PVV de grootste, CDA keldert

De PVV is in de nieuwe peiling van Maurice de Hond de grootste partij met 26 zetels. Het CDA leverde drie zetels in en komt op 24 zetels.  De VVD komt in de vandaag gepubliceerde peiling van De Hond op 23 zetels, D66 op 21, de PvdA op 16.

Het rapport van de commissie-Davids over Irak lijkt Balkenende en het CDA geen goed te hebben gedaan. Het vertrouwen in Balkenende staat met een score van 4.0 op het laagste punt sinds 2002.

Alleen al de afgelopen week moest de premier en CDA-partijleider een half punt inleveren. Ongeveer de helft van de ondervraagden hoopt dat het kabinet de rit uitzit, maar slechts 16 procent wil Balkenende terug als premier.

Lees ook:Val kabinet legt Wouter Bos geen windeieren
Lees ook:PvdA loopt in op CDA, PVV grootste
Lees ook:Cohen verslaat Wilders en Balkenende
Lees ook:Peiling: CDA vierde partij van NL
Lees ook:CDA en PvdA even groot in de peiling

4 reacties op “PVV de grootste, CDA keldert

 1. Judith

  Ik vraag me de laatste tijd toch steeds meer af, welke mensen nu op het CDA stemmen, mijn theorie is dat het oudjes zijn die op de C van Christelijk stemmen, en daardoor meteen denken dat het dan wel een eerlijke veilige partij zal zijn…
  Misschien ook nog wat veenboeren in het mooie Limburg, omdat zij vanouds/gewoonte altijd op het CDA hebben gestemd..
  Dit is echt erg!

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Heb je daar veenboeren???

     /   Beantwoorden  / 
   1. Judith

    Ja hoor!

      /   Beantwoorden  / 
 2. Rien is niet niks

  Zou het dan toch nog goed gaan komen met het land??? Lang lag de PvdA onder vuur, terecht overigens, maar het CDA toch een regenteske partij bij uitstek, kon daarbij tot nu toe ongestraft in de luwte doen alsof zij volkomen trouw is aan haar beloften aan de kiezer. Hopelijk zet dit nu ook door en worden zij door ons verplicht om ook een andere koers te gaan varen en dus in te binden.
  JPdeMP kan dan zo snel mogelijk worden afgeserveerd. Ik denk dat de geschiedenis anders over hem zal oordelen, dan zijn door adoratie verblinde clubje CDA-ers (nog geen 4 op de 1000 nederlander is lid van dit groepje).
  Het is de hoogste tijd voor een echte staatsman, die het landsbelang belangrijker vindt dan de met arrogantie doorspekte vriendjespolitieke clubje baantjesjagers van CDA huize…
  Liefst decennialang helemaal geen CDA-ers meer … Je moet er toch niet aan denken dat ene Verhagen (brrrrr) of gladje Eurlings
  aan het roer komen staan.

  Het wordt tijd voor een echte staatsman die in zijn functie laat blijken boven partijen te staan. JPdeMP is dat nooit gelukt.
  Kan iemand mij uitleggen wat de door hem Zelf verwoorde grote verdiensten voor het land zijn?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.