Criminelen regeren eredivisie

Criminelen maken uit wie er voetbalkampioen van Nederland wordt en verzieken de voetbalsport. Daar kan na gisteravond geen misverstand meer over bestaan.

Over de invloed van maffia en criminele organisaties op de voetbalsport zijn in verschillende landen al publicaties verschenen. Niet over Nederland.

Nederland leek ook brandschoon. Er waren wat geruchten over het omkopen van wedstrijden in de eerste divisie. Dat schijnt erg populair te zijn onder Chinese gokkers. Er was wel eens een schandaaltje.

Maar wat gisteravond gebeurde tart elke verbeelding. De spelersbus van FC Twente, de nummer 1 van de eredivisie, wordt in de buurt van Alkaar vanaf een viaduct bekogeld met stoeptegels. Gelukkig kwamen ze alleen op de zijkant en achterkant van de bus terecht.

Toch gaat een dergelijke aanslag niet in je kouwe kleren zitten; toch stapte FC Twente het veld op om tegen AZ te spelen. Het siert de spelers en de club. 

Zo’n incident beinvloedt mensen, dus ook voetballers. Maar het spelletje moet doorgaan.

En onze nationale voetbalbond, de KNVB, zwijgt als het graf over deze aanslag.

Want niet zij, maar criminelen bepalen wie er voetbalkampioen van NL wordt.

Een ander crimineel voetbalspelletje is de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax, eind april in Rotterdam. De inzet van politie voor die wedstrijd kost de belastingbetaler 1,5 miljoen euro.

Criminelen regeren niet alleen onze nationale voetbalcompetitie, maar ook onze samenleving.

Lees ook:Dit zijn de meest gezochte criminelen van NL
Lees ook:Gezocht: gewelddadige mensenhandelaar
Lees ook:Nieuwe opsporingslijst criminelen online
Lees ook:Geert Wilders: ‘Jan en Annie betalen voor Achmed en Fatima’
Lees ook:Onze AIVD-spionnen zijn beetje lui

2 reacties op “Criminelen regeren eredivisie

 1. Carel

  Voetbal is een miljardenindustrie. Dat trekt criminaliteit aan. Overheid en KNVB laten het allemaal gebeuren.
  Ik stel voor het betaalde voetbal een jaar stil te leggen en de hele organisatie te saneren. Inclusief alle mogelijke (gerechtelijke) onderzoeken naar corruptie,omkoping – hoe staat het eigenlijk met die Chinese goksyndicaten – en andere misdaden. Zwart geld tiert welig in de voetbalindustrie.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Democratuur

  Dit met die KNVB kaarten gaat echt fout. Er zijn zoveel supporters van beide clubs die bij de KNVB bekerfinale willen zijn en die er alles aan gaan doen om kaarten te krijgen via allerlei wegen.
  De echte fans die met al hun gegevens geregisteerd staan zijn de gold-card en seizioenkaart-houders van beide clubs. Geef hun alleen de kaarten.
  Je weet ieder jaar weer dat er een mogelijke kans is dat Feyenoord en Ajax elkaar treffen in de finale. Je weet ook dat het een beladen duel is.
  Al die imbeciele hooligans zijn bekend bij politie en justitie. Zorg dat deze asocialen zich moeten melden op het bureau tijdens de wedstrijd. En er moet een pasjessysteem komen waarbij iedereen geregisteerd staat en die personen alleen toegang geven middels kaartverkoop.
  Alle bezoekers moeten vooraf een identitietsbewijs, pasje en hun toegangskaart tonen.
  Politiek doe er iets aan!
  Dat gladbakken gedoe die de boel al jaren alleen maar pappen en nathouden daar hebben we niets aan!

  Maar nee hoor, meneer Kessler van de KNVB zit zelf vast met zijn KNVB-bobo bond aan allerlei sponsorcontracten. Dat brengt geld in het laatje. Heer Kessler, je laat je leiden door geld en niet door het plezier dat mensen kunnen beleven aan voetbal. Helaas. De Rotterdamse burgemeester Aboetaleb heeft het wel begrpen en laat de wedstrijd door gaan, zij het onder voorwaarden en terecht!
  De KNVB mag van mij betreft helemaal door de plee zakken, misschien kunnen ze een contract met Pampers afsluiten? Zitten die ouwe pislekkende grijze fossielen ook droog.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.