Weinig nieuwe gezichten op verkiezingsaffiches

De partijen die mee willen doen aan de verkiezingen voor Tweede Kamer zijn al weer begonnen met het samenstellen van hun kandidatenlijsten.

Belangrijkste vraag: wie wordt er lijsttrekker? Ik verwacht weinig nieuwe gezichten op de verkiezingsaffiches.

CDA: de partijbobo’s hebben al gezegd dat Jan Peter Balkenende weer lijsttrekker moet worden, zelfs na drie mislukte kabinetten geleid te hebben. En de voortdurende, terechte¬† kritiek dat de man een brokkenpiloot is, geen daadkracht, leiderschap en visie heeft. Dat pik je toch niet als CDA-kiezer!?
Daarnaast staan Camiel Eurlings en Maxime Verhagen te trappelen van ongeduld om Balkenende’s positie over te nemen. Het moet nu een koud kunstje voor hen zijn om brokkenpiloot Balkenende terzijde te schuiven.

PvdA: ik vraag me af of Wouter Bos weer lijsttrekker wil zijn. Maar als de PvdA hem vraagt, durft hij vast geen nee zeggen. En wie moet het anders doen? Mijn kandidaat is Eberhard van der Laan, de minister voor Wonen, Wijken en Integratie.

Verder verwacht ik op de kandidatenlijst van de PvdA veel nieuwe gezichten. Een aantal kamerleden is behoorlijk door de mand gevallen de afgelopen periode.

VVD: Wat voor de PvdA geldt, geldt ook voor de VVD-fractie. De meeste kamerleden scoren een dikke onvoldoende. Als Mark Rutte van de VVD weer een partij wil maken die meetelt, dan is dit zijn kans. Gooi een aantal van die oude liberale knakkers eruit, zet een aantal vrije jongens op de lijst en Mark scoort vet bij de verkiezingen en steekt de PVV de loef af. Want Mark blijft lijsttrekker. GO, Mark, GO!

D66: Alexander Pechtold, de liberale king of swing, moet van D66 weer een grote partij maken. En een aantal geschikte mensen vinden voor de kandidatenlijst.Die hoeft ook weer niet te groot te zijn, tien kandidaten lijkt me voldoende, want D66 is al weer over zijn hoogtepunt heen.

PVV: Dat geldt ook voor de PVV van Geert Wilders, die heeft ook z’n hoogtepunt gehad. Voordeel van zo’n een partij-bv is dat je in ieder geval zeker weet dat Wilders de lijsttrekker zal zijn, ook al bereiken me ook andere berichten.

Ik ben benieuwd of er op zijn kandidatenlijst nog verrassende namen verschijnen. Het staat buiten kijf dat zeker de helft van de huidige kandidaten buiten geschopt zal worden. Daarnaast is de positie van Fleur Agema pikant. Wat doet Geert met Fleur? En Fleur met Geert?

SP: De huidige fractievoorzitter Agnes Kant doet het in de peilingen niet goed. Wie haar bezig ziet in de Tweede Kamer begrijpt waarom: ze wil te graag haar eigen gelijk binnenhalen, gaat zeuren, schreeuwen, zuchten, protesteren. Of het politburo van de SP haar als lijsttrekker ziet? Ik vraag het me af. Als ze toch het gezicht van de SP wordt, dan moet ze onmiddellijk bij Femke Halsema in de leer.

GroenLinks: Want, ook al ben ik het niet met haar standpunten eens, Femke is de beste politicus van NL. Ze heeft haar zaakjes altijd op orde en voert altijd een kundig en zakelijk debat. Ze speelt nooit op de persoon.

Lees ook:Fleur Agema ontbreekt in verkiezing meest sexy politica
Lees ook:Miss Holland wethouder in Roermond
Lees ook:Crisis in PVV door relatie Geert en Fleur
Lees ook:Gezocht: Ambtenaar zoekt politici met passie
Lees ook:Toch extreemrechts pretkabinet ?

0 reacties op “Weinig nieuwe gezichten op verkiezingsaffiches

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.