Prins Willem-Alexander tegen de doodstraf

Prins Willem-Alexander is tegen de doodstraf. Hij sluit daarom niet uit dat hij als koning een wet voor invoering van de doodstraf vanwege morele bezwaren niet zal ondertekenen.

De kroonprins deed deze uitspraak in zijn eerste belangrijke tv-interview, op 11 september 1997,  met Paul Witteman. De uitspraak haalde de tv-uitzending echter niet.

Premier Wim Kok liet de passage schrappen, omdat hij anders aan de Tweede Kamer had moeten uitleggen waarom de kroonprins een democratisch tot stand gekomen wet niet zou ondertekenen.

Dat wordt onthuld in de vandaag verschenen biografie Willem IV, van prins tot koning  van de journalisten Remco Meijer en Jan Hoedeman.

In Nederland gingen de afgelopen jaren steeds meer stemmen op, vooral onder aanhangers van de PVV van Geert Wilders en TON van Rita Verdonk, voor invoering van de doodstraf.

Lees ook:Biografie met intieme details over Willem Alexander
Lees ook:Prins Willem-Alexander is het koningschap voorbij
Lees ook:Welk kamerlid roept Willem Alexander op het matje ?
Lees ook:Willem-Alexander begin 2013 koning
Lees ook:Willem Alexander lonkt naar Google

4 reacties op “Prins Willem-Alexander tegen de doodstraf

 1. Wil

  Dit wordt weer zo’n walgelijk gefasseurd boek. Dit boek zou pas uitgegeven worden als Willem Alexander koning wordt. Maar waarschijnlijk doen ze het nu al om de steeds meer teruglopende populariteit van WA proberen te stoppen.
  Dat gaat niet lukken want de mensen worden wijs, zien het jetset gedrag van de oranjes en willen daar niets meer mee te maken hebben. Misschien komt het wel nooit zo ver, Willem IV op de troon. Dat wordt een aanfluiting, een koning met het verstand van een fruitvliegje.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Bikker

  Blijf nog maar fijn in Vancouver zitten WA. Dat is iets wat je kunt bevatten, hier zou je toch maar uitspraken doen, die een”beetje dom ” zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 3. H.D.B. Go

  Waarom ben jij tegen samenwonen Willem-Alexander? Je bent toch niet roomser dan de paus? Ben jij werkelijk erg kuis geweest in de periode dat je met Maxima nog op vrijersvoeten stond? Kan me nauwelijks voorstellen met een latijns-amerikaanse geliefde die al een poosje in de USA woonachtig is. En voor iemand die bij de kon.marine had gediend en in de kon.luchtmacht zijn groot militair vliegbrevet had gehaald.

  Hoe laag hebben jullie gevlogen boven de achtertuin van de Majesteit? Toch niet tijdens het vrijdag gesprek met de Min.Pres.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Nogeert

  De doodstraf is een mensenoffer voor de veiligheid.

  Iedereen zou tegen mensenoffers moeten zijn. Ook de koning.

  Meer lezen:
  pvverszijnwatjes.hyves.nl/blog

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.