NL kiest Pechtold tot beste politicus

Alexander Pechtold is door het publiek gekozen tot de beste politicus van 2009. Hij verslaat Geert Wilders, die tweede is geworden. Pechtold krijgt 22,5 procent van de stemmen, Wilders 21,7 procent.

De verkiezing wordt gehouden door  EenVandaag. Een recordaantal van 32.000 mensen heeft dit jaar meegedaan. Wouter Bos eindigt op de derde plaats.

De deelnemers waarderen Pechtold omdat hij goed is in het debat, duidelijke taal spreekt en Wilders tegengas geeft. ‘Hij bedrijft tenminste echte politiek’, zegt een van de deelnemers.

Ook de fans van Wilders vinden dat hij duidelijke taal spreekt en hij luistert goed naar de mensen in het land. ‘Hij durft te zeggen wat velen denken, Hij heeft het hele jaar Den Haag geregeerd’, zeggen zij.

Lees ook:Wilders geen alternatief voor Bos of Balkenende
Lees ook:SP’ers en PVV’ers blowen het meest
Lees ook:Nederlanders te weinig betrokken bij aanpak misdaad
Lees ook:Geert Wilders slechtste politicus van 2009
Lees ook:Jongeren: Bezuinig op Beatrix

3 reacties op “NL kiest Pechtold tot beste politicus

 1. Janssens

  Laat je toch niks wijsmaken.Pechtold is helemaal niet verkozen tot politicus van het jaar maar Wilders.Maar een vandaag kon dat niet accepteren en heeft de uitslag daarom aangepast.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Truus

   Ja hoor en de aarde is vierkant. Weer zo een die niet tegen zijn verlies kan. Je blonde God doet van alles behalve politiek bedrijven. Slaap lekker verder.

     /   Beantwoorden  / 
   1. janssens

    Truus mijn blonde god komt teminste op voor de autochtoonse nederlander.En die autochtoonse nederlander ziet heus wel dat die laffe buikspreekpop alleen maar gekozen is.Omdat Wilders onder geen beding gekozen mocht worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.