Ex-wethouder gestraft voor bedreiging hoogste ambtenaar

De rechtbank in Arnhem heeft een ex-wethouder veroordeeld tot 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Hij kreeg deze straf voor bedreiging, vernieling en smaad van de gemeentesecretaris van Nijkerk.

De ex-wethouder verspreidde pamfletten, onder andere bij het gemeentehuis, in brieven aan fracties en de commissaris van de koningin, waarin hij suggereerde dat de vrouw een relatie onderhield met de burgemeester van Nijkerk. Ook werden haar autobanden lekgestoken en leidingen bij haar huis doorgesneden. Een vriend van de gemeentesecretaris ontving een poederbrief.

Lees ook:Vrouw wil te paard naar balkonscène koninklijk huis
Lees ook:Wethouder als Hitler geportretteerd: boete
Lees ook:Gewelddadige klusjesman op nationale opsporingslijst
Lees ook:Ontslag voor NL diplomaat vanwege kritische partner
Lees ook:Zijn vader is vermoord, haar vader is de moordenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.