Nederlanders bezuinigen liefst op ambtenaren

maatregelenNederlanders bezuinigen liever op ambtenaren dan dat ze de uitkeringen met 15 procent verlagen of de belastingen voor de hogere inkomens verhogen.

Dat blijkt uit de extra vragen die Maurice de Hond aan zijn vandaag  gepubliceerde peiling over de politiek in Nederland heeft toegevoegd.

De Hond legde elf mogelijke maatregelen voor die kunnen helpen om het begrotingstekort op te lossen. Het fors snijden in ambtenaren staat bovenaan. Daarna komt het snijden in de uitgaven voor Defensie.

De belastingverhoging voor de rijken staat op de derde plaats.

Gezondheid blijkt door Nederlanders nog steeds het belangrijkste gevonden te worden. Het fors verkleinen van de dekking van de ziektekostenverzekeringen eindigt op de laatste plaats. Uit een ander onderzoek bleek onlangs dat bijna de helft van de Nederlanders wilde bezuinigen op het koninklijk huis. Die keuze heeft De Hond zijn panel niet voorgelegd. Was toch interessant geweest.

Lees ook:Helft Nederlanders: bezuinig op koninklijk huis
Lees ook:Callcenter Postbus 51 moet 250 miljoen bezuinigen
Lees ook:Premier Wilders: aftellen is begonnen
Lees ook:NL kiest Pechtold tot beste politicus
Lees ook:Nederland wil Job Cohen als premier

2 reacties op “Nederlanders bezuinigen liefst op ambtenaren

  1. manuel

    Alles moet weg das wel zo veel beter

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    Het is weliswaar een oud bericht, maar ik wil er toch wel op reageren. Men denkt dat er een heleboel ambtenaren uitkunnen dat zal gedeeltelijk waar zijn, maar het werk wat deze mensen doen zal toch gedaan moeten worden. Dus wat zal er gebeuren? Hele stukken worden geprivatiseerd. Klinkt leuk, maar ik denk dat dat ons ook veel geld zal kosten en of de zaak beter gaat funktioneren? Zie de ellende bij de vroegere NS, thuiszorg (zorginstellingen gaan aan de lopende band failliet en de mensen krijgen geen zorg.)invloed van de staat op het geldwezen. (zie recessie) enz. enz., PGB’s (niet te doen), privatisering kinderopvang met name in thuissituaties (heleboel kaf onder het koren)
    -
    Ik ben echt niet voor het feit dat de staat alles moet de doen, maar vrije markt is ook echt niet altijd de oplossing.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.