Balkenende verdedigt koninklijk huis in Kamerdebat

De kosten van het koningshuis en het vastgoedproject van prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Mozambique staan vanmiddag centraal in het debat in de Tweede Kamer. Een groot deel van de Tweede Kamer is zeer kritisch over het vakantieproject. Er doen steeds meer verhalen de ronde over corruptie, bedreigingen en gebrekkige investeringen voor de lokale bevolking.

Balkenende wordt ook hier weer verweten de regie te zijn verloren. De commotie over het project op het schiereiland Machangulo was voor voorzitter Michiel Zonneville van de Bond van Oranjeverenigingen aanleiding om openlijk de deelname van Willem-Alexander, die zich volgens een anonieme ambtenaar gedraagt als een verwend kind, ter discussie te stellen.

Daarnaast willen verschillende partijen dat ook het koninklijk huis bezuinigt in tijden van crisis. Zo pleit de SP ervoor dat de Oranjes het regeringsvliegtuig niet langer meer voor privéreisjes mag gebruiken. De NOS zend het debat over het koninklijk huis vanmiddag vanaf 14 uur uit op Nederland 1.

Lees ook:Willem-Alexander schendt oeroude Hollandsche waarden
Lees ook:Kosten vliegreizen koninklijk huis openbaar
Lees ook:Koninklijk huis zwicht voor social media
Lees ook:Weer spoeddebat over vakantievilla prins
Lees ook:Balkenende = een jokkebrok

Eén reactie op “Balkenende verdedigt koninklijk huis in Kamerdebat

  1. Annemarie

    Ik vindt het best dat het koningshuis er is. Daar gaat het niet om. Maar als het een beetje tegenzit zouden zij ook op de kleintjes moeten letten. Met zijn allen ook het koningshuis de schouders er onder. Misschien blijft er dan nog wat meer geld over voor mensen die aan de onderkant van de samenleving van een uitkering moetten rondkomen. Want dat is geen vetpot.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.