Wethouder schoffeert eigen ambtenaren

De Leidse wethouder Pieter van Woensel (VVD) verbiedt, volgens het Leidsch Dagblad, een aantal ambtenaren op vakantie te gaan. Eerst moeten ze een plan maken waarmee er een einde komt aan de ‘belabberde briefbeantwoording’ van de gemeente Leiden aan de inwoners.

Hiermee schoffeert de wethouder zijn eigen ambtenaren, terwijl dat verbieden grote liberale kletskoek is: dat kan Van Woensel helemaal niet. 

En dat verbieden is ook helemaal niet nodig, want een beetje ambtenaar schrijft zo’n plan vanaf z’n vakantieadres op de achterkant van een vliegticket.

Misschien moet wethouder Van Woensel zelf z’n conclusies trekken en aftreden, omdat hij niet in staat is een fatsoenlijke briefbeantwoording in zijn gemeente te organiseren. En  zijn ambtenaren blijkbaar niet weet te sturen en motiveren.

Dat lukte hem eerder ook al niet in Den Haag, waar hij zich als wethouder op een onverwacht moment uit de voeten maakte.

Wethouder Van Woensel ontbeert visie, leiderschap en communicatieve eigenschappen. En dan rest voor hem blijkbaar niets anders dan schoffering van ambtenaren om je ‘daadkracht’ te tonen.

Lees ook:Ambtenaar bedreigt eigen wethouder
Lees ook:Dresscode voor ambtenaren gemeente Steenbergen
Lees ook:Jonge ambtenaren op de catwalk
Lees ook:Toerist in Almere: welkom in Palestina in de polder
Lees ook:Wethouder als Hitler geportretteerd: boete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.