Kamerverkiezingen op 9 juni

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op woensdag 9 juni. Dat is net in Den Haag bekend gemaakt. De koningin heeft het ontslag van de PvdA-ministers en -staatssecretarissen aanvaard. 

Het kabinet gaat demissionair verder met de ministers en staatssecretarissen van CDA en ChristenUnie.  De PvdA-posten zijn onder hen verdeeld.

Staatssecretaris De Jager wordt minister van Financiën, staatssecretaris Huizinga wordt minister van VROM. Minister Hirsch Ballin van Justitie krijgt Binnenlandse Zaken erbij en minister Rouvoet van Jeugd en Gezin doet Onderwijs erbij.

Een gereformeerde minister voor jeugd, gezin en onderwijs, dat is vragen om moeilijkheden. 

Minister Van Middelkoop van Defensie krijgt Wonen, Wijken en Integratie in zijn schoot geworpen.

Lees ook:Ministerie Economische Zaken biggest spender
Lees ook:Kabinet Balkenende scoort matig bij ondernemers
Lees ook:Paspoort kwijt na zwaar misdrijf
Lees ook:Help, de overheid communiceert op de camping!
Lees ook:Nederland topper in tappersland

6 reacties op “Kamerverkiezingen op 9 juni

 1. M. Prins RecCen Recruitment Center

  @ Willen,

  ´Een gereformeerde minister voor jeugd, gezin en onderwijs, dat is vragen om moeilijkheden´

  Ik ben benieuwd naar jouw onderbouwing van deze stelling en welke
  moeilijkheden. Ik ben benieuwd!

  Marco

    /   Beantwoorden  / 
 2. Willem Hofs

  Marco, is dit een serieuze vraag of een vorm van namedropping? Slechte website trouwens!
  Anyway: gelovigen moeten met hun handen van de maatschappij afblijven. Hun geloof belijden doen ze maar in kerk, minaret of in bed. Maar niet in de openbare samenleving. En zeker niet met de zendingsdrang die refo’s eigen is.
  Dus een refo-minister verantwoordelijk maken voor opvoeding en onderwijs is ruimte geven aan godsdienstige indoctrinatie. Zoals je ook kunt zien aan de activiteiten van Rouvoet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Jij handelt en schrijft toch ook vanuit een bepaald idee of optiek.
   Dat doet Rouvoet ook. Jij plaatst de feiten toch ook op een rij om tot een een conclusie te komen en handelt van daaruit verder. Een idee, conclusie, mening, filosofie is altijd tot een zekere hoogte een geloof. In de politiek gaat het net zo.
   -
   Ik ben helemaal niet van de club van Rouvoet, maar ik heb ook bepaalde normen en waarden. En als ik de kans zou krijgen om daar wat aan te doen, doe ik dat ook. D66 doet dat toch ook. Alleen staan die aan de andere kant van het spectrum. Ik denk dat dat de mens eigen is.

     /   Beantwoorden  / 
 3. M. Prins RecCen Recruitment Center

  Hoi Willem,

  Bedankt voor jouw reactie. Nee het betreft geen namedropping maar een open vraag. Wat betreft de website, je hebt gelijk, op korte termijn volgen grote aanpassingen.

  Waar ik van hou is een duidelijke en inhoudelijk mening die onderbouwd is of ik het er nu mee eens bent of niet. Mensen roepen heel veel en snel maar zonder onderbouwing.

  Wat jij zegt over gelovigen handen af van de samenleving is wel kort door de bocht. Dan moet je bijv. ook tegen christelijke partijen zijn in de politiek en zet je een minderheid geheel buiten spel. Een andere oplossing is dat partijen met minder dan zeg 6 zetels niet in het kabinet mogen plaatsnemen. Dan voorkom je dat in dit geval dat de CU een echte rol van betekenis kan spelen.

  Groeten

  Marco

    /   Beantwoorden  / 
 4. Willem Hofs

  Marco,
  Ik ben ook tegen geloof in de politiek :-) Zodra politieke partijen zich in hun politieke visie laten leiden door hun geloof, bedrijven ze geen politiek meer maar godsdienst. De CU doet niet anders. En daar is de politiek niet voor.
  Wat vind jij van de rol van het geloof in de politiek?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Marco Prins

  Hoi Willem,

  Democratie is in de basis dat de meerderheid het voor het zeggen heeft en voor zover mogelijk rekening probeert te houden met minderheden. Dat is ook (altijd) de kracht (geweest) van de Nederlandse samenleving zo kan je juist als multiculturele samenleving een leefbare samenleving behouden. In Nederland hebben we gelukkig vrijheid van mening en dan moet het mogelijk zijn om in de politiek of het nou Wilders, Halsema, Rouvoet of Thieme is, te staan voor standpunten. De meerderheid beslist immers, neem bijv. abortus er zijn mensen uit geloofsovertuiging tegen maar ook mensen die niet uit geloof tegen zijn maar uit een ander oogpunt. Vanuit welk oogpunt iemand een mening/standpunt heeft mag nooit bepalend worden of het wel of niet uitgedragen mag worden. De CU is volgens mij bijv. tegen abortus maar ondanks ze in de regering zitten is abortus niet verboden.

  De realiteit moet niet uit het oog worden verloren, dit zie je vooral terug bij wat meer extremere partijen PVV/PVD/D66/SGP/SP. Deze partijen hebben bepaalde extremere overtuigingen vanuit een geloof in iets, al dan niet religieus, wat tot veel onrust kan leiden. Ik heb persoonlijk dan ook meer met de partijen (ongeacht mijn politieke voorkeur) VVD/CDA/PVDA.

  Groeten Marco

  ps wellicht hebben we de komende tijd meer van dit soort gesprekken
  met het oog op de verkiezingen :-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.