Overheid gooit met Postbus 51 unieke merknaam overboord

Met de sluiting van Postbus 51 gooit de overheid een unieke merknaam, met een lange historie, overboord. Kort na de Tweede Wereldoorlog stelde de rijksoverheid een centrale postbus in voor burgers en dat werd nummer 51. Het werd een centraal loket voor iedereen die een brochure wilde bestellen of op zoek was naar een antwoord op een vraag aan het rijk.

Begin jaren zestig verschenen de eerste spotjes op radio en televisie. Daarin werd steeds naar dit postbusnummer verwezen voor meer informatie. Hierdoor werd Postbus 51 steeds herkenbaarder voor het publiek. In 1977 werd Postbus 51 als merk vastgelegd. Tot begin jaren ’90 bood ‘de postbus’ vooral informatie.

Daarna ging Postbus 51 zich meer richten op het beantwoorden van vragen van burgers. In 1995 startte de Postbus 51 Infolijn, een gratis telefoonnummer voor het rijk, een jaar later gevolgd door een website. Toen werd het ook mogelijk vragen per e-mail te stellen. In de loop van dit jaar gaat Postbus 51 op in de nieuwe website van het rijk. Eind volgend jaar moet Postbus 51 een onderdeel zijn van het nieuwe burgerloket Antwoord voor Burgers.

Lees ook:350.000 vragen aan Postbus 51
Lees ook:Geen 1 aprilgrap: website Postbus 51 gesloten
Lees ook:Postbus 51 of Antwoord voor Burgers: heibel !
Lees ook:Gratis telefoonnummer Postbus 51 verdwijnt
Lees ook:Postbus 51 wordt Antwoord voor Burgers

0 reacties op “Overheid gooit met Postbus 51 unieke merknaam overboord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.