Categorie: "Soapies"

Nep-wapens in beslag genomen bij carnavalsoptocht

carnavalDe politie heeft tijdens de intocht van prins carnaval in Den Bosch het complete wapenarsenaal van een nep-arrestatieteam in beslag genomen.

Een groep van twaalf mannen had zich verkleed in zwarte kleding, compleet met kogelvrije vesten, portofoons, beenholsters en oortjes.

Daarbij hadden ze allemaal een nepwapen bij zich dat een sterke gelijkenis vertoonden met echte vuurwapens. Het betroffen replica’s van mitrailleurs en pistolen. De politie heeft de nepwapens in beslag genomen. Daarna konden de mannen hun carnavalsfeest voortzetten.

Soap: Minister Rouvoet en het verdwenen lintje

rouvoet_bonbonChristelijk Nederland is in rep en roer.

Wat is het geval: een ambtenaar van de gemeente Hilversum heeft volgens de plaatselijke ChristenUnie een aanvraag voor een lintje achtergehouden.

Dat hakt erin!

Zeker als je weet dat het lintje bestemd was voor een 82-jarig lid van de Diependaalse kerk.

En niet zo maar maar een kerklid. Onze eigen minister Rouvoet heeft als kleine jongen gewerkt in delicatessenzaak van het te decoreren kerklid.

Zo iemand verdient natuurlijk een lintje! Daar liggen de roots van de staatsman Rouvoet. Daar heeft hij geleerd nooit buiten de deur te snoepen.

Maar wat een onrecht: de aanvraag voor de opvoeder van Rouvoet wordt niet gehonoreerd.

Tot wanhoop gedreven went de voorzitter van de plaatselijke ChristenUnie zich tot Rouvoet.

De minister keert heel Den Haag binnenstebuiten en wat blijkt: de ambtenaar heeft de aanvraag nooit verstuurd !

Hoogste tijd voor een bonbonnetje.

(Wordt beslist vervolgd, want volgens de gemeente Hilversum is de aanvraag van het Diependaalse kerklid wel degelijk afgehandeld)

SP’ers en PVV’ers blowen het meest

blowen1Aanhangers van de PVV en de SP blowen het meest. Respectievelijk 41 procent en 52 procent van de aanhang van deze partijen heeft wel eens een jointje opgestoken of zegt dit nog steeds te doen.

Verassend? Nee, niet echt.

Wilders en Marijnissen en hun aanhang hebben dezelfde hippie-achtergrond.

Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt verder dat stemmers op CDA en ChristenUnie het minst blowen, Tenminste, dat zeggen ze.

Van de CDA-aanhagers zegt 83 procent nog nooit hasj gebruikt te hebben, bij de CU is dat 73 procent. De aanhangers van deze christelijke partijen staan ook het meest negatief tegenover softdrugs.

Peace men!

Verkiezing ambtenaar babe, the winner is …

anitasmitWie heeft het meeste sex appeal? Welke jonge ambtenaar weet burger en bestuurder het best te verleiden?

In de strijd om de titel van jonge ambtenaar van het jaar zijn nog elf kandidaten over. De winnaar wordt op donderdag 28 januari bekend gemaakt en mag zich, terwijl 2010 nog maar een maand oud is, de jonge ambtenaar van 2010 noemen.anita_smit

De kandidaten zijn: Anita Smit, projectmedewerker bij het project Ambtenaar van de Toekomst, Bas Schel, coördinator communicatie bij de gemeente Boxtel, Debby Radoux, beleidsadviseur schuldhulpverlening en armoedebestrijding bij de gemeente Nieuwegein, Esther Driessen, senior projectleider Commercieel Vastgoedontwikkeling bij de gemeente Utrecht, Fons Cammaert, projectleider bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Nathalie de Clerck, beleidsadviseur WMO bij de gemeente Veldhoven, Ömer Kaya, adviseur bestuur en management bij de gemeente Leeuwarden, Paul Minken, adviseur natuur en landschap bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Sander van Voorn, senior van het cluster beleid bij de gemeente Aalsmeer, Tom Brands, adviseur wonen en medewerker bestuurscommunicatie bij de gemeente Apeldoorn en Willemijn Hoekveld, jurist waterregelgeving en nadeelcompensatie bij Rijkswaterstaat.

Ik ken mijn pappenheimers en kan nu al verklappen, the winner is … Anita Smit!

PVV’er Dion Graus slechtst geklede man?

diongrausPVV-politicus Dion Graus maakt kans op de titel slechtst geklede man van 2009. Andere kanshebbers zijn Adam Curry en de tv-presentatoren Rob Trip en Frits Sissing. Dat heeft het tijdchrift Esquire bekend gemaakt.

Lezers mogen hun stem uitbrengen op vier genomineerden. Op 18 november wordt bekend wie er met de titel aan de haal gaat.

