Crimineel kan niet zonder mobieltje

Tachtig telefoons, zeventig steekwapens, dertig slagwapens, patronen, drugs, pepperspray, handboeien, het nodige gereedschap waaronder een snijbrander, een nepwapen, zie daar de opbrengst van de schoonmaakactie in de Bon Futuro gevangenis op Curaçao.

Vijftig Nederlandse Justitie-medewerkers hebben met het Antilliaanse gevangenispersoneel twee weken lang de cellen van de ruim 500 gedetineerden uitgekamd.

Maar het blijft natuurlijk water naar de zee dragen, zo’n actie. Want een beetje crimineel kan niet zonder mobieltje, zelfs niet in cel, en binnen de kortste keren heeft hij er weer een.

Intussen doet het ministerie van Justitie haar uiterste best om de veiligheid en de leefomstandigheden in Bon Futuro te verbeteren. Een poging die tot mislukken is gedoemd als ik Justitie deze vaagtaal laat hoor uitspreken:
‘In dit kader zijn onder andere een managementteam vanuit Nederland uitgezonden dat op basis van twinning samenwerkt met de Antilliaanse leiding van de gevangenis om bijvoorbeeld de bedrijfsvoering en de bejegening van gedetineerden te verbeteren en zullen een groot aantal bouwkundige verbeteringen worden doorgevoerd.’ 

Ik stel voor dat Geert Wilders politiecop Hero Brinkman naar dit ‘grotendeels corrupte boevennest’ stuurt. Is hij van die lastpost af en blijft het in Bon Futuro gezellig toeven.

Lees ook:Boefjes vinden gevangeniskantine te duur
Lees ook:‘Ontsnapte gevangenen geholpen door hoofdbewaker’
Lees ook:Belgische criminelen in de rij voor cel in NL
Lees ook:Wapens ruilen voor werk en … straf
Lees ook:AOW: Wilders met vakbonden op de barricaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.