Wilde prins Bernhard een coup plegen in Indonesië?

zkh

Wilde prins Bernhard in 1950 een coup plegen in de één jaar oude republiek Indonesië? Volgens Jort Kelder en historicus Harry Veenendaal is het antwoord hierop ja. Zij presenteerden vandaag het boek ZKH. Hoog spel aan het hof van Zijne Koninklijke Hoogheid.

Bernhard zou in 1950 betrokken zijn geweest bij pogingen tot wapenhandel en een staatsgreep in Indonesië. Het verhaal doet al jaren de ronde, maar volgens andere historici is het niet te bewijzen.

De auteurs claimen dat de werkelijke feiten door de hofbiografen onder het tapijt zijn geveegd. Veenendaal en Kelder baseren zich op de dagboeken van de voormalige journalist, kamerheer en secretaris van de hofhouding Gerrie van Maasdijk.

Lees ook:Heeft prins Bernhard een tweelingbroer?
Lees ook:Nederlandse Maud de Boer even de baas van Raad van Europa
Lees ook:Nieuw omkoopschandaal prins Bernhard openbaar
Lees ook:Internetoplichter opnieuw in de fout
Lees ook:Prins Bernhard raadpleegde omstreden helderziende

2 reacties op “Wilde prins Bernhard een coup plegen in Indonesië?

  1. Henk

    Prins Bernhard
    Er moet ook gelijk maar een onderzoek komen wat Bernhard allemaal heeft gedaan in de periode 1985-2000. Met wie heeft hij in regeringstoestel de wereld rond gevlogen. Wie, wat en waar. Raadpleeg de logboeken. Is er sprake geweest van llegale wapenhandel ?
    Het Tweede Kaninet moeten we opheffen. Kost € 200
    miljoen per jaar plus de nog aan te richten schade.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joris

    Het past volledig in het rijtje van misstanden, die Prins Bernard in zijn criminele brein allemaal heeft uitgedacht. Het is alleen jammer dat e.e.a. nu pas allemaal openbaar wordt gemaakt en tijdens zijn leven.
    Het meest verbazingwekkend is nog dat oudstrijders, maar ook het merendeel van de Nederlandse bevolking het niet voor waar willen hebben dat onze wijlen Prisngemaal een notoire oplichter is geweest. In een normale mensenwereld hadden wij Pappie een crimineel of een klaploper genoemd, en navenant behandeld. De heer Fasseur is helaas de zoveelste historicus die zich voor het karretje heeft laten spannen van de Koninklijke familie, en alle academische wetten achetr zich heeft gelaten. Terecht dat collega historici hem dat kwalijk nemen. De heer Klinkenberg heeft al veel naar boven gehaald, wat categorisch is doodgezwegen of als kletspraat is afgedaan. Laten we wel wezen; zolang heel Nederland achter het Koningshuis blijft staan veranderd er niets, en blijft Prins Bernard die potsierlijke heldenrol behouden. Pappie hield zich met name op met mensen die bewezen hebben niet te deugen net als hij zelf. Dat is een bewuste keuze geweest, dus onder koning van Indonesië willen worden past geheel in dat kader. Dus Nederlanders, niet meer klagen, julie tolereren dit gedrag zelf.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.