Ambtenaar wil Geert Wilders redden

Ik kom nog even terug op het onderzoek van rePublic waaruit blijkt dat veel ambtenaren niet onder de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders willen werken. Het onderzoek was nog niet gepubliceerd of Wilders had hierover al schriftelijke vragen gesteld aan minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken). Volgens de minister moeten ambtenaren ook onder een democratisch gekozen Wilders gewoon hun werk doen. De minister kan ook moeilijk anders zeggen.

En ik als ambtenaar ook niet. Maar dan moet Wilders me wel serieus nemen. En dat doet hij niet, gezien zijn uitspraken tijdens het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer. Klein citaat:

‘Onze elite, of het nou gaat om politici, journalisten, rechters, subsidieslurpers of ambtenaren, is volledig de weg kwijt. Elk gevoel voor realiteit is verdwenen. Elk gezond verstand wordt overboord gezet om de werkelijkheid te ontkennen.(…) Ze praten alles goed. Alles relativeren ze weg. Goed en kwaad, logica en gezond verstand, het is 1 grote grijze streep geworden – zonder begin of eind.’

Waarom zou ik, ambtenaar, voor een politicus gaan werken die ambtenaren niet serieus neemt? Een politicus die zegt dat ik, ambtenaar, volledig de weg kwijt ben. Zelden iemand gezien die zo verbitterd is, zo vol haat, geweld. Daar moeten we niets aan doen, de man gaat anders aan zichzelf ten gronde. Hebt u suggesties hoe we Willders kunnen redden? Ik hoor het graag!

Lees ook:Ambtenaar en politicus op relatietherapie
Lees ook:Verkiezingen: het is stil aan de overkant
Lees ook:Anita Smit meest sexy ambtenaar
Lees ook:Hans van Mierlo over de kloof tussen burgers en politici
Lees ook:Ambtenaren doe vaker aan seks

6 reacties op “Ambtenaar wil Geert Wilders redden

 1. Moker:-/

  Denk je nou echt dat wij, gewone burger van dit land, ambtenaren nog vertrouwen ? Wilders heeft groot gelijk. En dat heeft niks met haat te maken, maar gewoon… met de waarheid !!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. jan

  Waarom ik ,ambtenaar voor Wilders zou gaan werken.Ja zo denkt een ambtenaar .Nu moet hij aan het werk dat val wel tegen ,geen luilekkerland meer ,67 jaar door WERKEN zal de ambtenaar zwaar vallen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ron

  Ik bedoelde uiteraard de weggehaalde reactie van meneer Jonas, mijn dank voor de verwijdering.

    /   Beantwoorden  / 
 4. jaap sekeris

  Ambtenaar,
  de zin van u waarin de vraag: waarom zou ik voor een politicus werken etc.
  is precies hetgeen waaraan ambtenaren lijden, namelijk de arrogantie om te menen dat een politicus zich aan de ambtenaar dient aan te passen. Als ik als minister een ministerie zou binnenstappen zou ik deze ambtenaren in het gelid voor mij laten opstellen en ze de verplichtingen aan mij als minister luid en duidelijk voorlezen en reken er maar op dat ik binnen de kortste keren 75% van deze ambtelijke betweters in een wachtgeldregeling had gestopt. Doch onze politici hebben zelf veroorzaakt dat ambtenaren in nederland de dienst uitmaken want onze KVP-gannef van Agt heeft in de kwestie Glastra van Loon – Secr. Gen. Mulder Glastraa van Loon in het stof laten bijten. Zou mij niet gebeuren, een ambtenaar de laan uit of deze nu gelijk had of niet!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Willem Hofs

  Jaap,

  Ik komt terug op m’n uitspraak dat Geert Wilders een politicus is. Dat is hij helemaal niet. Wat hij wel is? Ik ben er nog niet uit. Maar de ghostwriters van de Geert Wilders Monologen beloven dat ze de ware ziel van Wilders zullen blootleggen. Respect!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ron

  Hebben jullie het IP adres van deze halve zool genoteerd webredactie? En zouden jullie hem zo spoedig mogelijk kunnen blokken en wellicht verdere stappen ondernemen? Volgens mij is meneer ontsnapt uit een TBS kliniek.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.