Hoe vluchtgevaarlijk is Balkenende ?

Minister-president Jan Peter Balkenende zegt dat hij niet in de race is voor de post van voorzitter van de Europese Raad. Hij noemde geruchten hierover zelfs flauwekul.

In ambtenarenkringen gaat men er van uit dat Balkenende wel wil vertrekken, maar het CDA nog twijfelt omdat de verkiezingen dichterbij komen.

Aan de andere kant: wat kan Balkenende in Nederland nog betekenen? Hij wordt zelfs in zijn eigen partij niet meer zo serieus genomen. En de regeringen die zijn naam dragen, blinken niet bepaald uit door visie en daadkracht.  

Ook in Europa is het enthousiasme over hem getemperd, gezien zijn getreuzel met de uitdieping van de Westerschelde.  Intussen zou volgens het FD zijn opvolger al klaar staan: Maxime Verhagen. Die kan in ieder geval twitteren. En dat schijnt nu zelfs weer te mogen van kamervoorzitter Gerdi Verbeet.  Misschien lukt het Maxime Verhagen het CDA van de jaren vijftig in een keer naar de 21ste eeuw te schieten. Dat zou goed zijn voor Nederland en voor de Nederlandse politiek.  Kortom:  al is Balkenende vluchtgevaarlijk, gewoon laten vluchten en alle ballen op Maxime.

Lees ook:Balkenende verdrinkt in Westerschelde-kwestie
Lees ook:Nederland blijft besluiteloos over Westerschelde
Lees ook:Einde aan getreuzel: Hedwigepolder gaat onder water
Lees ook:Twitteraars misbruiken namen politici en bestuurders
Lees ook:Balkenende en Verhagen behagen Duitse collega

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.