Politie blij met steun burgers bij boevenjacht

De proef met Burgernet is zo succesvol dat het landelijk wordt uitgerold. Dankzij de inzet van ruim 26.000 Burgernetdeelnemers in negen pilotgemeenten zijn verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie.

In alle pilotregio´s is nauwe  samenwerking ontstaan tussen politie, gemeente en deelnemende burgers.


De Burgernetdeelnemers willen een actieve bijdrage leveren aan veiligheid en zien dat ook als een eigen verantwoordelijkheid. De tevredenheid over de politie is door de bijdrage aan Burgernet waarneembaar gestegen. Grip op eigen veiligheid en verhogen van de pakkans door de politie zijn en blijven de belangrijkste argumenten voor deelname.

Lees ook:Vakbond: ICT bij de politie is catastrofe
Lees ook:Bloggers mogen bronnen beschermen
Lees ook:Voorst zoekt kennismaking met …
Lees ook:Herinneringsmedaille voor marechaussee en politie
Lees ook:Willem-Alexander verkoopt villa in Mozambique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.