Koninklijk huis zwicht voor social media

De Rijksvoorlichtingsdienst(RVD) heeft vandaag een kanaal op YouTube geopend met filmpjes over het koninklijk huis. De RVD heeft ruim honderd filmpjes geplaatst.

Het kanaal biedt zowel historisch als actueel beeldmateriaal over alle leden van het koninklijk huis. Naast reportages over koningin Beatrix, prins Willem Alexander en Máxima zijn er ook filmpjes van troonredes, huwelijken, kersttoespraken en is er historisch beeldmateriaal te zien.

Met de ruim honderd filmpjes is het kanaal niet af. De RVD wil regelmatig nieuwe filmpjes toevoegen.

Koningin Beatrix zei in haar laatste kersttoespraak nog dat internet de vervreemding in de samenleving versterkt: ‘De moderne technische mogelijkheden lijken mensen wel dichter bij elkaar te brengen maar ze blijven op ‘veilige’ afstand, schuilgaand achter hun schermen. Wij kunnen nu spreken zonder te voorschijn te komen, zonder zelf gezien te worden, anoniem. Domweg, grofweg emoties uiten is makkelijk geworden. Op spreken zonder respect wordt niemand meer afgerekend.’

Nog geen drie maanden later blijkt het koninklijk huis gezwicht voor een van de social media-uitingen, YouTube, die het eerst zo verfoeide.

Het koninklijk huis lijkt zo dichter bij ons te komen, maar blijft op veilige afstand.Lees ook:Koningin: internet versterkt vervreemding mensen
Lees ook:Willem Alexander lonkt naar Google
Lees ook:Nederland houdt van Maxima, minder van de Oranjes
Lees ook:Kamerlid Boekestijn stapt op na lekken
Lees ook:Grap: de troonrede als boodschappenlijstje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.