Ambtenaren in de stress door scoringsdrift ministers

Politieke druk op de ministeries van Binnenlandse Zaken, Algemene Zaken, Economische Zaken en Financiën veroorzaakt stressklachten bij de ambtenaren die het beleid moeten verkopen. Dat melden ingewijden.

We zitten nog midden in het zomerreces. Maar nu al is de extreme druk van politieke en ambtelijke top op de ambtenaren die het beleid moeten verkopen voelbaar bij de betrokken ambtenaren.

Sommigen noemen de druk die op hen wordt uitgeoefend ‘onaanvaardbaar hoog’.


De vier ministeries spelen een centrale rol in het bestrijden van de economische crisis en het verlagen van de lastendruk voor burgers en bedrijven. Ze zijn daarom belangrijk in het verkopen van het kabinetsbeleid. Dit najaar wil het kabinet haar successen uitventen, want over ruim een jaar zijn er verkiezingen.

De politieke en bestuurlijke top van de ministeries slaagt er echter niet in de betrokken ambtenaren iets in handen te geven waarmee ze de Nederlandse bevolking kan overtuigen van de daadkracht van dit kabinet. De scoringsdrift dreigt daarmee een averechts effect te sorteren.

Hierdoor loopt het kabinet Balkenende nog meer schade op en wordt de druk op de ambtenaren – ‘Tom Poes, verzint een list’ – nog groter.

Lees ook:Meer ondernemers nodig in de politiek
Lees ook:Ambtenaren EZ en Financiën wacht hete herfst
Lees ook:Rijks-Regelnicht geeft les in regelreductie
Lees ook:Gesjoemel met salarissen uitgezonden ambtenaren
Lees ook:Ministerie Economische Zaken biggest spender

Eén reactie op “Ambtenaren in de stress door scoringsdrift ministers

 1. jan

  Ambtenaren in de stress door scoringsdrift ministers
  op zich al bijzonder die ” stress ” want ze doen niet veel en denken kunnen ze ook niet normaal zoals de gemiddelde Nederlander.

  het enige waar ze met hun scoringdrift in uiblinken
  is de burger nog verder in een hoek drijven en met immigratie.
  Daadkracht is wat er ontbreekt de laatste jaren…dus is het beter dat er nieuwe verkiezingen komen met mensen die wel alle problemen willen aanpakken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.