Op dezelfde dag maakt hoofdredacteur Arno Kantelberg bekend wie zijn lezers hebben uitgeroepen tot best geklede man van dit jaar.

De genomineerden zijn Rapper Dio, advocaat Theo Hiddema, acteur Chris Zegers, Kane-gitarist Dennis van Leeuwen, reclamegoeroe Enrico Bartens en muzikant Waylon.

Eerdere dragers van de titel slechtst geklede man waren Marco van Basten, Giel Beelen en Jan Smit.

Trouwpartij loopt uit op knokpartij

trouwpartij_knokpartijEen trouwpartij in het stadhuis van Haarlem is uitgelopen op een lekkere knokpartij tussen de familie van bruid en bruidegom.

Aanleiding voor de vechtpartij was een opmerking van de broer van de bruid over de verstandelijk gehandicapte oom van de bruidegom.

Na zijn opmerking over de Jostiband, een muziekband van verstandelijk gehandicapten, liep de trouwplechtigheid volledig uit de hand.

De families gingen met elkaar op de vuist en de politie moest de vechtenden  uit elkaar halen. Er vielen enkele lichtgewonden.

Volgens het Haarlems Dagblad was de trouwdag daarna volledig verpest. Op het feest ‘s avonds was alleen de familie van de bruid present.

Wat zijn er veel lelijke staatshoofden !

Het knapste staatshoofd ter wereld komt volgens de makers van Hottest Heads of State uit de Oekraïne: de blonde Yulia Tymoshenko. Onze eigen minister-president Balkenende staat op de 52ste plek.

De grappenmakers van de website Hottest Heads of State vinden dat de wereld te lang heeft geleden onder lelijke leiders. En daar kan ik me helemaal in vinden. Wat zijn er veel lelijke staatshoofden in de wereld. En het zijn bijna allemaal lelijke mannen! Hottest Heads of State wil de kiezers bewust maken van dit probleem. ‘Misschien kiezen ze dan voor aantrekkelijke mensen of plegen ze een staatsgreep om afstotelijke wereldleiders af te zetten.’

De tien knapste wereldleiders volgens de website: Yulia Tymoshenko (Oekraïne), Jens Stoltenberg (Noorwegen), Jigme Khesar Namgyel Wangchuck (Bhutan), Joseph Kabila (Congo), Cristina Fernández de Kirchner (Argentinië), Rafael Correa (Ecuador), Groothertog Henri (Luxemburg), Roosevelt Skerrit (Dominicaanse Republiek), Gloria Macapagal-Arroyo (Filipijnen) en Bamir Topi (Albanië).

De lijst is natuurlijk grote flauwekul. Behalve wat nummer 1 betreft: Yulia Tymoshenko is echt de mooiste. Oordeel zelf:

Overheid in de uitverkoop

uitverkoopDe overheidsschuld is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in de eerste helft van dit jaar met tien miljard euro gestegen naar ruim 356 miljard euro. 356 miljard euro!

Omdat zelfs Geert Wilders niets doet, komt uw ambtenaar maar weer in actie.

We gaan de gierend oplopende overheidstekorten dichten door de overbodige bezittingen van de BV Nederland te verkopen.

Nu verkoopt minister Wouter Bos van Financiën via de Domeinen overtollig en in beslag genomen goederen, maar dat is kruimelwerk als je kijkt naar de hoogte van de schuld.

Uw ambtenaar heeft daarom een eerste lijstje gemaakt van grotere staats-eigendommen die zo  op Marktplaats kunnen:

1855: Het wetje van Wilders

wetjevanwildersAmbtenaren, ken uw klassiekers! Geert Wilders berijdt zijn immigratie-stokpaardje. Hij heeft een wetsartikel uit 1855 gevonden waarin volgens hem staat dat een minister zich moet houden aan de grondwet.  Dus informatieplicht heeft. En de minister kan vervolgd worden als hij in gebreke blijft. 

Genoteerd, collega’s?

Minister Eberhard van der Laan heeft natuurlijk al lang antwoord gegeven op de vraag van Wilders wat de kosten van immigratie zijn. Maar Wilders wil zijn immigratie-speeltje verder uitkauwen en tovert het wetje van Wilders uit de hoge hoed.

Klasse Geert!

PVV’ers willen eigen zuipkeet

zuipkeetDe kamerleden van de PVV gaan volgens Geert Wilders nooit meer wat drinken aan de bar van het Haagse perscentrum Nieuwspoort en willen een eigen zuipkeet.

Aanleiding voor deze  uitspraak is Hero Brinkman. Deze PVV’er mepte vorige week een barman in het perscentrum omdat hij geen drankje meer kreeg. 

Volgens PVV-leider Geert Wilders hoeven zijn fractiegenoten de bar niet te missen. ‘Daar zitten niet onze vrienden’, volgens Wilders,  ‘alleen maar verschrikkelijke journalisten’.

Dus voortaan houden de PVV’ers alles intiem.  Alles ?