Postbus 51 of Antwoord voor Burgers: heibel !

Antwoord voor Burgers en Postbus 51, die twee gaan niet samen als je Jeroen Sprenger en Edwin Ouwejan  moet geloven.

Wat is er aan de hand? Guusje ter Horst (ja die van Piet Snot), wil met Antwoord voor Burgers één loket, één website, één telefoonummer starten waar iedere Nederlander terecht kan met vragen aan de overheid. Goed plan! 

Volgens dat plan verdwijnen er dan een hele trits overheidssites. Ze worden onderdeel van Antwoord voor Burgers. Een van die loketten is Postbus 51. En laat nu net Postbus 51 een loket zijn dat niet van Guusje’s ministerie (Binnenlandse Zaken) is, maar van dat van Jan-Peter Balkenende.

Postbus 51 is onderdeel van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). En die voorlichters zijn ook niet gek, die laten zich dat speeltje natuurlijk niet afpakken.

Dus is er heibel op de ministeries en is de kans groot dat Postbus 51 en Antwoord voor Burgers straks het zelfde doen. En de burger kan dat betalen.

De overheid is er namelijk niet voor de burger, maar de burger is er voor de overheid. Dat je het maar weet. De burger is er voor een stelletje ambtenaren en bestuurders dat alleen aan eigen carriere en glorie denkt. Als ze dat perspectief tenminste nog hebben en niet zitten te vegeteren achter hun bureau. Of is deze laatste opmerking discriminerend en beledigend voor ambtenaren? Dan trek ik deze natuurlijk onmiddellijk weer in.

Lees ook:350.000 vragen aan Postbus 51
Lees ook:Overheid gooit met Postbus 51 unieke merknaam overboord
Lees ook:Postbus 51 wordt Antwoord voor Burgers
Lees ook:Geen 1 aprilgrap: website Postbus 51 gesloten
Lees ook:Ministerie spamt met misplaatste campagne

0 reacties op “Postbus 51 of Antwoord voor Burgers: heibel !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.