Wethouder als Hitler geportretteerd: boete

De politierechter heeft Schiedammer J.K. een boete van 500 euro opgelegd omdat hij de Schiedamse wethouder Christine Daskalakis als Hitler heeft afgebeeld. Hij had de afbeelding op het raam van zijn huis geplakt.

K. had een afbeelding van de wethouder voorzien van een Hitlersnor en een hakenkruis. Daarbij stond ‘Wethouder van asociale zaken’. Ook toonde hij plakkaten waarin de sociale dienst onder meer werd uitgemaakt voor ‘gemeentelijke nazidienst’. Ambtenaren van de gemeenten schakelden na openbaarmaking van de afbeeldingen de politie in.

Lees ook:Schoten op wethouder: 10.000 euro voor tip naar daders
Lees ook:Subsidie voor aanpak geweld tegen ambtenaren
Lees ook:CDA gaat kwaliteit wethouders testen
Lees ook:Wethouder houdt illegalen aan het werk
Lees ook:Ex-wethouder gestraft voor bedreiging hoogste ambtenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.