Nieuw onderzoek moord op Pim Fortuyn nodig

Het is morgen, 6 mei, acht jaar geleden dat Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum werd vermoord.

BNN maakte er een documentaire over, vanavond uitgezonden, die volgens de omroep een heel ander licht op de zaak zou werpen.

Ik heb de documentaire gezien en zag vooral veel losse eindjes. Een los eindje dat erg veel nadruk kreeg, was Mat Herben en zijn relatie met de wapenindustrie en het Amerikaanse gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF).

Fortuyn wilde dat vliegtuig niet, Herben was er door bezeten. Fortuyn werd vermoord, Herben werd de leider van de LPF en de JSF kwam er.

De documentaire suggereert van alles over de betrokkenheid van Herben en stelt veel vragen.

Ik mis het ambachtelijke onderzoek. Waarom een aantal van de belangrijkste vragen uit deze documentaire niet verder onderzocht? Waarom Herben niet aan een kruisverhoor onderworpen?

Waarom niet veel diepgravender onderzoek gedaan? Nu blijft het allemaal wel erg suggestief en vrijblijvend.

Pleidooi voor een nieuw onderzoek naar de moord op Pim Fortuyn. En pak die Herben eens flink aan!

Lees ook:Tbs-kliniek levert seks op bestelling
Lees ook:Spoeddebat over executie Afghanistan
Lees ook:Balkenende tevreden over medailleoogst, Poetin niet
Lees ook:Parlementair onderzoek over ICT-beleid overheid nodig
Lees ook:Bouterse was in Fort Zeelandia

9 reacties op “Nieuw onderzoek moord op Pim Fortuyn nodig

 1. Henk

  Wat een slechte suggestieve documentaire. Alleen belicht vanaf de ultra rechtse kant van de samenleving. Het enige wat de documentaire bewijst is dat Fortuyn een draaikont was.

  Alle verdere beschuldigingen en insinuaties waren totaal niet onderbouwt. De documentaire had het niveau van Pim zelf, een hoog gebakken lucht-gehalte.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nico

  Dit is laster. Er is geen bewijs geleverd. Eerst stellen ze van alles en nog wat en dan in de laatste vijf minuten worden deze stellingen als vraag opgeroepen. BNN wilde scoren, maar dit kan echt niet. Maar goed, als Herben een zaak tegen de jongeren zou winnen, komt zijn schadevergoeding uiteindelijk weer uit de staatskas.

    /   Beantwoorden  / 
 3. rasav

  Matige documentaire die inderdaad meer suggestieve dan feitelijke informatie gaf. Vreemd dat er geen hoor en wederhoor bij Herben is toegepast. Complottheorieën verkopen nu eenmaal goed. Pim Fortuyn was een geslepen marketeer die riep, wat goed in de markt lag bij de gemiddelde kiezer. Op het moment dat standpunten electoraal moeilijk lagen, dan draaide Pim als een blad aan de boom om. Eigenlijk had hij maar één doel: premier worden. En daarvoor had hij alles over. Gelukkig is het zo ver nooit gekomen. Wat een aandachtzieke man was hij toch.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ron Tervoort

  Waardeloze documentaire. Hoop suggesties, maar geen enkel bewijs en ook geen dieper onderzoek dat is gedaan door de makers. De naam van Herben werd door het slijk gehaald, zal nog wat worden als die een zaak aanspant jegens smaad.

  Fortuyn was tijdens zijn leven al ineens voor de JSF, dus de reden dat hij daarom vermoord zou moeten worden lijkt me nihil.

  Iets anders lijkt me veel aannemelijker. Van der Graaf is door de BVD gepakt voor de moord op milieu-ambtenaar Chris van der Werken. Geheime Dienst heeft gedreigd met levenslang……of medewerking verlenen aan een smerig spel om een politicus die een gevaar voor de zittende macht was om het leven te brengen. Hiervoor kreeg hij uiteindelijk een relatief lage straf en na zijn vrijlating krijgt hij een nieuwe identiteit, een som geld en een luxe leven op de Bahama’s.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Peter

  Het was een heel goede documentaire. Ik heb altijd al gedacht dat van de Graaff er ingeluist was. Net zoals de moord op Anna Lindth in Zweden, Haider in Oostenrijk en onlangs in Polen waar de hele regeringstop in keer werd geliqideerd
  Natuurlijk was dit een samenzwering. Al die bovenstaande reacties maken dit ook duidelijk, alle forums waar ook ter wereld zijn geinfiltreerd.
  Jullie tijd komt nog wacht maar af. Een dag zal de waarheid zegevieren!
  RIP Pim Fortuyn

    /   Beantwoorden  / 
 6. de schoolmeester

  O,o, weer een halve zool, die achter de waan van de dag aanrent. Via Rita Verdonk bij Wilders terecht gekomen, zeker?

    /   Beantwoorden  / 
 7. tante sjaan

  Als er een nog diepgravender ondergzoek wordt gedaan naar de moord op PIM FORTUYN dan gaat het lid helemaal van de beerput open. Voor een heleboel mensen is het wel goed zo. Wat mij betreft mag de laatste steen naar bovern gehaald worden zonder aanziens des persoons. Kan mij niet aan de indruk ontrekken dat wij dan aan een president als staatshoofd moeten gaan denken.Het is bekend dat onze Koningin nooit en te nimmer met een homo in 1 kamer wil zijn.
  Laat staan met een homo en 2 hondjes op het bordes.
  Volkert van der Graaf het er met liefde aan meegewerkt, dat is ook de reden dat hij zo weinig straf heeft gekregen en zoveel kadootjes krijgt is de gevangenis waar ander alleen van kan dromen. En dan nog Madam van der Graaf die lekker ligt te snollen op de Bahama´s. Het is een komplot. Lees het boek van Ine Veen. Moord in opdracht van de Kroon.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Papa

  Mag Wel Oppassen met Zulke Voorstellen ,Ayaan Hirsi Ali is dáár óm Óók Al Omgebracht , Ze Wilde een PME naar “Júist” het “onderzoek?” omtrent de Moord op Pim Fortuyn … hirsch ballin en bende vond dat niet zó leuk

  die zó al een Gevaar voor de Democratie is !

  Èn herben Hiér Ziet ér úit … Als …Tja als die snor ietsje smaller was geweest !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.