Kabinet Balkenende scoort matig bij ondernemers

De ministers van het kabinet Balkenende scoren maar matig bij ondernemers.  Dat blijkt uit een enquête van het blad Forum van VNO-NCW onder bijna vierhonderd bedrijfsdirecteuren.

Het kabinet is vorig jaar zelfs minder populair geworden. De ondernemer waarderen de prestaties van het kabinet met gemiddeld een 5,6. Vorig jaar was dat nog een 6,2. Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat  stoot  met een 6,7 Wouter Bos van de troon als populairste bewindsman.

De tweede plek op de populariteitsladder wordt gedeeld door drie ministers die ieder een 6,3 gemiddeld scoren: Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken), Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Piet Hein Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Wouter Bos is met een 6,1 gezakt naar de vijfde plek.

Minister-president Balkenende bekleedt met een 5,8 de zevende plek. Onderaan de populirateitsranglijst bungelen Maria van der Hoeven (Economische Zaken) met een 5,1 en André Rouvoet (Jeugd en Gezin) met een 4,9.

Lees ook:CDA zit met aangeschoten premier in zijn maag
Lees ook:Waarom is Balkenende niet bij het AOW-debat ?
Lees ook:Balkenende en Verhagen behagen Duitse collega
Lees ook:Drie dure ambtenaren minder
Lees ook:Ministerie Economische Zaken biggest spender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.