Vakbond: ICT bij de politie is catastrofe

ictpolitieDe ICT-voorziening bij de politie is een grote chaos. Volgens politievakbond ACP moet minister Guusje ter Horst daarom snel ingrijpen.

De situatie is volgens de politiebond op dit moment zo urgent dat het noodzakelijk is om ingrijpende maatregen te nemen om de veiligheid te garanderen.

Door de technische problemen ontstaat er achterstand bij het importeren van dat, terwijl hieruit juist informatie wordt gehaald die essentieel is voor de veiligheid van burgers en politiemensen.

Op basis van deze informatie worden bijvoorbeeld keuzes gemaakt over inzet van politiemensen, of over de prioriteit die aan een melding gegeven wordt.

De vakbond krijgt al maanden uit het hele land meldingen over de systeemproblemen. Het is volgens de ACP een landelijk en structureel probleem dat snel ingrijpen van de minister noodzakelijk maakt.

Lees ook:De grootste frustraties over inspraak
Lees ook:Politie blij met steun burgers bij boevenjacht
Lees ook:Burger 2.0 moet e-overheid redden
Lees ook:Oud-agent wordt hoogleraar cybersafety
Lees ook:Respect volgens Reinildis (ook voor ambtenaren)

Eén reactie op “Vakbond: ICT bij de politie is catastrofe

  1. Online response team (ORT)

    Online Respons team (ORT), 11-02-2010 13:16
    VTSPN heeft onder tussen ook de belangstelling en aandacht van de buitenlandse inlichtingen officieren getrokken welke in Nederland undercorver actief zijn. Alle computers van de Nederlandse politie zijn aangesloten op één en de zelfde gateway. Daarbij zijn buitenlandse inlichtingen diensten zeer nieuwsgierig welke terreur verdachten dan wel vermoedelijke terreur verdachten in Nederlandse politie computers en systemen (ook van de RIE) staan vermeld. Dit komt omdat Nederland te snel terreur verdachten laat lopen. Buitenlandse inlichtingen diensten hebben nu eenmaal graag deze informatie omdat deze bruikbaar is of kan kan zijn voor hun eigen dienst. Hacken, omkoping, afluisteren, en social enginering is hierbij hun inzet. Afzender: Online Response Team.(ORT) E-mail naar: [email protected] Voor meer info bel naar 08-40031200 (08 is correct)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.