Reed Business fuseert overheidsuitgaven

Reed Business is met onmiddellijke ingang gestopt met het maandblad en de website Overheidsmanagement. Wie nu naar die website gaat, wordt doorgestuurd naar Gemeente Nu.

Volgens een mededeling van Reed Business wordt een groot deel van de content van Overheidsmanagement binnenkort op Gemeente Nu geplaatst.

Ik vroeg me twee maanden geleden al af of er toekomst voor beide titels zou zijn. Juist omdat Reed Business een grote reorganisatie  aankondigde.

Dat herinnert me aan m’n belofte om aandacht te besteden aan de SDU, de vroegere Staatsuitgeverij. Mooie klus voor de kerstvakantie

Reed Business denkt trouwens een nieuwe nichemarkt gevonden te hebben. Samen met de Rabobank is de uitgever de website ik ga starten begonnen: ‘Alles wat de oriënterende starter nodig heeft voor een geslaagde start brengen bank en uitgever hier bijeen. Denk aan nieuws, handige tools en praktische informatie. Later kunnen starters gaan netwerken via een community met andere starters in hun eigen regio.’

Of daar nu het nieuwe winstmodel voor de uitgever ligt …  Bij Reed Business hebben ze web 2.0 nog niet uitgevonden.

Lees ook:Reed Business saneert: Wat nu met Gemeente.nu?
Lees ook:Uitgever steekt overheid de loef af
Lees ook:Gemeenten en provincies: geen geld bij DSB
Lees ook:Opruiming: Overheid wil data slijten bij gebrek aan eigen kennis en kunde
Lees ook:Werkloosheid stijgt: UWV zoekt 2300 extra ambtenaren

Eén reactie op “Reed Business fuseert overheidsuitgaven

 1. Ludo de Boo

  Dag Willem,
  Dank voor de aandacht die je aan het onderwerp besteedt.
  Een fusie zoals je het noemt is het overigens niet. De uitgeefgroep Overheid van Reed Business richt zich vanaf nu voornamelijk op gemeenteambtenaren. Dat doen we ondermeer door het uitgeven van Kennisbanken en de site Gemeente.nu, het versturen van thematische nieuwsbrieven en het organiseren van een jaarlijks congres, De Grote Dag van de Kleine Gemeenten. De titel Overheidsmanagement, die de beslissers bij rijk, provincies, gemeenten en waterschappen bedient, zou je daarmee als ‘te breed’ kunnen betitelen. Content van Overheidsmanagement blijft -indien relevant voor gemeenten- bewaard en wordt voortaan ontsloten via de site Gemeente.nu

  De site Gemeente.nu zal meer dan voorheen zogenoemde need to know informatie gaan bevatten. Informatie die op z’n minst handig, maar liever nog onontbeerlijk is bij het uitvoeren van het werk van gemeenteambtenaren. Uiteraard is en blijft er ruimte voor onze bezoekers om kennis te delen.

  Ik hoop je hiermee een beeld te hebben gegeven. Hou ons scherp in de gaten. Ik zal je feedback waarderen. Dat geldt ook voor bezoekers en auteurs op dit blog.

  Heb je vragen of opmerkingen, mail me vooral.
  ludo.de.boo apenstaart reedbusiness.nl

  Met vriendelijke groet,
  Ludo de Boo
  Reed Business, uitgever Gemeente.nu

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.