Excuses OM, Lucia de Berk publiceert ervaringen

Het Openbaar Ministerie (OM) vindt rehabilitatie van Lucia de Berk op haar plaats. Aanleiding hiervoor is de definitieve vrijspraak van De Berk door het gerechtshof in Arnhem.

Ze werd eerder schuldig bevonden aan zeven moorden en drie pogingen tot moord in drie Haagse ziekenhuizen en veroordeeld tot levenslang. 

De vrijspraak betekent dat Lucia de Berk bijna 6,5 jaar onschuldig in de gevangenis heeft gezeten. Op verzoek van de voorzitter van het college van procureurs-generaal, Harm Brouwer, heeft inmiddels een gesprek plaatsgevonden tussen hem en Lucia de Berk, in aanwezigheid van haar advocaten. Daarin heeft Brouwer namens het OM zijn excuses aangeboden voor de onterecht ondergane straf.

Daarnaast heeft Brouwer de nabestaanden van de overledenen in deze zaak zijn verontschuldigingen aangeboden. Ook voor hen geldt dat de jarenlange procedures en de veelvuldige publiciteit eromheen, de verwerking van hun verdriet hebben bemoeilijkt.  

Het OM realiseert zich dat het ontstane leed nooit volledig ongedaan gemaakt kan worden, maar wil De Berk zo spoedig mogelijk financieel compenseren.

Lucia de Berk heeft inmiddels een boek geschreven over haar ervaringen.  Het boek Lucia de B.  Levenslang en tbs, met een voorwoord van schrijver Maarten ‘t Hart, gaat over de periode tussen haar arrestatie in december 2001 en de dag dat ze in de gevangenis in Nieuwersluis een beroerte krijgt (maart 2006).

Lees ook:Rijkswaterstaat moet met de billen bloot
Lees ook:Ambtenaar Landbouw schrijft het beste
Lees ook:Afghanistan-ervaringen in Task Force Uruzgan
Lees ook:Boefjes vinden gevangeniskantine te duur
Lees ook:‘Ontsnapte gevangenen geholpen door hoofdbewaker’

Eén reactie op “Excuses OM, Lucia de Berk publiceert ervaringen

  1. wine accessories

    The investigation sited is indisputable. I will want to say that tom ought to examine his details and re-think his conclusion. The authorites have spoken and the rest of require to respect that. Thanks for your nicely laid out into.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.