Ombudsman en Balkenende ruziën over Beatrix

nationale_ombudsmanDe Nationale Ombudsman en premier Balkenende ruziën over de rol van koningin Beatrix bij het tegenwerken van Edwin de Roy van Zuydewijn.

De ombudsman wil Felix Rhodius, de voormalige rechterhand van koningin Beatrix, onder ede horen over zijn mogelijke betrokkenheid, meldt de Volkskrant. Volgens Balkenende is de ombudsman hiervoor helemaal  niet bevoegd.

Rhodius viel tot zijn vervroegde uittreding in 2006 rechtstreeks onder Beatrix. Hij gaf als directeur van het Kabinet der Koningin leiding aan het secretariaat van het staatshoofd.

In 2003 bleek dat Rhodius de inlichtingendienst opdracht had gegeven onderzoek te verrichten naar De Roy zonder medeweten van de premier. Rhodius heeft elke betrokkenheid ontkend.

Balkenende heeft toegegeven dat er contact is geweest tussen Rhodius en Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman, maar stelde dit verder niks voor.

Lees ook:Koninklijk huis trok De Roy van Zuydewijn na
Lees ook:Balkenende tevreden over medailleoogst, Poetin niet
Lees ook:De Roy van Zuydewijn? Even de majesteit bellen!
Lees ook:Koningin: internet versterkt vervreemding mensen
Lees ook:Nederland houdt van Maxima, minder van de Oranjes

Eén reactie op “Ombudsman en Balkenende ruziën over Beatrix

  1. Eindelijk gerechtigheid

    Edwin heeft Brenninkmeijer dus schaakmat gezet door informatie naar buiten te brengen. Want Brenninkmeijer moest na het vorige artikel wel zijn integriteit bewijzen door inderdaad de verantwoordelijken in deze zaak te horen. Maar Bea laat natuurlijk niet gebeuren dat er informatie over het koningshuis door Rhodius naar buiten wordt gebracht. Want zijn kennis over de werkwijze van Beatrix rijkt verder dan haar bemoeienissen bij het Bouwfonds.

    Zeer benieuwd hoe snel Brenninkmeijer nu wordt weggepromoveerd…

    Kijk ook naar Eenvandaag vanavond.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.