Ministerie zwijgt over boek Veranderend getij

Na vragen in de Tweede Kamer, een rechtszaak en veel negatieve publiciteit is het er nu dan toch: het boek Veranderend getij. Publicist Marcel Metze beschrijft daarin de reorganisatie bij Rijkswaterstaat. De organisatie deed er in eerste instantie alles aan om publicatie van het boek te voorkomen.

Ik heb het nog niet gelezen, weet ook niet of dit nu de versie van Metze is, of dat er toch een of andere vorm van censuur is toegepast.
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat van Camiel Eurlings zwijgt het boek in ieder geval dood. En Metze zegt er op zijn website ook niet veel over.

Herenakkoord?

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Balans. 

Ik ben trouwens benieuwd of alle ambtenaren bij Rijkswaterstaat het boek – ter lering en vermaak – geschonken krijgen. 

Het kan altijd nog in het kerstpakket.

Lees ook:Rijkswaterstaat moet met de billen bloot
Lees ook:Rijkswaterstaat leest als spannend jongensboek
Lees ook:Rijkswaterstaat censureert boek over reorganisatie
Lees ook:Consultants aan de macht op ministerie
Lees ook:Kilometerheffing: minister Eurlings slaaf van de ANWB

3 reacties op “Ministerie zwijgt over boek Veranderend getij

 1. marcel metze

  Veranderend Getij is uitgegeven in mijn ongecensureerde editie.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Theo B

  Ik ben nog maar net begonnen met het boek. Het leest als een spannend jongsboek. Heel herkenbaar voor iemand die bij Rijkswaterstaat gewerkt heeft. Wat ik (tot nu toe) mis is de visie van medewerkers lager in de ‘boom’. Daar leven, weet ik uit ervaring heel veel frustraties over de vele reorganisaties , de manier waarop dat gebeurde en de botte manier waarop velen aan de kant werden gezet. Mensen die zich jarenlang tot het uiterste hadden ingespannen werden met het grootste gemak aan de kant gezet. Hun werk werd naar de markt overgeheveld. In de meeste gevallen pakte dat stukken duurder uit en werkte dat weinig efficiënt. Intussen zaten de aan de kant gezette mensen ‘uit hun neus te eten’ en raakte menigeen gefrustreerd en werd ziek.
  En, wat we al niet aan tamelijk zinloze heisessies hebben moeten doormaken? Daar alleen al zijn boeken vol over te schrijven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. De schoolmeesterI

   Ik denk als men in het aantal managers gaat snoeien, het aantal afkeuringen met sprongen achteruit gaat. De organisatie zal dan ook goedkoper worden.
   -
   Wanneer gaat iemand eens een boek schrijven over de overvloed, de terreur en onnodige reorganisaties der managers?
   -
   In mijn vak worden we overspoeld met die mensen maar het niveau daalt! Bezinning is ook vereisd. Het is voor een groot deel profeten die brood eten.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.