Rijkswaterstaat leest als spannend jongensboek

De flaptekst van Veranderend Getij, de niet gecensureerde versie, van het boek van Marcel Metze over Rijkswaterstaat, leest als een spannend jongensboek:

‘Rijkswaterstaat behoort tot de Nederlandse identiteit. Hij is de kampioen van de Deltawerken, beschermt ons tegen overstromingen, beheert de rijksverkeerswegen en-waterwegen, en slokt jaarlijks twee tot vier miljard aan belastinggeld op.
Vijf jaar geleden raakte de Waterstaat in crisis. Het imago was aangetast door de bouwfraude, er dreigden tekorten, de administratie rammelde, en honderden ambtenaren bleken overbodige of onduidelijke dingen te doen.

De politiek begon hardop te denken over ontmanteling van dit ooit zo machtige instituut.Om deze dreiging te pareren, besloot Rijkswaterstaat tot een chirurgische ingreep in eigen vlees, waar zelfs de politici stil van werden. De oude, feodale structuur werd ontmanteld. Waterstaat kromp fors in, duizenden medewerkers veranderden van baan, honderden leidinggevenden kregen les in modern managementjargon, de ingenieurscultuur moest wijken voor een publieksgerichte stijl.
In Veranderend getij beschrijft onderzoeksjournalist Marcel Metze van binnenuit, met veel gevoel voor detail, voor emoties én voor de grote lijnen,hoe dit moeizame en soms pijnlijke proces verliep. Hij kreeg volledige toegang tot alle interne documenten en verslagen uit de wandelgangen, voerde tientallen interviews,en schreef een even unieke als openhartige inside case study.’

Het radioprogramma Argos maakte een reportage over Rijkswaterstaat en Marcel Metze.

Kom op met de tekst van die ongecensureerde versie, schijt aan Rijkswaterstaat !

Lees ook:Ministerie zwijgt over boek Veranderend getij
Lees ook:Rijkswaterstaat moet met de billen bloot
Lees ook:Rijkswaterstaat censureert boek over reorganisatie
Lees ook:Rijkswaterstaat wil af van Capgemini
Lees ook:Kosten vliegreizen koninklijk huis openbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.