloze, labbekakkerige  Balkenende-imago.

Rouvoet moet homo’s excuses aanbieden

homo_emancipatieVicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) heeft zijn excuses aangeboden aan voormalig PvdA-minister Ronald Plasterk voor opmerkingen over diens ministerschap.

Maar behalve Plasterk beledigde de gereformeerde Rouvoet ook de homo-gemeenschap.

Rouvoet zei vandaag in het tv-programma Netwerk. dat hij zijn uitlating dat ‘we een staatssecretaris van Onderwijs hadden en een minister van Feesten en Partijen en Emancipatiebeleid’ terugneemt.

Hij gaf toe dat hij dat niet had moeten zeggen en Plasterk met die opmerkingen onrecht heeft aangedaan. Hij zei Plasterk excuses te hebben aangeboden.

Rouvoet kwam gisteren in het nieuws omdat hij de homo-emancipatie, onderdeel van de portefeuille van Plasterk die hij overneemt, afschuift op staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA).

Rouvoet moet dus niet alleen oud-minister Plasterk, maar ook de homo-gemeenschap excuses aanbieden.

Rouvoet zet homo’s bij het vuil

andre_rouvoetVicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) schuift de homo-emancipatie af op staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA).

Rouvoet neemt in het demissionaire kabinet de portefeuille van minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over, maar wil niets van de portefeuille homo-emancipatie weten. 

Een gereformeerde minister voor jeugd, gezin en onderwijs dat levert dus inderdaad moeilijkheden op. Homoseksualiteit ligt gevoelig binnen de ChistenUnie en de achterban van de partij. Zo duiken er regelmatig CU-politici op die geloven dat bidden homoseksualiteit kan genezen.

Er spelen belangrijke zaken op het homo-emancipatiebeleid, zoals het wetsontwerp voor een aanpassing in de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB).

De Tweede Kamer moet beslissen of dit thema als controversieel geldt. Als dat zo is, dan worden besluiten hierover uitgesteld totdat er een nieuw kabinet is.

Gezien de reputatie van dit christelijk-gereformeerde restkabinet, ligt discriminatie van homo’s op de loer.

Rutte, Balkenende en Wilders in vak K

vakkEen extreem-rechts kabinet in Nederland lonkt. CDA, VVD, PVV, de kleine Gereformeerde partijen en TON, er staan ons vermakelijke tijden te wachten.

De verwachtingen over een  eventueel volgend kabinet Balkenende, Balkenende V, zijn dan ook hooggespannen.

Mark Rutte, Jan Peter Balkenende en Geert Wilders in vak K.

Ik verwacht dat dit kabinet de amusementswaarde van de kabinetten Balkenende I en Balkenende II nog zal overtreffen.