Gezocht: Ambtenaar zoekt politici met passie

Als ambtenaar werk ik graag voor politici en bestuurders met passie. Passie voor hun werk, passie voor de samenleving, passie voor de mensen in die samenleving. Dat is een werkhouding die je bij veel ambtenaren ziet. Je hoeft het helemaal niet eens te zijn met de politieke denkbeelden van de man of vrouw, als hij maar betrokken is, deskundig, visie heeft, open minded is.

Het is dan ook niet zo gek dat, volgens een onderzoekje van rePublic, veel ambtenaren niet onder de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders willen werken. Deze partij wekt de indruk de Nederlandse samenleving te willen veranderen in een warzone, waarbij de warlords van de PVV de dienst uit maken.

Voor wie ik dan wel graag zou willen werken? Ik zapte wat rond op zoek naar de model-partij of -politicus, toen ik onderstaand filmpje van Judith Markies zag.

 

Ik heb nog nooit van haar gehoord. Ze staat op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid (PvdA) voor de Europese verkiezingen, is nu zelf ambtenaar in Brussel – een collega! – en heeft op YouTube een aantal filmpjes geplaatst waarin ze in haar rode jurkje, op haar rode scooter door Brussel vlindert.

Is dit de model-politicus waarnaar ik op zoek ben?  Of is ze een van Silvio Berlusconi’s babes van fotomodellen, tv-presentatrices, soapsterren en zangeressen? Heeft ze een boodschap? Heeft ze passie voor de samenleving?

De filmpjes maken me niet veel wijzer. Het rode vlindertje fladdert vrolijk verder en laat me in verwarring achter.

Lees ook:De nieuwe ambtenaar is pro actief en klantgericht 1
Lees ook:Ambtenaar wil Geert Wilders redden
Lees ook:Ambtenarenfilmpje
Lees ook:Koninklijk huis zwicht voor social media
Lees ook:Jonge ambtenaren op de catwalk

0 reacties op “Gezocht: Ambtenaar zoekt politici met passie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.