Wargame vervangt banenwinkel Defensie

De internetgeneratie laat de banenwinkels van de Landmacht links liggen.

Daarom gaat het ministerie van Defensie de banenwinkels sluiten en vooral internet inzetten voor de werving van militairen. Zo loopt er op dit moment een experiment met vacatures op Marktplaats.

Daarnaast kan Defensie wargames gebruiken voor de werving van militairen, Nederland stond immers niet voor niets vooraan in Irak en Afghanistan. 

De bloeiende wargame-industrie wil Defensie vast wel een handje helpen met het maken van een killing apps.

Waarom al deze inspanningen? Het Nederlandse leger kampt met een groot personeelstekort. Op dit moment zijn er zevenduizend vacatures.

De defensiewinkels zijn geopend nadat de dienstplicht in 1996 werd afgeschaft. Van de elf vestigingen zijn er nu nog vijf over. Vier daarvan – in Eindhoven, Amsterdam, Arnhem en Assen – gaan nog dit jaar dicht. Rotterdam volgt volgend jaar als laatste.

Lees ook:Vacatures militairen op Marktplaats
Lees ook:Schande! Defensie stopt met 5-mei herdenking
Lees ook:Medaille voor militairen in vredesoperaties
Lees ook:Defensie: te weinig geld voor invullen vacatures
Lees ook:Gemeenten lokken nieuwe ambtenaren met ‘academy’

Eén reactie op “Wargame vervangt banenwinkel Defensie

  1. Stephan

    Tsja, banenwinkels sluiten scheelt de belastingbetaler enkele miljoenen per jaar, da’s een positieve boodschap. Een ander uitvloeisel van deze maatregel is dat er nu op veel meer plaatsen in het land terecht kan om wervingsvoorlichters van de landmacht te ontmoeten. Zo zijn er informatiepunten op UWV werkbedrijven, maar ook op veel andere (aansprekende) locaties.

    De landmacht heeft idd bekeken of er een samenwerking kan plaatsvinden tussen hen en een aantal bedrijven die zich bezig houden met games. Die resultaten zijn erg teleurstellend. Zelf gebruikt de landmacht virtuele trainingsprogramma’s die militairen voorbereiden op missies in diverse delen van de wereld. Daar is veel meer wervingsresultaat mee te behalen.

    Oh ja, en even voor de duidelijkheid: De dienstplicht is niet afgeschaft. Ook al denk zo ongeveer heel Nederland dat dit wel het geval is. De opkomstplicht is opgeschort, wat zoveel betekent dat iedere man tussen de 18 en 40 jaar gewoon opgeroepen kan worden om te dienen. Dat dit in de praktijk voorlopig niet gebeurd is een heel ander verhaal.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.