ICT-lobby twee-punt-nul naar Nieuwspoort

Het is een publiek geheim, een publiek Haags geheim: overheid en ICT gaan nog steeds niet samen.

Een pijnlijke conclusie, nadat er de afgelopen jaren voor miljarden is geinvesteerd in ICT-voorzieningen bij de overheid. Perscentrum Nieuwspoort denkt met de zogeheten iPoort de kloof te kunnen dichten.

De initiatiefnemers van iPoort, BPM-Forum, CIOnet, HEC, ITSMF, NAF en NVBA, kent u ze ? , willen dat ‘de politiek een reëel vertrouwen heeft in de toepassing en het gebruik van ICT in een maatschappelijke, ethisch, juridische, economische en sociale context’.

Het moet niet gekker worden: het zijn juist de ICT-bedrijven die onkundige en onwetende politici en bestuurders gouden bergen beloven bij het slechten van de afstand tussen burger en overheid. En het zijn de ICT-bedrijven die de overheid volstoppen met steeds weer nieuwe beloftes, contentmanagementsystemen, modules, widgets, applicaties en gadgets. En juist deze ICT-bedrijven gaan nu de politiek vertellen een reëel vertrouwen te hebben in ICT.

Het nieuwste lokkertje dat politici en bestuurders wordt voorgehouden heet twee-punt-nul. Web 2.0, Overheid 2.0, Ambtenaar 2.0 …

Heren, het zijn bijna allemaal mannetjes in de ICT-lobby, dankzij uw onkunde, onverschilligheid en winstbejag bevindt de Nederlandse e-overheid zich nog in het stenen tijdperk. Web 2.0?  Wilmaaaa……!

Lees ook:Lobbyist gaat over lijken
Lees ook:Ambtenaar wordt politieke manipulator
Lees ook:Twitteraars misbruiken namen politici en bestuurders
Lees ook:Geen virusremmers voor onmisbare ambtenaren en bestuurders
Lees ook:Hebben ambtenaren vertrouwen in ondernemers ?

0 reacties op “ICT-lobby twee-punt-nul naar Nieuwspoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.