Balkenende tevreden over medailleoogst, Poetin niet

Koningin Beatrix en minister-president Balkenende huldigen woensdag de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Spelen.

Beatrix ontvangt de sporters op Huis ten Bosch. Balkenende ontvangt ze in het Torentje en spreekt ze toe in de Ridderzaal.

Dan mag je er van uit gaan dat zowel Beatrix als Balkenende, in tegen-stelling tot de Russische premier  Poetin, tevreden zijn over de medailleoogst.

Vladimir Poetin heeft het hele Kremlin bij elkaar gescholden vanwege de magere medailleoogst van de Russische Olympische ploeg. De Russen staan in de medailleranglijst net onder Nederland.

Poetin heeft een diepgravend onderzoek aangekondigd. De verwachting is dat een groot aantal trainers en bobo’s wordt ontslagen.

Poetin kan beter een diepgravend onderzoek instellen naar de schending van de politieke en democratische vrijheden in zijn land.  Veel journalisten, onder wie Anna Politkovskaya,  zijn vermoord door lieden die het niet zo nauw nemen met de democratie. Al dan niet met medeweten van Poetin.

Lees ook:Ombudsman en Balkenende ruziën over Beatrix
Lees ook:Korpchefs politie verrijken zich
Lees ook:Waarom, minister-president Balkenende ?
Lees ook:Recherche zoekt naar lekken Miljoennota
Lees ook:Nederland houdt van Maxima, minder van de Oranjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.