Categorie: "Geld"

Jan Kees doet als minister gekke dingen

dsbbankNa zijn promotie van staatssecretaris naar minister van Financiën, lijkt het alsof Jan Kees de Jager in drie maanden aan macht wil inhalen wat hij de afgelopen drie jaar is misgelopen.

Tot februari, na de vierde val van een kabinet Balkenende, was Wouter Bos de baas op Financiën. Op de achtergrond figureerde Jan Kees.

Maar nu is Jan Kees the boss en er gaat geen dag voorbij of hij staat prominent in de boulevardbladen. Hij doet maar.

MAAR!

Jan Kees, je kunt het voor de gedupeerden. voor Nederland, voor de Nederlanders, voor de waarheidsvinding, niet maken geen onderzoek te doen naar de handel en wandel van Dirk Scheringa en Hans van Goor van de DSB-bank.

Of is het CDA de economische crisis al weer vergeten?

Nijpels weg bij pensioenfonds ABP als dief in de nacht

ednijpelsVVD’er Ed Nijpels heeft als een dief in de nacht zijn aftreden als voorzitter van het bestuur van pensioenfonds ABP bekendgemaakt.

De poliktiek zeer gepokt en gemazelde Nijpels maakt zijn aftreden op vrijdagmiddag bekend, wetende dat alle pers en publiciteit gericht was op de kabinetscrisis. En er van uitgaande dat de media zo weinig mogelijk aandacht aan hem zouden besteden.

Goede timing, Ed !

Alleen, als je een kerel was, had je de reden van je aftreden niet bij anderen gelegd. Dan had je zelf de verantwoordelijkheid genomen voor je falen als commissaris bij DSB Bank.

Rijkeluis-reservaat in De Bilt

De Bilt gaat een woonwijk bouwen waar alleen rijke mensen kunnen wonen. De wijk Park Bloeyendael wordt hermetisch van de buitenwereld afgesloten. Er worden honderd luxe huizen aangeboden vanaf achteneenhalve ton.

De mensen die er vanaf 2012 gaan wonen zouden een groeiend behoefte aan veiligheid hebben. De huizen worden omgeven door water en er komt een toegangsport met bewaking.

rijkeluis_reservaat_debilt

De mensen die er vanaf 2012 gaan wonen zouden een groeiend behoefte aan veiligheid hebben. Er worden honderd woningen aangeboden vanaf achteneenhalve ton. 

De initiatiefnemers van Bloeyendael zeggen de kopers ook een inruilgarantie te bieden – het blijkt om 90% van de huidige waarde te gaan – en CO2-neutraal te zijn.

Aangezien De Bilt niet zo veel te bieden heeft, koketteren de bouwers vooral met al ‘het goede’ van de stad Utrecht.

Treinreiziger betaalt mee aan exploitatie Betuweroute

betuwerouteDe Nederlandse overheid betaalt mee aan de kortingsregeling die Keyrail, de exploitant van de Betuwegoederen-spoorlijn, met spoorvervoerders heeft afgesloten.

En daarmee betaalt de Nederlandse treinreiziger indirect mee aan de exploitatie van de Betuweroute, waarvan alleen de aanleg ons al circa 5 miljard euro heeft gekost.

Dat blijkt uit een brief van minister Camiel Eurlings naar aanleiding van vragen van de vaste kamercommissie van Verkeer en Waterstaat. Vervoerders die de Betuweroute - de treinverbinding tussen de haven van Rotterdam en Duitsland – gebruiken, worden gelokt met hoge kortingen.

De Betuweroute kent immers nog steeds geen gezonde exploitatie. Daarom betaalt Eurlings nu mee aan de kortingsregeling van exploitant Keyrail. En u dus ook!

Miljoen euro witwasgeld in beslag genomen

koffermetmisdaadgeldDe recherche heeft in Amsterdam een koffer met 996.400 euro contant misdaadgeld in beslag genomen. Daarbij is een 43-jarige man aangehouden. Hij reed met de koffer in zijn auto door de stad.

Het politieonderzoek richt zich op het witwassen van crimineel verkregen geld. Een dag eerder hielden rechercheurs  in hetzelfde onderzoek in de hoofdstad een 42-jarige vrouw aan. Zij was in het bezit van 8,8 kilo cocaïne.

Virtuele agent bewaakt Ed Nijpels

ednijpels_abp2

Astrid, de virtuele medewerker van pensioenfonds ABP, bewaakt de reputatie van Ed Nijpels. Wie haar een vraag stelt over de in opspraak geraakte bestuursvoorzitter, krijgt als reactie een verwijzing naar een open brief van Nijpels van oktober vorig jaar.

Daarin staat de cruciale zinnen:

‘De gang van zaken rondom DSB zal onderzocht worden. Het handelen van de commissarissen van DSB maakt daarvan onderdeel uit. De uitkomsten van het onderzoek zie ik met vertrouwen tegemoet.
Maar indien uit het onderzoek feiten blijken die mijn functioneren als voorzitter belemmeren, zal ik daaruit mijn consequenties trekken en mijn functie bij ABP neerleggen.’

 ednijpels_abp

Maar Nijpels krijg ik niet te spreken …

Positie Nijpels bij ABP onhoudbaar

nijpelsDe VVD’ers Ed Nijpels en Robin Linschoten hebben gefaald als commissaris van de DSB Bank. Dat blijkt uit een brief van de Nederlandsche Bank (DNB) waarop RTL Z beslag heeft weten te leggen.

Dat betekent dat we op korte termijn het aftreden van Nijpels als bestuursvoorzitter van het ambtenarenpensioenfonds ABP tegemoet kunnen zien. 

Nijpels heeft immers verklaard op te zullen stappen als uit onderzoek naar zijn DSB-verleden ‘feiten’ blijken die zijn functioneren als voorzitter belemmeren.

En de brief van DNB impliceert dat die feiten er zijn.

And don’t forget: nobody fucks Frank de Grave !

In deze gemeenten zijn de huizen onbetaalbaar

De website Woningmarktcijfers heeft op basis van cijfers van het Kadaster een toptien van duurste en goedkoopste woongemeenten van Nederland vastgesteld. Dit zijn de tien duurste gemeenten van NL:

Blaricum, Bloemendaal, Wassenaar, Laren, Rozendaal, Naarden, Heemstede, Loenen (Vecht), Bergen (NH) en Abcoude.

Hier vind je de goedkoopste woongemeenten.